شاخص بورس نزولی شد

شاخص کل بورس تهران دیروز (چهارشنبه) با هفت‌هزار و ۹۷۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۴۱۲ هزار واحدی ایستاد. به گزارش ایرنا، شاخص هم‌وزن با ۴۴۸ واحد افزایش به ۴۱۰ هزار و ۳۲۵ واحد و شاخص قیمت با ۲۶۸ واحد رشد به ۲۴۵ هزار و ۴۶۲ واحد رسید. شاخص بازار اول، هفت هزار […]

شاخص کل بورس تهران دیروز (چهارشنبه) با هفت‌هزار و ۹۷۵ واحد کاهش، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۴۱۲ هزار واحدی ایستاد. به گزارش ایرنا، شاخص هم‌وزن با ۴۴۸ واحد افزایش به ۴۱۰ هزار و ۳۲۵ واحد و شاخص قیمت با ۲۶۸ واحد رشد به ۲۴۵ هزار و ۴۶۲ واحد رسید. شاخص بازار اول، هفت هزار و ۸۱۳ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۰ هزار و ۱۲۲ واحد کاهش را ثبت کرد. در معاملات بورس تهران، بیش از چهار میلیارد و ۸۵۵ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۲ هزار و ۲۷۸ میلیارد ریال معامله شد. همچنین مخابرات ایران (اخابر) با ۱۹۰ واحد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش (افق) با ۱۶۸ واحد، داده‌گستر عصر نوین‌های وب (های وب) با ۸۸ واحد، انتقال داده‌های آسیا تک (آسیاتک) با ۵۳ واحد و تأمین سرمایه بانک ملت (تملت) با ۴۶ واحد تأثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند. در مقابل معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک‌هزار و ۶۰۹ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۷۴۲ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) با ۶۴۸ واحد، پتروشیمی بندرعباس (شبندر) با ۴۶۳ واحد و شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا) با ۳۰۳ واحد، تأثیر منفی بر شاخص بورس داشتند. بر پایه این گزارش، نماد داده گستر عصر نوین ‌های وب (های وب)، سایپا (خساپا)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا)، انتقال داده‌های آسیا تک(آسیاتک)، گسترش سرمایه‌گذاری ایرانخودرو (خگستر) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۷۴۰ میلیون و ۸۸۱ هزار برگه سهم به ارزش دو هزار و ۵۰۵ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۵۸ واحد کاهش داشت و به ۱۹ هزار و ۱۱۸ واحد رسید. در این بازار سه‌میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات فرابورس بیش از ۲۱۶هزار و ۵۴۸ نوبت بود. سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان(کرمان)، ویتانا(غویتا)، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی(سمگا) و گسترش صنایع روی ایرانیان (فگستر) با تأثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند و بانک دی (دی)، فرابورس ایران(فرابورس)، مجتمع جهان فولاد سیرجان(فجهان)، سیمان لار سبزوار(سبزوا) و پلیمر آریاساسول (آریا) تأثیر منفی بر این شاخص داشتند.

سرمایه سهامداران ۳ نماد پس از ۲۷ ماه آزاد شد

خبر دیگر از بورس اینکه سه نماد فرابورسی «دهدشت»، «ممسنی» و «کازرو» پس از ۲۷ ماه تعلیق به تابلوی معاملات بازگشتند. به گزارش سنا، سه نماد «دهدشت»، «ممسنی» و «کازرو» در خرداد ماه ۱۳۹۹ به دلیل ابهام در شفافیت اطلاعاتی ابتدا برای ۱۰ روز متوقف شدند و سپس در اطلاعیه‌هایی جداگانه این تعلیق ادامه پیدا کرد، به طوری که موضوع عدم ارایه اطلاعات شفاف توسط شرکت‌ها باعث شد تعلیق این سه نماد تا به اکنون ادامه پیدا کند. این در حالی است که در دوره فعلی ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، تعیین و تکلیف نمادهای متوقف در اولویت قرار گرفته و در همین راستا چندی پیش مجید عشقی؛ با حضور در برنامه تهران۲۰ شبکه ۵ سیما، از بسته شدن نمادها به‌عنوان تنبیه سرمایه‌گذار تعبیر کرد و گفت: «بسته شدن نمادها یکی از خطوط قرمز سازمان بورس است و بسته شدن نماد، تنبیه سرمایه‌گذار است و نه شرکت. برای همین برای احقاق حقوق سرمایه‌گذار تلاش کردیم و بسیاری از نمادهای بازار پایه باز شده است.» در همین راستا، محمد خبری‌زاده؛ از اعضای هیأت مدیره کارگزاری بانک کارآفرین، بسته شدن نمادها را یکی از ریسک‌های مهم بورس تا پیش از سال ۱۴۰۰ برشمرد و گفت: این ریسک، هزینه سنگینی را بر سهامداران به‌ ویژه سهامداران خرد تحمیل می‌کرد. در ارتباط با سه نماد «دهدشت»، «ممسنی» و «کازرو» دقیقاً این اتفاق رخ داد. این کارشناس بازارسرمایه، ادامه داد: با حمایت‌ و پیگیری‌های سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران پس از ۲۷ ماه و پس از برگزاری جلسه شفاف‌سازی، این نمادها بازگشایی شدند و سرمایه سهامداران خرد از زندانی که تقصیری بر گردن آنها نبود، آزاد شد. خبری‌زاده؛ با اشاره به رویکرد سازمان بورس در ارتباط با توقف نمادها، تصریح کرد: امید می‌رود چنانچه تخلفی رخ دهد به‌جای بسته شدن نماد و بلوکه شدن سرمایه‌ سهامدارن و از دست دادن فرصت‌های سرمایه‌گذاری، جرایم سنگینی برای احراز صلاحیت مدیرانی که مدیریت چنین شرکت‌هایی را برعهده داشتند، در نظر گرفته شود. گفتنی است؛ شرکت پتروشیمی کازرون با نماد معاملاتی «کازرو» در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۹۹ با قیمت ۷۶۱ تومان متوقف شد. این نماد با افزایش بیش از ۶۳ درصدی قیمت با مبلغ یک هزار و ۲۴۵ تومان معامله شد. شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت نیز در تاریخ ششم خرداد ۱۳۹۹ با قیمت ۸۵۲ تومان بسته شده بود، در جریان معاملات با افزایش ۲۳٫۶ درصد به قیمت یک هزار و ۵۴ تومان رسید. شرکت پتروشیمی ممسنی نیز در تاریخ سوم خرداد ۱۳۹۹ با قیمت ۸۵۲ تومان بسته و دیروز(چهارشنبه) پس از ۲۷ ماه با افزایش بیش از ۷۳ درصدی، در قیمت یک هزار و ۴۸۰ تومان به معاملات خود پایان داد.