بازار مکاره صنعت ساختمان در دست‌ دلالان

عضو سازمان نظام مهندسی اعلام کرد بازار مکاره صنعت ساختمان در دست‌ دلالان عضو سازمان نظام مهندسی با انتقاد از عدم توجه به رشد صنعت ساختمان در کشور و فعالیت واسطه‌گران با هدف سود کلان و کاهش کیفیت در این صنعت، گفت: اگر ساختمان‌سازی در ایران رشد نمی‌کند، چون بازار مکاره این صنعت دست عده‌ای […]

عضو سازمان نظام مهندسی اعلام کرد

بازار مکاره صنعت ساختمان در دست‌ دلالان

عضو سازمان نظام مهندسی با انتقاد از عدم توجه به رشد صنعت ساختمان در کشور و فعالیت واسطه‌گران با هدف سود کلان و کاهش کیفیت در این صنعت، گفت: اگر ساختمان‌سازی در ایران رشد نمی‌کند، چون بازار مکاره این صنعت دست عده‌ای واسطه‌گر و دلال است.

به گزارش فارس، جهانگیر شریفی تأکید کرد: سیاست ما بسترسازی برای پاسخگویی اجرایی به مواردی نظیر عمر ساختمان، مصالح ساختمانی، استاندارد و حذف واسطه‌گری در صنعت ساختمان است.

وی با اشاره به این‌که رکود صنعت ساختمان در کشور به تکنولوژی ساخت برمی‌گردد، گفت: تکنولوژی در واقع تجمیع به‌کارگیری مصالح است که در طرح ادغام منجر به روش می‌شود، تا یک ساختمان ایجاد شود.

‌شریفی افزود: ‌تکنولوژی ساخت براساس معیارهای تحقیق شده نداریم، در ایران بزرگ‌‌ترین برج‌‌‌ها را هم به روش ترکیبی سنتی-مدرن می‌سازند، در حالی که این دو روش با هم همخوانی و تجانس ندارد.

عضو سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: عدم رشد صنعت ساختمان در ایران به دلیل معضل‌های مدیریتی، عدم به‌کارگیری تکنولوژی نوین، نبود دغدغه از سوی متولیان، وجود واسطه‌ها و فعال بودن بازار مکاره در صنعت ساختمان است.

وی با اشاره به این‌که عده‌ای در‌ صنعت ساختمان مشغول به‌کار هستند که فقط سود کلان را ‌هدف نهایی می‌بینند، گفت: از نظر تکنولوژی صنعت ساختمان ۲۵ سال از امارات عقب هستیم؛ در کشوری نظیر افغانستان امروز صنعت ساختمان در حال رشد است و تا ۳ سال دیگر ما به تکنولوژی نوین ساختمان‌سازی افغانستان اصلاً نخواهیم رسید.

شریفی بیان کرد: متأسفانه نظام ساخت‌وساز کشور دست عواملی است که ارزان کردن ساخت را با کاهش کیفیت محقق می‌کنند و این فقط در راستای سود بیش‌تر است.

عضو انجمن صنفی سازندگان افزود: در کشوری مثل ژاپن تکنولوژی در صنعت ساختمان تعریف شده و دقیقاً اجرا می‌شود، در حالی که ما در ایران مصالح مناسب داریم، اما از تکنولوژی استفاده نمی‌کنیم؛ در یکی از پروژه‌های مسکن مهر مشاهده کردم که در کنار یک ساختمان ۴ طبقه به اندازه ۲٫۵ طبقه نخاله ساختمانی ریخته شده است و این یعنی برنامه‌ای برای به‌کارگیری صحیح مصالح نیست.

وی گفت: در روش جدید ساختمان‌سازی حتی یک مشت نخاله ساختمانی ایجاد نمی‌شود و با وجود آن‌که ۳ شیفت در ساختمان‌سازی کار می‌کنند، حیف و میل مصالح نداریم.

 

شریفی گفت: ایران غنی‌‌‌ترین مواد معدنی برای نظام ساختمان‌سازی را دارد، اما متأسفانه به دلیل آن‌که بازار مکاره این صنعت دست عده‌ای واسطه‌گر، بنگاه‌های معاملاتی و افراد غیرمتخصص است، در این حوزه عقب هستیم و در واقع مجری ذی‌صلاح در صنعت ساختمان نداریم.