معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در شرایطی که اقتصاد نفت و گاز برای ما حاکم شده و در حال از دست دادن درآمدهای نفتی هستیم، باید نگاه و مهندسی مجددی به تولید برق داشته باشیم. به گزارش تسنیم، هوشنگ فلاحتیان در پنجمین کنفرانس بینالمللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی اظهار […]
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در شرایطی که اقتصاد نفت و گاز برای ما حاکم شده و در حال از دست دادن درآمدهای نفتی هستیم، باید نگاه و مهندسی مجددی به تولید برق داشته باشیم.
به گزارش تسنیم، هوشنگ فلاحتیان در پنجمین کنفرانس بینالمللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی اظهار داشت: صادرات برق یک راهبرد مهم در اقتصاد مقاومتی است و استفاده از گاز برای تولید برق و صادرات برق به سایر کشورها، از نظر استراتژیک و اقتصادی به نفع کشور خواهد بود.
وی افزود: موضوع این کنفرانس نگهداشت انرژی است و بحث مهم ذخیرهسازی را در دل خود دارد؛ چنانچه نیروگاهی که در طول شبانهروز با حداکثر توان برق تولید میکند و در طول روز بار کامل داشته و از نیمه شب به بعد بار کمتری از آن میگیریم، اگر بار تولیدی اضافی را ذخیره کنیم، نیاز کمتری به احداث نیروگاههای جدید خواهیم داشت.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه اینگونه کنفرانسها باید ما را به سمت روشهای اقتصادیتر و بهرهوری بیشتر هدایت کند، گفت: در حال حاضر ۲۱٫۵ درصد تولید برق از نیروگاههای بخاری، ۳۵ درصد از نیروگاههای گازی، ۲۵ درصد از نیروگاههای سیکل ترکیبی، ۱۵٫۲ درصد از نیروگاههای برقابی و مابقی از نیروگاههای اتمی، دیزلی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر تأمین میشود.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر از نظر ظرفیت نیروگاهی حایز رتبه اول در منطقه و خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهانی است.
فلاحتیان تصریح کرد: مصرف برق کشور ۱۰ سال پیش ۱۲۵ میلیارد کیلووات ساعت بود که در پایان سال ۹۳ به بیش از ۲۲۰ میلیارد کیلووات ساعت رسیده و تا پایان سال جاری مصرف برق از مرز ۲۳۰ میلیارد کیلووات ساعت خواهد گذشت.
این مقام مسؤول با بیان اینکه هماکنون نزدیک به ۶۰ درصد برق مصرفی کشور توسط بخش خصوصی تولید میشود، گفت: رشد مصرف برق کشور حدود ۶ درصد در سال و تعداد مشترکان برق هم اکنون ۳۳ میلیون نفر است.
وی افزود: ر ۱۰ سال گذشته بالغ بر ۱۴ میلیون مشترک به جمع مشترکین برق اضافه شده و هم اکنون ۹۹٫۹ درصد جمعیت کشور و تمامی روستاهای بیش از ۲۰ خانوار برقدار هستند.
معاون وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در برنامه ششم توسعه بایستی در ۵ سال آینده ۲۶ هزار مگاوات نیروگاه جدید احداث کنیم، گفت: از این ظرفیت در سالهای آتی حدود ۱۶ هزار مگاوات از طریق تبدیل نیروگاههای حرارتی به سیکل ترکیبی و ۳ هزار مگاوت از طریق نیروگاههای DG و ۵ هزار مگاوات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر، بهخصوص نیروگاههای بادی و فتوولتاییک تأمین میشود.
وی ادامه داد: حضور پررنگتر بخش خصوصی در صنعت برق کشور و تلاش برای تولید سالانه ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر از برنامههای وزارت نیرو در سالهای پیش رو است.
فلاحتیان با اشاره به کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: با توجه به بازار کنونی نفت و کاهش درآمدهای نفتی لازم است از این پس به عنوان یک حرکت زیستمحیطی و ارزشی به تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر توجه خاصی شود و همچنین از گاز برای تولید بیشتر برق استفاده کرده و به جای نفت، با سرمایهگذاری بر تولید برق، صادرات برق را در اولویت قرار دهیم.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: در شرایطی که اقتصاد نفت و گاز برای ما رقم زده و در حال از دست دادن درآمدهای نفتی هستیم، باید نگاه و مهندسی مجددی به تولید برق داشته باشیم و باید در این زمینه، اتاق فکری با عضویت سازمان مدیریت و برنامهریزی، وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت اقتصاد، برای معماری انرژی در سالهای آینده تشکیل شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.