اتاقها باید در برابر خصولتیسازی فریاد میزدند رییسکمیسیون انرژی اتاقبازرگانی ایران گفت: وقتی دولت قبل در برابر قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار یاغی شده بود، اتاقها نباید مسامحه میکردند. علی شمساردکانی در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار کرد: وقتی به جای خصوصیسازی، خصولتیسازی اجرا میشد، اتاقها باید حقوق بخشخصوصی را فریاد میزدند. عضو هیأت مدیره فدراسیون […]
اتاقها باید در برابر خصولتیسازی فریاد میزدند
رییسکمیسیون انرژی اتاقبازرگانی ایران گفت: وقتی دولت قبل در برابر قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار یاغی شده بود، اتاقها نباید مسامحه میکردند.
علی شمساردکانی در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار کرد: وقتی به جای خصوصیسازی، خصولتیسازی اجرا میشد، اتاقها باید حقوق بخشخصوصی را فریاد میزدند.
عضو هیأت مدیره فدراسیون صادرات انرژی با اشاره به تفاوت توسعه از نظر دو مکتب نهادگرایی با مکتب نئوکلاسیک، گفت: اجرای نظریه نئوکلاسیک در کشورهای جهان سوم، منجر به گسترش رانتخواری و فساد شده، این در حالی است که نورث و طرفداران نظریه نهادگرا، معتقدند که سازمانهای مردمگرا و تشکلگرا سرمایههای انسانی را تبدیل به ثروت ملی میکنند.
وی افزود: اتفاقی که در کشور ما افتاده، دقیقاً در همین راستاست؛ سرمایههای انسانی طی دهههای گذشته در غالب مهاجرت مغزها از کشور خارج شده و جایگزین آنها افرادی قرار گرفتهاند که از رانت، ثروتهای کلان به دست آوردهاند. نمونه آن را این روزها در فسادهایی که لیست آن منتشر شده، میبینید افرادی با رانت، خانههای میلیاردی در بهترین نقاط شهر تهران تصاحب کردهاند.
شمساردکانی تصریح کرد: نظریه اقتصاددانان نهادگرا تأکید میکند که تجمیع سرمایه انسانی درسازمانهای مردمگرا پیش نیاز توسعه اقتصادی برای دستیابی به حکومت خوب(good governance) میشود. این گرایش موجب توسعه فعالیت اقتصادی و افزایش امید به آینده است؛ در مقابل سازمانها و افراد رانتطلب موجب توسعه فساد، خشونت وگرایش به حکومت بد و کاهش فعالیتهای اقتصادی و افزایش ناامیدی میشوند که به رکود و بیکاری مزمن میانجامد.
این کارشناس اقتصاد انرژی خاطرنشان کرد: از آنجا که اتاقهای بازرگانی نماد تجمیع داوطلبانه سرمایههای انسانی و نماد سازمانهای مردمگرا هستند، لاجرم به دنبال مدیریت توسعه فعالیتهای اقتصادی هستند، در نتیجه با عوامل رکودآفرین در تعارض قرار میگیرند و در این حالی است که، در تعرض با رانتخواری، درجه بالاتری از مدنیت را در جامعه نشان میدهند.
کاندیدای احتمالی ریاست اتاق ایران با اشاره به اینکه برنامهاش برای مدیریت اتاقها پیگیری مدنی اجرای قوانین اقتصادی و اجتماعی مردمگراست، گفت: حمایت از تولید و صادرات، مخالفت با رویهها و آییننامههای مانع تراش برای حمایت از فعالیتهای بخش خصوصی واقعی مورد تأکید است.
وی افزود: وقتی به نام مسکن مهر اعتبارات در اختیار گروههای خاص قرار میگرفت، اتاقها باید روند اقتصادی کردن مسکن سازی انبوه را درخواست میکردند.
شمساردکانی تأکید کرد: وقتی تحریمها همچون بهمن و بختک فعالیت بخش خصوصی ایرانی را متوقف میکرد و بانکها به دلیل عدم بازپرداخت وامها بنگاههای ایرانی قربانی تحریم را جریمه میکردند، این وظیفه اتاقها بود که اعلام شرایط فوقالعاده کرده و عدم امکان تعهدات را فریاد میکرد تا همه بدانند معنی کاغذ پاره چیست.
به گفته وی وقتی دولت قبل در برابر قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار یاغی شده بود، اتاقها نباید مسامحه میکردند.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: در حال حاضر بوروکراسی بر خلاف دستورات آمره قانون عمل میکند، در حالی که هیأت رییسه اتاق ایران را باید از پرداختن به بوروکراسی داخلی اتاق رهانید تا فرصت کند، به مصادیقی مانند موارد بالا، در امور ملی توسعه ملی غیردولتی و غیرخصولتی بپردازد.
۰۰۰۰
شرایط فروش تولیدات صادرات محور در کشورهای هدف فراهم نیست
مدیرعامل سابق شهرک صنعتی کاسپین گفت: سازمان توسعه تجارت حمایت کافی را از تولیدکنندگان صادراتی در سالهای گذشته به عمل نیاورده است و بزرگترین مشکل کشور این است که شرایط فروش بسیاری از تولیدات به دلیل نبودن افراد حرفهای، نبود پایگاههای فروش در کشورهای آسهآن فراهم نیست.
عبدالقهارناصحی در گفتوگو با پانا در پاسخ به این پرسش که مشکل تقاضای بازار یکی دیگر از موضوعاتی است که بخش تولید با آن مواجه است تحریک تقاضا چگونه میتواند اثرات تورمی نداشته باشد، اظهار کرد: ممکن است به دلیل بالابودن قیمت تمام شده بازاریابی صادراتی برای محصولات برخی واحدهای تولیدی امکانپذیر نباشد بنابراین توجیه فنی و اقتصادی توسط کمیته پایش انجام میشود تا تسهیلات به واحدهایی انتخاب شوند که بازار داخلی یا خارجی را در اختیار داشته باشند.
ناصحی با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان قطعات خودرویی با مشکلات بسیار مواجه بودهاند، اظهار کرد: قطعهسازان پس از برجام با زمینه خوبی مواجه شدهاند و واحدهایی که مولدهای برق را تولید میکنند و وزارت نیرو با آنها قرارداد خرید دارد با مشکل بازار و مارکتینگ مواجه نیستند بنابراین در اولویت ارایه تسهیلات هستند.
وی خاطرنشان کرد: کمیتههای استانی باید به گونهای به انتخاب واحدها اقدام کند که واحدهای غیرفعال یا کم فعالیت بتوانند به چرخه تولید برگردند و از سوی دیگر قادر به بازپس دادن تسهیلات اعطایی باشند.
ناصحی تصریح کرد: در شرایطی که بخش مسکن در رکود است تزریق نقدینگی به واحدهای کاشی و سرامیک با انباشت انبارها مواجه هستند تأثیری برخروج از رکود و اشتغال مؤثر ندارد.
وی در خصوص ضرورت توجه به بحث بازاریابی در طرح توجیه فنیو اقتصادی واحدهای تولیدی افزود: متأسفانه در سالهای گذشته طرح ملی استقرار صنایع در کشور به خوبی صورت نگرفته و استانها درگیر رقابت کاذبی شدهاند تا صنایع مختلفی در استان مستقر شوند که این رقابت بدون توجه به مزیتهای استانی و طرح توسعه ملی کشور صورت گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.