رأی قاطع؛ نیاز پارلمان بخش خصوصی

تعیین سرنوشت اتاق با ۵ رأی مخدوش رأی قاطع؛ نیاز پارلمان بخش خصوصی غلامحسین شافعی دیروز در حالی با اختلاف ۴ رأی به ریاست اتاق ایران انتخاب شد که ریاست بر بزرگ‌‌ترین تشکل بخش خصوصی کشور نیاز به آرای قاطعی دارد. به گزارش مهر، ۴۰۱ نفر از اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن […]

تعیین سرنوشت اتاق با ۵ رأی مخدوش

رأی قاطع؛ نیاز پارلمان بخش خصوصی

غلامحسین شافعی دیروز در حالی با اختلاف ۴ رأی به ریاست اتاق ایران انتخاب شد که ریاست بر بزرگ‌‌ترین تشکل بخش خصوصی کشور نیاز به آرای قاطعی دارد.

به گزارش مهر، ۴۰۱ نفر از اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران دیروز در محل اتاق بازرگانی ایران در تهران گردهم آمدند و با آرایی که در پشت درهای بسته به صندوق ریختند، غلامحسین‌شافعی را به عنوان دهمین رییس پارلمان بخش خصوصی را بر صندلی ریاست نشاندند. پیش از این، محسن‌جلال‌پور سکاندار اتاق ایران بود و یک ماه و نیم قبل به دلیل بیماری، از این سمت استعفا داد.

طی هفته‌های گذشته گمانه‌زنی‌های زیادی در خصوص نامزدهای احتمالی تصدی این پست وجود داشت و بازار رایزنی میان اعضای هیأت نمایندگان بسیار گرم بود و سرانجام شافعی توانست با تنها ۴ رأی بیش‌تر، از مسعودخوانساری پیشی گرفته و بر صندلی ریاست اتاق ایران تکیه زند.

انتخابات دیروز با حضور ۴۰۱ نفر از اعضای هیأت نمایندگان اتاق ایران برگزار شد و از مجموع ۳۹۷ رأی خوانده شده، شافعی با کسب ۱۹۸ رأی توانست مسعود خوانساری را که ۱۹۴ رأی کسب کرده بود، پشت سر بگذارد. در این میان ۵ رأی از مجموع آرایی که به صندوق ریخته شده بود، به دلیل مخدوش بودن، در آرای نامزد‌‌ها لحاظ نگردید. اگرچه طبق قانون انتخابات اتاق ایران، کسب اکثریت آرا ملاک انتخاب رییس است اما در تمام انتخابات گذشته، رؤسای اتاق ایران با رأی قاطع اعضای هیأت نمایندگان، بر کرسی ریاست نشسته‌اند.

محسن جلال‌پور در انتخابات دوره هشتم اتاق با کناره‌گیری مهرعلیزاده با ۳۵۴ رأی به عنوان رییس انتخاب شد و محمد‌نهاوندیان هم در دوره هفتم انتخابات اتاق بازرگانی از میان ۴ نامزد انتخابات به عنوان رییس برگزیده شد. این رقابت در بین چهره‌هایی همچون محمدنهاوندیان، علی‌نقی‌خاموشی، شجاع‌الدین‌بازرگانی و علیرضابوستانی انجام شد که نهاوندیان با اخذ ۲۷۶ رأی از مجموع ۳۶۲ بیش‌ترین آرا را کسب کرد و علی‌نقی‌خاموشی ۴۲ رای، شجاع‌الدین‌بازرگانی ۴۱ رأی و علیرضابوستانی ۳ رأی را به دست آوردند.

این آرا نشانگر رأی قاطع هیأت نمایندگان در دوره‌های پیشین به رؤسای منتخب اتاق است اما انتخاباتی که دیروز انجام شد، نشان داد که ۵ رأی مخدوش سرنوشت انتخابات را تغییر داده و شانس شافعی را برای برنده شدن افزایش داده است.

نکته جالب این‌که شافعی و خوانساری پیش از این و در ۱۱ آذرماه سال ۹۲ نیز برای تصدی پست ریاست اتاق ایران با هم به رقابت پرداخته بودند. رقابت سال ۹۲ از آن‌جایی شکل گرفت که محمدنهاوندیان، رییس وقت اتاق ایران به‌عنوان رییس دفتر رییس‌جمهوری منتصب و ناچار به ترک اتاق ایران شد. در انتخابات آذر ۹۲ نیز شافعی با آرایی شکننده و با اختلاف ۱۰ رأی توانست خوانساری را پشت سرگذاشته و به ریاست اتاق برسد. مجموع آرای شافعی در این انتخابات ۱۷۸ رأی و آرای خوانساری ۱۶۸ رأی بود.

 

برخی فعالان اقتصادی معتقدند که آرای شکننده شافعی در انتخابات دیروز می‌تواند فعالیت‌های آتی اتاق بازرگانی ایران را تحت‌تأثیر قرار دهد چرا که اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی برای حضور و نقش‌آفرینی قدرتمند در عرصه تصمیم‌سازی و ارایه مشورت به دستگاه‌های سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر، نیازمند حمایت قاطع فعالان بخش خصوصی است؛ قاطعیتی که در آرای شافعی به چشم نمی‌خورد.