اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی؛ خواب آشفته‌ بدون تعبیر

اهالی بهارستان مطرح کردند اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی؛ خواب آشفته‌ بدون تعبیر وقتی صحبت از امکانات ورزشی به میان می‌آید، خاطره وجود پروژه‌های نیمه‌تمام که برخی از آنان عمرشان به بیش از ۴۰ سال می‌رسد زنده می‌شود؛ پروژه‌هایی که نه تنها هیچ‌گاه بهره‌برداری نشدند بلکه اکنون باید بازسازی یا تخریب و نوسازی شوند. به گزارش […]

اهالی بهارستان مطرح کردند

اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی؛ خواب آشفته‌ بدون تعبیر

وقتی صحبت از امکانات ورزشی به میان می‌آید، خاطره وجود پروژه‌های نیمه‌تمام که برخی از آنان عمرشان به بیش از ۴۰ سال می‌رسد زنده می‌شود؛ پروژه‌هایی که نه تنها هیچ‌گاه بهره‌برداری نشدند بلکه اکنون باید بازسازی یا تخریب و نوسازی شوند.

به گزارش خانه ملت، امروزه توجه به صنعت ورزش یکی از موضوعات مهمی است که دولت‌های مختلف به آن می‌پردازند و همه مسؤولان به نوعی درصدد ایجاد شرایط برای رشد این صنعت در کشور هستند. برای توسعه ورزش بین مردم نیز باید شرایط و بستر مناسب مانند امکانات ورزشی، سالن‌ها، ورزشگاه‌ها و غیره فراهم باشد.

وقتی صحبت از امکانات ورزشی به میان می‌آید، خاطره وجود پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور زنده می‌شود. پروژه‌هایی که برخی از آنان عمرشان به بیش از ۴۰ سال می‌رسد و اکنون باید مجدد بازسازی یا تخریب و نوسازی شوند در حالی که هیچ‌گاه مورد بهره‌برداری قرار نگرفته‌اند.

دولت‌ها و مسؤولان در بازه‌های زمانی مختلف اقدام به کلنگ‌زنی پروژه‌های ورزشی کرده‌اند که شاید اساس و پایه این کلنگ‌زنی‌ها درست نبوده و هر مسؤولی وجود چنین پروژه‌هایی را ارث دولت قبل خود معرفی می‌کند.

با توجه به اعتبارات فعلی، برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، زمانی بیش از ۵۰ سال و رقمی بالای ۷ هزار میلیارد تومان نیاز است؛ این جملات بخشی از سخنان وزیر ورزش و جوانان در شهریور ماه سال ۹۳ است که نشان‌دهنده ارثیه‌های ناخواسته است.

براساس این گزارش، باید اذعان کرد که با توجه به تنگناهای جدی مالی و همچنین مشکلات شدید برای اتمام پروژههای نیمه‌تمام ورزشی چارهای جز جذب بخش خصوصی وجود ندارد و باید با برنامهریزی و فرهنگسازی در استانهای مختلف مشارکت مطلوب بخش خصوصی را در نظر گرفت و مورد توجه قرارداد.

وجود پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، کمبود سرانه ورزشی در اصفهان را رقم زده است

نماینده مردم اصفهان در مجلس اعتقاد دارد کمبود بودجه، عدم توجیه اقتصادی، در نظر نگرفتن طرح جامع مناطق و غیره از جمله دلایل وجود پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی است.

حمیدرضافولادگر با انتقاد از روند تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، گفت: متأسفانه به دلیل عدم اتمام پروژه‌های ورزشی در استان اصفهان، میزان سرانه ورزشی این استان ۰٫۲۹ درصد بوده و نسبت به میانگین سرانه کشوری در رتبه پایین‌تری قرار گرفته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که روند کند اتمام ورزشگاه نقش‌جهان در حافظه تاریخی مردم این استان ثبت شده است، اظهار کرد: علاوه بر این پروژه بزرگ، پروژه‌های نیمه‌تمام مانند سالن‌های چند منظوره ورزشی، سالن‌های استخر و غیره نیز در سراسر اصفهان به چشم می‌خورد.

