سود وام‌هایی که کمر تولید‌کننده‌ها را شکست

سود وام‌هایی که کمر تولید‌کننده‌ها را شکست کارشناسان معتقدند نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی در سطح کشور شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران واحدهای تولیدی در اقتصاد کشور در حال حاضر با معضلات بسیاری مواجه هستند و تحت تأثیر این مشکلات تعطیل و یا نیمه‌تعطیل شدند. اما از میان […]

سود وام‌هایی که کمر تولید‌کننده‌ها را شکست

کارشناسان معتقدند نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی در سطح کشور شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران واحدهای تولیدی در اقتصاد کشور در حال حاضر با معضلات بسیاری مواجه هستند و تحت تأثیر این مشکلات تعطیل و یا نیمه‌تعطیل شدند.

اما از میان همه چالش‌های بخش تولید، سودهای بانکی بالا تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده است که این امر نه تنها کمکی برای تحقق اقتصاد مقاومتی نکرده بلکه موجب وارد شدن ضرر و زیان فراوان به بخش تولید و در نهایت تضعیف اقتصاد کشور شده است.

حسین‌محمودی‌اصل، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: نظام بانکی کشور با بانکداری بدون ربا منطبق نیست چراکه بانک‌ها و مؤسسات مالی به دنبال سود هستند البته این امر همان‌طور که به ضرر سپرده‌گذاران است، دربلند‌مدت به زیان خود بانک‌ها نیز خواهد بود.

وی با اشاره به وضعیت پرداخت تسهیلات بانک‌ها به بخش تولید تصریح ‌کرد: واحدهای تولیدی داخلی در مقایسه با تولید‌کنندگان چینی و یا کشورهای همسایه قدرت رقابت چندانی ندارند؛ تسهیلاتی که تولید‌کنندگان ایرانی دریافت می‌کنند با سود باز پرداخت ۲۷ درصدی است اما رقبایشان با سود تسهیلات دو درصدی تولید می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که شرایط رقابتی برای تولید‌کنندگان منصفانه نیست، افزود: در مجموع این موارد باعث می‌شود تولیدکنندگان نتوانند اقساطشان را به موقع بپردازند و زیر بار سود تسهیلات کمر خم کنند، در نتیجه واحد تولیدی توسط بانک مصادره

محمودی‌اصل در پایان تأکید‌ کرد: بهترین راهکار مقابله با این امر تغییرات اساسی در نظام مالی کشور و کاهش نرخ سود تسهیلات توسط بانک‌هاست تا با فراهم کردن شرایط، مسیر را برای رونق تولید داخلی هر چه بیش‌تر هموار کنیم.

رضی میری رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران نیز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب شده تا هیچ فعالیت تولیدی و تجاری سودمند نباشد و این امر شرایط برای فعالیت سودجویان و دلالان فراهم کرده است.

وی در ادامه تأکید‌ کرد: در شرایط رکودی بازار تولید‌کننده آن‌چنان سودی از تولید کسب نمی‌کند، بنابراین توان پرداخت بهره حدود ۲۵ تا ۳۰درصدی تسهیلات بانکی را ندارد.

 

میری اذعان ‌کرد: نرخ سود بانکی باید منطقی تعیین شود تا تولید‌کننده قادر به ادامه حیات باشد؛ تا زمانی‌که در کشور ما نرخ سود تسهیلات بالاست سرمایه‌گذاری در تولید اثربخش نخواهد بود.