امضای ۱۴۱ پروژه تحقیقاتی مشترک بینالمللی گروه دانش- وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری گفت: ۱۴۱ پروژه تحقیقاتی بین اساتید ایران و اساتید اروپایی امضا شده است که موضوعات این پروژهها شامل مدیریت آب، محیطزیست، بیوتکنولوژی، زمینگرمایی و… است. به گزارش مناقصهمزایده، محمدفرهادی با اشاره به وجود حدود ۲۸۰۰ مؤسسه آموزش عالی و دانشگاه در کشور، […]
امضای ۱۴۱ پروژه تحقیقاتی مشترک بینالمللی
گروه دانش- وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری گفت: ۱۴۱ پروژه تحقیقاتی بین اساتید ایران و اساتید اروپایی امضا شده است که موضوعات این پروژهها شامل مدیریت آب، محیطزیست، بیوتکنولوژی، زمینگرمایی و… است.
به گزارش مناقصهمزایده، محمدفرهادی با اشاره به وجود حدود ۲۸۰۰ مؤسسه آموزش عالی و دانشگاه در کشور، ظرفیت دانشگاهی کشور را درخور توجه دانست و گفت: برگزاری دورههای آموزشی مشترک در مقطع دکتری یکی از اولویتهای وزارت علوم است و برگزاری ۳ دوره مشترک با کرهجنوبی و دو کشور اروپایی نهایی شده است.
وی با اشاره به تواناییهای علمی چین و روسیه گفت: این دو کشور نیز کشورهای هدف همکاریهای بینالمللی علمی هستند.
وزیر علوم ادامه داد: کشور روسیه ۱۲ دانشگاه خود را برای همکاریهای بینالمللی در سطح دنیا آماده میکند و از دانشگاه گیلان ۲۵ نفر برای یادگیری زبان روسی به روسیه و ۲۵ نفر از روسیه به ایران برای یادگیری زبان فارسی اعزام شدهاند.
وزیر علوم با بیان اینکه اجرای تفاهمنامهها مهمتر از تعدد آنهاست، بر لزوم اجرای تفاهمنامههای منعقد شده تأکید کرد.
ورود هیأتهای علمی خارجی به ایران
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل از ورود هیأتهایی از کشورهای روسیه، آلمان و فرانسه به ایران خبر داد و گفت: رؤسای ۱۲ دانشگاه روسی برای همکاری با ۱۲ دانشگاه داخلی به ایران میآیند.
حسینسالارآملی در نهمین نشست معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فنآوری منتخب که در وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به بحث بینالمللیسازی دانشگاههاف گفت: با توجه به پتانسیل و ظرفیتی که دانشگاههای داخل کشور از آن برخوردار هستند، ما نتوانستیم سهم منطقهای و جهانی خود را از توسعه علم و فنآوری به دست بیاوریم، همچنین در نوشتن یکسری از مقررات بینالمللی در این زمینه فعال نبودهایم.
وی ادامه داد: اعتقاد ما این است که بدون تضمین جریان علم و فنآوری امنیت کشور تأمین نمیشود و همکاریهای علم و فنآوری به عنوان یک سرمایه مهم در داخل کشور است.
وی با بیان اینکه ما چارهای نداریم و باید به دنیای پیشگامان علم و فنآوری بپیوندیم، افزود: علم و فنآوری و بینالمللیسازی که میخواهیم در داخل کشور پیش ببریم یک پدیده مستقل و خودبهخودی نیست و باید بخشهای مختلف کشور در این زمینه همکاری کنند.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل ادامه داد: در سال گذشته از لایه اولیه همکاری بینالمللی به لایه درونیتر نفوذ کردهایم. هدف ما عبور کردن به لایههای عمیقتر است که این لایههای عمیقتر شامل پروژههای مشترک با اساتید خارجی، برگزاری دورههای مشترک در سطح دکتری با کشورهای خارجی و جذب دانشجوی خارجی است. بر همین اساس ورود و خروج دانشمندان بزرگ دنیا به کشور بسیار مهم است.
وی ادامه داد: مهر ماه امسال رؤسای ۱۲ دانشگاه روسی قرار است به ایران آمده و با ۱۲ دانشگاه بزرگ داخلی همکاری کنند همچنین رییس مؤسسه ماکسپلانک و همراهان وی مهرماه وارد کشور خواهند شد. DFG بزرگترین مؤسسه حامی علم و فنآوری از فرانسه وارد ایران میشود با این روند امیدواریم ایران به قطب علم و فنآوری منطقه تبدیل شود.
سالار آملی ادامه داد: در عرض ۳ ماه اول امسال ۳ دوره مشترک با کرهجنوبی و دو کشور اروپایی در مقطع دکتری مجوز برگزاری آن صادر شده است و از اوایل مهر ماه اجرایی میشود. در بخش پژوهش و فنآوری سال گذشته ۱۴۱ پروژه مشترک با کشورهای دنیا داشتیم و آرزوی ما این است تا ۱۰سال آینده به جایی برسیم که ۱۰ درصد پژوهشهای ما بینالمللی شود.
وی ادامه داد: در سال ۹۴، ۲۱۰۰ دانشجوی خارجی به ایران آمدند که ۱۱۰۰ نفر آنها بورسیه و هزار نفر با هزینه خود در ایران تحصیل میکنند که این مسأله بسیار حایز اهمیت است.
دیپلماسی علمی ایران
معاون پژوهش و فنآوری وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با تأکید بر اهمیت دیپلماسی علمی، گفت: علم سرمایه است و اگر کشوری قصد پیشرفت دارد، باید به علم به عنوان سرمایه نگاه کند.
وحیداحمدی با اشاره به تأکید اسناد بالادستی مانند سند چشمانداز توسعه و نقشه جامع علمی کشور بر پیشرفت علمی گفت: یکی از مسایل اصلی کشور توجه به دیپلماسی علمی است و کشورهای قدرتمند در سطح بینالملل شعاری تحت عنوان بینالمللیسازی را مطرح و اجرا میکنند.
وی با اشاره به اینکه در آمریکا بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد سرمایههای نامشهود مربوط به علم و فنآوری است، بر اهمیت پیشرفت علمی تأکید کرد.
معاون پژوهش و فنآوری وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با بیان اینکه در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۷ درصد از مقالات پژوهشی کشور با مشارکت اساتید خارجی بوده و اکنون این عدد به ۲۲ درصد رسیده است، گفت: با وجود اینکه این میزان افزایش امیدوارکننده است، اما کافی نیست؛ زیرا کشورهای منطقه خیلی بیشتر از این میزان در این حوزه سرمایهگذاری میکنند.
احمدی افزود: ارتباطات بینالمللی دو جهت دارد؛ یکی نفوذ دانش و فنآوری و دیگری کسب فنآوری که خوشبختانه در ایران هر دوی اینها وجود دارد.
وی ادامه داد: فضایی که در دو سال اخیر ایجاد شده، به ما اجازه توسعه بینالمللی را میدهد و در حوزه انتقال فنآوری نیز ظرفیت انتقال فنآوری به کشورهای متقاضی وجود دارد.
معاون پژوهش و فنآوری وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با اشاره به اقدامات وزارت علوم برای انتقال فنآوری به سایر کشورها، فعالیتهای پارکهای علم و فنآوری و برپایی نشستهای مشترک برای حضور در پروژههای بزرگ با کشورهای اروپایی همچون ایتالیا، آلمان و اتریش را از جمله این اقدامات عنوان کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.