فعالان اقتصادی مطرح کردند کوچکسازی دولت، راهکاری برای کاهش مشکلات در شرایط کنونی، توجه جدی به تقویت و ارتقای سطح تولیدات داخلی از الزاماتی است که صاحبنظران برای برونرفت از مشکلات و رکود اقتصادی بر آن تأکید میکنند. چرا که توسعه تولید کالاهای ایرانی در عین حال که میتواند منجر به اشتغالزایی شود، از […]
فعالان اقتصادی مطرح کردند
کوچکسازی دولت، راهکاری برای کاهش مشکلات
در شرایط کنونی، توجه جدی به تقویت و ارتقای سطح تولیدات داخلی از الزاماتی است که صاحبنظران برای برونرفت از مشکلات و رکود اقتصادی بر آن تأکید میکنند. چرا که توسعه تولید کالاهای ایرانی در عین حال که میتواند منجر به اشتغالزایی شود، از سوی دیگر موجب خواهد شد تا کشور جایگاه واقعی خود را در زمینه صادرات به دست آورد.
در این میان بهطور قطع ارتقای کیفیت تولیدات داخلی، لازمه رقابت در بازارهای جهانی است و از همینرو افزایش کیفیت آنها برای توسعه صادرات و ایجاد انگیزه در خریداران خارجی جهت خرید خدمات و کالاهای ایرانی الزامی است.
به گزارش صما، این در حالی است که طی سالهای گذشته بالا بودن هزینههای تولید و قیمت تمام شده بالای محصولات و کیفیت و تنوع پایین، مشکل در تأمین مواد اولیه، دستگاهها و ماشینآلات فرسوده ازجمله چالشهای اساسی در مسیر تولید داخلی بوده که همین معضلات، صادرات غیرنفتی را هم تحت تأثیر خود قرارداده و آن را با موانع متعددی روبهرو کرده است.
علاوه بر این، طی چند سال اخیر به دلیل نبود امنیت و ثبات اقتصادی در کشور و همچنین اعمال تحریمها، تولیدکنندگان امکان واردات تکنولوژیهای نوین و دستگاههای جدید را به کشور نداشتهاند و همین مسأله عامل دیگری بوده تا تولیدات داخلی از تکنولوژی روز فاصله بگیرند و امکان رقابت با کالاهای خارجی را نداشته باشند. اما بدون تردید امروز تولیدکننده داخلی باید از دانش و تکنولوژی نوین، تخصص، ماشینآلات و تجهیزات به روز برای حضور و رقابت در بازارهای بینالمللی بهرهمند باشد.
خارجیها به دنبال محصولات وارداتی ارزان و باکیفیت
در همین رابطه عضو اتاق بازرگانی تهران در خصوص راهکار پیشنهادی برای رشد کیفیت تولیدات داخلی جهت توسعه صادرات آنها به کشورهای خارجی گفت: ما زمانی میتوانیم کالاهای خود را صادر کنیم که بازارهای خارجی را در اختیار داشته باشیم و بتوانیم کالاهای خود را به کشورهای خارجی عرضه کنیم. اما تا زمانی که به بازارهای هدف دسترسی نداشته باشیم، صادرات معنایی ندارد.
پرویزحسابی در گفتوگو با صما ادامه داد: البته برای توسعه صادرات تولیدات ایرانی به کشورهای خارجی، بهطور قطع کیفیت آنها باید حداقل برابر یا بیشتر از کیفیت سایر کالاهای مشابه و وارداتی در این کشورها باشد. در غیراین صورت خارجیها کالاهای ایرانی را نمیخرند. همچنین قیمت این کالاها باید ارزانتر باشد و حتی اگر نرخ آنها مساوی باشد، نمیخرند.
عضو هیأت رییسه انجمن اقتصاددانان ایران با انتقاد از اینکه در شرایط کنونی تعرفهها بهطور روزانه متغیر است و حداقل یک دهه زمان نیاز است تا این مشکلات برطرف شود، تأکید کرد: برای کاهش مشکلات بخش تولید و ایجاد انگیزه در بین صنعتگران برای ارتقای سطح تولیدات خود، دولت ابتدا باید دخالت خود را در امور اقتصادی کاهش دهد و ساختار دولت را کوچک کند تا نخواهد که با دریافت عوارض و مالیات از فعالان اقتصادی، هزینههای آنچنانی خود را تأمین کند.
لزوم ارتقای تکنولوژی در بخش تولید
همچنین عضو شورای عالی پیشکسوتان اتاق بازرگانی ایران به صما گفت: ارتقای تکنولوژی و فنآوری در بخش تولید و صنعت یک امر الزامی است.
علی حمزهنژاد تأکید کرد: تنها راه برای ارتقای کیفیت و کمیت تولیدات داخلی، تولید ارزان، افزایش رقابتپذیری آنها با کالاهای خارجی و درنهایت صادرات آنها، ارتقای تکنولوژی و فنآوری در بخش تولید است.
تبعات مثبت رکود اقتصادی
عضو هیأت مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز در پاسخ به اینکه برای توسعه صادرات خدمات و تولیدات داخلی به کشورهای خارجی چه زیرساختهایی لازم است، گفت: علیرغم تبعات منفی رکود اقتصادی، در عین حال این رکود میتواند مثبت باشد و فرصتی را فراهم کند تا تولیدکننده یک کالا در خط تولید، کنترل کیفیت و نوآوری خود بازنگری کند.
ناصرشایان در گفتوگو با صما با اشاره به ضرورت رونق اقتصادی و خروج از رکود افزود: در شرایط بحرانی تولیدکننده باید به خود بیاید و منتظر کمک هیچ بخش و نهادی نباشد.
وی افزود: حال در شرایط رکودی که رقابتها بیشتر شده است، فرصتی برای صنعتگران داخلی فراهم شده تا با برنامهریزی درباره نوآوری، تفکر، افزایش کیفیت، تولید ارزان و رقابتپذیر بودن کالاهای تولیدی خود و با علم به اینکه نمیتوانند تولیدات خود را با هر قیمت و هر کیفیتی صادر کنند، به صادرات آنها بیشتر توجه کنند.
شایان با تأکید بر لزوم رعایت استانداردهای جهانی و توجه به قیمتهای قابل رقابت تولیدات داخلی افزود: انتقاد از دولت بدون اینکه خودمان انتقادپذیر نباشیم، جوابگوی مشکلات نیست و یک تولیدکننده ابتدا باید ضعفهای خود را شناسایی و سپس از دولت، تشکلها و نهادهای موجود و اتاق بازرگانی کمک بخواهد.
این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم تعامل و همکاری بخشهای مختلف و فرهنگسازی در این زمینه گفت: کشور ما دارای وسعت بسیار و منابع خدادادی بسیاری است که در مورد بهرهمندی از آنها تفکر نشده و این در حالی است که در کشور کوچکی مثل کره با داشتن وسعتی در حدود وسعت تهران و بدون دسترسی به نفت هر روز با نوآوری، کشف و اختراع نسبت به اصلاح سیستم خود اقدام میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.