وی با تأکید بر این‌که برخی از پروژه‌ها به دلیل وجود معارض پیشرفتی نداشته است، ادامه داد: متأسفانه زمانی که کلنگ پروژه‌ای به زمین زده می‌شود همه مسؤولان پیگیر موضوع می‌شوند ولی به دلیل تأمین نشدن بودجه مورد نیاز، طرح به حال خود ر‌ها می‌شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم شورای اسلامی با بیان این‌که برخی از طرح‌های احداث مکان‌های ورزشی با طرح جامع مناطق همخوانی ندارد، تصریح کرد: گاهی اوقات اجرای یک پروژه توجیه اقتصادی ندارد، ولی افراد تصمیم‌گیر بدون برنامه‌ریزی اقدام به کلنگ‌زنی و شروع احداث بنا می‌کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که هم اکنون بودجه مربوط به پروژه‌های عمرانی کاهش یافته و این امر یکی دیگر از دلایل طولانی شدن اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اتمام پروژه‌های عمرانی نیاز است که بخشی از آن مربوط به طرح‌های ورزشی است.

فولادگر ضمن بیان این‌که مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکلات موجود برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام، از دو سال پیش اقدام به تصویب قانونی کرد که امکان واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دولت می‌تواند با بهره‌گیری از این قانون، اقدام به رفع مشکلات موجود در این زمینه کند.

برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام‌ باید ۲۵ سال انتظار کشید

عضو هیأت رییسه کمیسیون عمران مجلس معتقد است در نظر نگرفتن منابع مالی و کلنگ‌زنی‌های متعدد از جمله دلایل وجود پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در کشور است و با توجه به روند فعلی حداقل ۲۵ سال زمان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نیاز است.

سیدهادی‌بهادری با اشاره به روند تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در استان آذربایجان‌غربی، گفت: در مقطع زمانی تعداد زیادی پروژه را بدون در نظر گرفتن منابع مالی کلنگ‌زنی کرده‌اند و اکنون بعد از گذشت مدت‌‌ها هنوز به اتمام نرسیده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در برخی از پروژه‌ها به دلیل طولانی شدن زمان ساخت، بنا‌ها دچار فرسودگی شده و اکنون بخش ساخته شده نیز نیازمند بازسازی یا نوسازی است، اظهار کرد: به عنوان مثال ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ارومیه بعد از گذشت سال‌ها هنوز به اتمام نرسیده است.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور نیاز است، افزود: این مهم در حالیست که بودجه عمرانی یک ساله کشور بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان نیست.

بهادری تصریح کرد: با توجه به روند فعلی حداقل ۲۵ سال زمان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نیاز است و این امر در حالیست که هیچ پروژه دیگری کلنگ‌زنی نشود.

افزایش عمر پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی به دلیل عدم نیازسنجی منطقه‌ای

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس معتقد است افزایش عمر پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی موجب افزایش هزینه‌ها و تخصیص اعتبار جداگانه در راستای بازسازی چنین پروژه‌هایی می‌شود.

نصرا…پژمان‌فر با انتقاد از طولانی شدن اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در استان خراسان‌رضوی، گفت: متأسفانه عمر برخی از این پروژه‌ها بیش از ۲۰ سال است و هنوز هم قابل استفاده برای عموم مردم نیست.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که باید به جای کلنگ‌زنی پروژه‌های جدید، اقدام به تکمیل طرح‌های قدیمی می‌شد تا خدمات بهتری به جامعه ارایه می‌شد، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل کندی پیشرفت پروژه‌ها، امروزه به دلیل شرایط موجود باید هزینه و اعتبار بیش‌تری برای تکمیلشان تخصیص داد.

