مذاکره با ۶ بانک اروپایی برای دریافت فاینانس

مدیرعامل بانک صنعت و معدن اعلام کرد مذاکره با ۶ بانک اروپایی برای دریافت فاینانس نعیمه تپه افشاری- مدیرعامل بانک صنعت و معدن از مذاکره با ۶ بانک‌ بزرگ اروپایی برای دریافت خطوط فاینانس خبرداد و گفت: رقم این اعتبار، حدود ۳ میلیارد یورو است. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علی اشرف افخمی در نشستی خبری […]

مدیرعامل بانک صنعت و معدن اعلام کرد

مذاکره با ۶ بانک اروپایی برای دریافت فاینانس

نعیمه تپه افشاری- مدیرعامل بانک صنعت و معدن از مذاکره با ۶ بانک‌ بزرگ اروپایی برای دریافت خطوط فاینانس خبرداد و گفت: رقم این اعتبار، حدود ۳ میلیارد یورو است.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، علی اشرف افخمی در نشستی خبری توضیح داد: در دو سال ۱۶۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی خط اعتباری گرفتیم که تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی با اشاره به این‌که از سال گذشته واحد بانکداری صنایع کوچک و متوسط را در بخش صنعت و معدن راه‌اندازی کردیم، گفت: اما این واحد از امسال کار خود را توسعه داده است؛ به‌طوری که به ۷۱۲ واحد با رقم ۹۷۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که البته مصوبات، بیش‌تر از این رقم بود.

وی افزود: با احتساب ضمانت‌نامه‌های صادر شده، مجموع تسهیلات پرداختی به ۱۱۰۰ میلیارد تومان بالغ می‌شود.

افخمی با اشاره به گشایش اعتبارات در بخش‌های مختلف بانکی گفت: در بخش بانک‌های اروپایی، گشایش‌هایی انجام شده است؛ از جمله این‌که در آسیای جنوب شرقی از محل سوئیفت ۳۳۲ میلیون دلار گشایش اعتبار داشتیم.

وی افزود: علاوه بر آن دو خط اعتباری پس از برجام داریم. همچنین به‌عنوان دومین بانک توانستیم ۴۰۰ میلیون دلار خط اعتباری از اِگزیم بانک هندوستان دریافت کنیم که عملیاتی شده است.

مدیرعامل بانک صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که نخستین محموله با اعتبار ۱۲۰ میلیون دلار بود که تحویل گرفتیم، تصریح کرد: تا سقف ۱۵۰ میلیون دلار هم در مرحله‌ بعدی می‌توانیم از این محل تجهیزات مورد نیاز کشور را خریداری کنیم.

وی به خط اعتباری جدید دیگری اشاره کرد و گفت: قرارداد این خرید اعتباری در مرحله نهایی قرار دارد که تمامی کارهای آن انجام شده و امضاهای پایانی آن مانده است؛ این خط اعتباری از کره جنوبی با رقم ۱۰۰ میلیون دلار که برای فاینانس مواد اولیه است، شروع می‌شود و رقم قابل افزایش است.

افخمی با تأکید بر این‌که همه این‌ها مورد تأیید بانک مرکزی قرار گرفته است، اظهارداشت: ما با بانک‌های بزرگ اروپایی در حال مذاکره هستیم که هنوز نهایی نشده است از جمله با ۶ بانک اروپایی به صورت کنسرسیوم وارد مذاکره شده‌ایم که رقم آن حدود۳ میلیارد یورو است.

وی با اشاره به این‌که با دو بانک بزرگ چینی هم مذاکراتی انجام شده که هر کدام از آن‌ها یک میلیارد یورو خط اعتباری خواهد بود، اظهارداشت: قدم‌های خوبی برداشته شده به‌طوری که آخرین آمار روز گذشته نشان می‌دهد که رابطه کارگزاری ما با ۵۷ بانک خارجی قطعی شده است.

افخمی ادامه داد: این ۵۷ بانک در ۲۲ کشور هستند که ۱۴ بانک اروپایی و ۸ بانک هم آسیایی است و امیدواریم صرفه‌جویی که از محل نقل و انتقال پول به دست می‌آید، عاید کشور شود.

مدیرعامل بانک صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ما سهامدار یک بانک اروپایی به نام «بانک تجاری ایران و اروپا» هستیم که مقر آن در اروپا است، افزود: این بانک در ۵ ماه گذشته رقمی که به صورت یورو در اروپا جابه‌جا کرده، ۵.۵ میلیارد یورو بوده است که در گذشته ما باید ۱۰ تا ۱۱ درصد بابت انتقال این پول کارمزد پرداخت می‌کردیم.

