سهم ۴۰ درصدی سلاح سرد در وقوع قتل

رییس پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد سهم ۴۰ درصدی سلاح سرد در وقوع قتل رییس پلیس آگاهی ناجا با تأکید بر این‌که طرح ممنوعیت حمل سلاح سرد باید هرچه سریع‌تر توسط مجلس پیگیری و به نتیجه برسد، گفت: بیش از ۴۰ درصد قتل‌ها در کشور با سلاح سرد صورت می‌گیرد.  به گزارش مهر، سردار محمدرضا […]

رییس پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد

سهم ۴۰ درصدی سلاح سرد در وقوع قتل

رییس پلیس آگاهی ناجا با تأکید بر این‌که طرح ممنوعیت حمل سلاح سرد باید هرچه سریعتر توسط مجلس پیگیری و به نتیجه برسد، گفت: بیش از ۴۰ درصد قتل‌ها در کشور با سلاح سرد صورت می‌گیرد.

 به گزارش مهر، سردار محمدرضا مقیمی در خصوص وضعیت و روند تصویب طرح «ممنوعیت حمل سلاح سرد» اظهار داشت: طرح ممنوعیت حمل سلاح سرد توسط افراد، از سال ۱۳۸۶ تا کنون دو بار در مجلس هفتم و مجلس هشتم شورای اسلامی مطرح و هر دو بار در کمیسیون قضایی مجلس به دلایلی رد شد.

وی با اشاره به این‌که در اواخر دوره نهم مجلس شورای اسلامی موج دوم ممنوعیت حمل و واردات سلاح سرد مطرح شد، افزود: با شروع به‌کار مجلس دهم ضمن بررسی موضوع در کمیسیون قضایی، قرار شد دو تبصره به ماده ۶۱۷ در فصل هفدهم «بخش جرایم علیه اشخاص و اطفال» در قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ اضافه شود.

رییس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: بر این اساس به زودی این طرح از سوی پلیس آگاهی برای تصویب در مجلس شورای اسلامی مطرح و برای بررسی به صحن علنی ارجاع داده خواهد شد.

وی اضافه کرد: بر اساس بررسی‌های به عمل آمده از سال ۱۳۸۰ تاکنون، به‌طور میانگین حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد جرم قتل کشور با سلاح سرد از جمله؛ قمه، قداره، چاقو، شمشیر و … صورت گرفته است.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: طبق بررسی‌های انجام شده در ۴ ماهه اول سال جاری در شهرهای بزرگ ۶۰ درصد جرایم قتل با سلاح سرد اتفاق افتاده است و به نظر می‌رسد چنان‌چه سلاح سرد در اختیار عاملان این جرایم نبود، چه بسا این جرایم نیز انجام نمی‌شد.

وی با تأکید بر این‌که در ۷۰ درصد نزاع‌های آنی، وسیله ارتکاب قتل، سلاح سرد بوده است، خاطرنشان کرد: درصد بالایی از حاملان سلاح سرد جوانان بوده‌اند بنابراین تأکید کارشناسان جنایی بیش‌تر بر مقابله با حمل و به‌کارگیری سلاح سرد می‌باشد.

رییس پلیس آگاهی عنوان کرد: وقتی کسی در نزاع، چاقو در اختیار دارد توازن دفاع به نفع او به هم می‌خورد و حریف را مرعوب و تسلیم خود می‌کند.

 

وی اضافه کرد: در مجموع حمل سلاح سرد توسط افراد، احتمال استفاده از آن در هنگامه‌ خشم و در شرایطی که آستانه تحمل آنان پایین آمده و یا در مواقعی که قصد قدرت نمایی و تسلیم حریف را دارند، صورت می‌گیرد.