مزه ششم دانشمندان شواهدی دال بر توانایی انسان در احساس مزه ششم کشف کردهاند. به گزارش مهر، یافته جدید دانشمندان گویای آن است که انسان میتواند ششمین مزه را که با غذاهای غنی از کربوهیدرات در ارتباط است، احساس کند. انسان بهطور کلی توانایی احساس ۵ مزه شور، شیرین، تلخ، ترش و ملس را دارد […]
مزه ششم
دانشمندان شواهدی دال بر توانایی انسان در احساس مزه ششم کشف کردهاند.
به گزارش مهر، یافته جدید دانشمندان گویای آن است که انسان میتواند ششمین مزه را که با غذاهای غنی از کربوهیدرات در ارتباط است، احساس کند.
انسان بهطور کلی توانایی احساس ۵ مزه شور، شیرین، تلخ، ترش و ملس را دارد و حالا با کشف این مزه، نه تنها فهرست موجود کاملتر میشود بلکه حالا دانشمندان توضیحی مناسب برای علاقه ذاتی انسان به غذاهای حاوی نشاسته پیدا کردهاند.
جویون لیم از دانشگاه ارگان که بار اصلی این پروژه بر دوش وی بوده میگوید: فکر میکنم با این کشف جدید بتوانیم درباره علاقه افراد به کربوهیدراتهای پیچیده صحبت کنیم.
این محقق ادامه میدهد: احساس شیرینی با خوردن اندکی از مواد غذایی شیرین به راحتی صورت میگیرد. اما اگر در برابرتان شکلات و نان قرار دهند احتمالاً مقدار کمی شکلات خورده و در عوض حجم بیشتری از نان را مصرف میکنید.
محققان در این بررسی از ۲۲ داوطلب استفاده کردند. آنها محلولهای مختلفی که حاوی سطوح متنوعی از کربوهیدارتها بود را در اختیار این افراد قراردادند. در ادامه از داوطلبان خواسته شد ضمن مزه کردن این محلولها، آنها را مورد ارزیابی قرار دهند.
در نهایت مشخص شد داوطلبان متوجه مزه جدید نشاستهای شدهاند. آسیاییها میگویند که شبیه مزه برنج است حال آنکه ساکنان منطقه قفقاز آن را شبیه مزه برنج یا پاستا عنوان میکنند. حتی برخی میگویند که مزه آن شبیه زمانی است که آرد میخوریم.
در مرحله بعدی از داوطلبان خواسته شد همراه با این مواد، ترکیب مخصوصی را هم مصرف کنند که دریافت کننده زبانی را که مسؤول درک شیرینی هستند از کار میاندازد. با این حال باز هم آنها از درک مزه جدید نشاسته مانندی خبر دادند تا بدینترتیب دانشمندان را از کشف جدیدشان مطمئن کرده باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.