وی با اشاره به این‌که الان این رقم به زیر نیم درصد رسیده است، گفت: پرداخت ۱۰ تا ۱۱ درصد کارمزد، هزینه زیادی بود که به کشور تحمیل می‌شد اما الان صرفه‌جویی زیادی را از این محل به دست آورده‌ایم که این هم از نتایج برجام بود.

افخمی با اشاره به طرح‌هایی که ۵ ماهه ابتدایی امسال با تأمین مالی پروژه‌ها به نتیجه رسیده است، افزود: ۳۰ طرح عملاً در ۵ ماهه امسال به تولید و بهره‌برداری رسید که ۱۳ واحد بزرگ و ۱۷ واحد کوچک و متوسط بوده است.

مدیرعامل بانک صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در واحدهای بزرگ ۵۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام شد که این سرمایه‌گذاری از محل منابع مالی بانک بوده است، مانند پتروشیمی مهاباد یا نیروگاه کهنوج.

وی با اشاره به ورود بانک صنعت و معدن به پروژه‌های بزرگ زیرساختی اظهارداشت: یکی از این پروژه‌ها، خطوط راه‌آهن و توسعه شبکه بود که برای نخستین بار قطار سریع‌السیر را با تأمین مالی از محل خط اعتباری چین با رقم ۱٫۸ میلیارد دلار انجام دادیم که LC آن باز شده و پروژه عملیاتی شده است.

افخمی با اشاره به این‌که امیدواریم این پروژه مطابق با زمان‌بندی در ۲٫۵ سال به بهره‌برداری برسد، افزود: در پروژه برقی کردن قطار تهران – مشهد هم مطالعاتی را برای فاینانس انجام دادیم و اگر موفق به دریافت فاینانس اروپا یا چین شویم، این دومین پروژه بزرگ ما در بخش زیرساخت خواهد بود.

وی با اشاره به قرارداد با صندوق توسعه ملی اظهارداشت: این صندوق منابع ارزی ما را تأمین می‌کند که دو قرارداد بزرگ با آن‌ها داشتیم اول مربوط به سال ۹۲ بود که ۵٫۹ میلیارد یورو قرارداد بسته شده بود که از این رقم ۴٫۱میلیارد یورو گشایش اعتبار کردیم.

مدیرعامل بانک صنعت، معدن و تجارت افزود: از این میزان حدود دو میلیارد یورو گشایش اعتبار شده است و قرارداد آن ۳.۱ میلیارد یورو بود که تاکنون ۲٫۹ میلیارد یورو را به مرحله قرارداد رساندیم.

وی با اشاره به گشایش اعتبار در ۵ ماهه ابتدایی امسال گفت: در این مدت ۳۴۱ میلیون یورو گشایش اعتبار شده است که امیدواریم تا پایان سال این گشایش اعتبار به دو میلیارد یورو برسد که البته این به غیر از سپرده‌گذاری ارزی است که از صندوق توسعه ملی گرفتیم.

افخمی با اشاره به حضور این بانک در پروژه‌های نفت و گاز گفت: ما در سال ۹۴، ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه سپرده گرفتیم که آن را در اختیار بخش نفت و گاز قراردادیم. همچنین در این مدت ۲۰۰ میلیون دلار خط اعتباری که از صندوق گرفته بودیم را تسویه کردیم و دیگر بدهی به صندوق توسعه ملی نداریم.

وی با اشاره به این‌که بانک صنعت و معدن یک بانک توسعه‌ای است و شعبات زیادی ندارد، افزود: ما ۶۲ شعبه در کشور داریم که آن هم برای تسهیل رابطه با مشتریان است؛ بنابراین ما سپرده جذب نمی‌کنیم به همین دلیل منابع باید از محل سرمایه‌های بانک باشد که موضوعیت اصلی بانک‌های توسعه‌ای هم همین است.

مدیرعامل بانک صنعت، معدن و تجارت افزود: سرمایه بانک از سال ۸۶ که به ۲۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته بود تا سال ۹۴ افزایشی نداشت اما در سال ۹۴، ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه دادیم که سرمایه بانک به ۲۶۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی با اشاره به این‌که این رقم معادل ۸۰۰ میلیون دلار است که بسیار سرمایه پایینی به شمار می‌رود، گفت: الان سرمایه بانک به حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان در هفته گذشته رسیده است.

 

افخمی با بیان این‌که در سال‌های ۹۳ و ۹۴ حدود ۸۷۵ میلیارد تومان خط اعتباری از بانک مرکزی گرفتیم، گفت: علاوه بر این ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر هم اختصاص پیدا می‌کند که صرف صنایع کوچک و متوسط خواهد شد.