رییس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اجرای مدل خودبازرسی منجر شد که در دو سال اخیر در کشور بر اساس آماری که سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده است، ۴۴ درصد حوادث منجر به فوت در بخش معادن کاهش پیدا کند. علی مظفری […]
رییس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اجرای مدل خودبازرسی منجر شد که در دو سال اخیر در کشور بر اساس آماری که سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده است، ۴۴ درصد حوادث منجر به فوت در بخش معادن کاهش پیدا کند.
علی مظفری در گفتوگو با ایرنا افزود: مدل خود بازرسی از جمله شاخصهایی است که در حوزه معاونت روابط کار در دولت تدبیر و امید معرفی و ارایه شد و بر این اساس مسؤولان ایمنی در استانها معرفی شدند.
وی ادامه داد: دوره شناساسی خطر و ارزیابی ریسک برای مسؤولان یادشده برگزار شد و در محیطهای کاری به شناسایی وجود خطر و ارایه راهکارها برای بهبود شرایط کار اقدام کردند.
وی ادامه داد: کاهش این میزان حوادث جای شکر دارد انشاا… این روند ادامه پیدا کند تا بتوانیم رکورد چشمگیری در پایان دولت تدبیر و امید در کاهش حوادث و بیماریهای ناشی از کار ثبت شود.
وی یادآور شد: بنا بر مطالعات بینالمللی و سازمان بینالمللی کار بیماریهای منجر به فوت ناشی از کار بیش از ۶ برابر حوادث کاری منجر به فوت در جهان است.
آماری برای شناسایی بیماری منجر به فوت در اختیار نیست
وی با بیان اینکه آمار مدونی در کشور برای شناسایی تعداد بیماریهای منجر به فوت ناشی از کار وجود ندارد، افزود: رویکردی که در حوزه معاونت روابط کار تعریف شده سالمسازی و ایمنسازی محیط کار به عنوان یکی از اولویت هاست.
مظفری بیان کرد: سعی داریم با سالمسازی محیط کار و ارتقای شاخصهای ایمنی در راستای کاهش بیماریهای منجر به فوت ناشی از کار اقدام کنیم.
وی بیانکرد: با استفاده از ظرفیت کارشناسان مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار در ستاد مرکزی و در استانهایی که گروههای تحقیقاتی در آن مستقر هستند شاخصها و آلایندهها اندازهگیری شود و با ارایه راهکارهای مهندسی سعی در بهبود شرایط کار داریم.
وی ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزی که با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش سلامت نیروی انسانی شاغل در کارگاهها در دست اجراست، بتوانیم این شاخصها را ارتقا دهیم.
مظفری اظهارکرد: در مدتی که مدل خودبازرسی در خراسانجنوبی اجرا شده قدمهای خوبی برای کاهش حوادث منجر به فوت در استان برداشته شده است.
وی با اشاره به بازدید روزگذشته از معادن زغالسنگ طبس افزود: در بازدیدی که انجام شد به نوعی چالشهایی در حوزه نقدینگی واحدهای معدنی منطقه مشاهده شد که این موارد به خرید محصول تولیدی این معادن مربوط میشود.
رییس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون ادامه داد: با توجه به ارایه انحصاری محصول زغالسنگ به شرکت ذوب آهن، هنگامی که واحد خریدار نتواند بازپرداختهای معوقه خود را به واحد تولیدکننده پرداخت کند، چرخهای که در فرایند بازپرداخت نقدینگی ایجاد شده مشکلاتی را در فرایند بهبود شرایط کار در میان معادن هم ایجاد میکند.
توسعه نیروگاههای زغالسنگ ضروری است
رییس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار تأکید کرد: باید به فکر منابع جدید برای استفاده از این ماده معدنی باشیم و از سوی دیگر اگر به میزان ذخایر و ظرفیتی که برای توسعه معادن زغالسنگ در خراسان جنوبی وجود دارد توجه شود به نظر میرسد بتوانیم در ایجاد نیروگاههای زغالسنگ در کشور فعالیت کنیم.
وی افزود: هماکنون بیش از ۲۰ میلیارد دلار سالانه صرف هزینه تولید انرژی درنیروگاهها میشود که به صورت سوختهای فسیلی گازی و مایع است.
وی ادامه داد: اینجا(طبس) فضایی است، میتوانیم با ایجاد نیروگاههای زغالسنگ با منبع تولید زغال موجود در کشور اقدام کنیم.
وی اظهارکرد: انرژی حرارتی زغالسنگ علاوه بر این که حرارت آن به مراتب بالاتر از سایر سوختهای فسیلی است این امکان را ایجاد میکند که بتوانیم چرخه اشتغال را هم توسعه دهیم.
وی تصریح کرد: با افزایش معادن مکانیزه در کشور میتوانیم اشتغالزایی ایجاد کنیم و چرخه انحصاری که در فروش محصول زغالسنگ در کشور وجود دارد را گسترش و تنوع ببخشیم و با استفاده از ظرفیتهای منطقهای اقدام به صادرات برق از طریق خطوط کشورهای همسایه بکنیم.
مظفری اظهارکرد: خراسانجنوبی از لحاظ معدنی استانی غنی است که هر نوع برنامهریزی در این خصوص میتواند آینده درخشانی را برای منطقه و کشور رقم بزند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.