وی با بیان این‌که پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، بخشی از طرح‌های به نتیجه نرسیده در سطح کشور هستند، ادامه داد: مسؤولان مربوطه باید با برنامه‌ریزی بلند مدت اقدام به رفع مشکلات و موانع موجود کنند، زیرا با ادامه این روند علاوه بر تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح‌های عمرانی، باید اعتبار جداگانه‌ای در راستای بازسازی پروژه‌های با عمر طولانی در نظر گرفت.

کلنگ‌ پروژه‌های نیمه‌تمام همچنان برروی زمین

نماینده مردم آبادان در مجلس اعتقاد دارد امروزه بیش از چند دهه از عمر کلنگ‌زنی برخی از پروژه‌های نیمه‌تمام می‌گذرد و اکنون باید هزینه‌های گزافی برای بازسازی امور انجام شده قبلی پرداخت شود و عدم نظارت بر اجرای امور یکی از دلایل به ثمر نرسیدن چنین پروژه‌هایی است.

جلیل مختار با انتقاد از عدم تکمیل ورزشگاه ۵مهر آبادان و طولانی شدن این پروژه ورزشی در استان خوزستان، گفت: بیش از چند دهه از عمر کلنگ‌زنی این ورزشگاه می‌گذرد و اکنون باید هزینه‌های گزافی برای بازسازی امور انجام شده قبلی پرداخت شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ورزشگاه ۵مهر آبادان را مصداقی از وجود صد‌ها نمونه پروژه‌ نیمه‌تمام ورزشی درکشور دانست و اظهار کرد: متأسفانه عدم نظارت بر اجرای امور یکی از دلایل به ثمر نرسیدن چنین پروژه‌هایی است زیرا برخی پیمانکاران اهمیت زیادی به‌کار خود نمی‌دهند.

وی با بیان این‌که متأسفانه جانمایی برخی از پروژه نادرست بوده و همین امر باعث شده نسبت به تکمیل آن‌ها اقدام نشود، افزود: باید اذعان کرد که در برخی از اوقات نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌ها بهره ببریم و پروژه‌ها را به اتمام برسانیم.

مختار با تأکید بر این‌که هم‌اکنون بخش خصوصی ظرفیت مناسبی برای کمک به دولت در اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی دارد، تصریح کرد: البته نباید فراموش کرد که سود اولین انگیزه برای بخش خصوصی محسوب می‌شود از این رو باید با ارایه تسهیلات انگیزه لازم را در بخش خصوصی ایجاد کرد.

متأسفانه برخی از پروژه‌ها غیرکارشناسی و سفارشی است

نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به این‌که باید در برنامه ششم توسعه نسبت به تسریع در روند اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و جلوگیری از کلنگ زنی پروژه‌های جدید توجه ویژه‌ای شود، گفت: متأسفانه برخی از پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی سفارشی بوده و به دلیل عدم نگاه کارشناسی به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

احدآزادی‌خواه ضمن انتقاد از وجود پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در استان همدان خصوصاً شهرستان ملایر، گفت: متأسفانه عمر برخی از پروژه‌های کلنگ‌زنی شده به بیش از چند دهه می‌رسد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مجموعه ۵ هزار نفری ملایر یکی از نمونه پروژه‌های ورزشی است که هنوز برای بهره‌برداری آماده نیست، اظهار کرد: به عنوان مثال ۶ پروژه روستاهای بالای دو هزار نفر جمعیت مانند روستای کهکدان، علوی و غیره هنوز به اتمام نرسیده است و جوانان این روستا‌ها از این ظرفیت محروم مانده‌اند.

وی با بیان این‌که مسؤولان در کلنگ‌زنی‌‌ها باید دقت کنند و هیچ پروژه‌ای نباید بدون مطالعه، تأمین اعتبار و طراحی مناسب روند ساختش آغاز شود، ادامه داد: باید در برنامه ششم توسعه نسبت به تسریع در روند اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و جلوگیری از کلنگ زنی پروژه‌های جدید توجه ویژه‌ای شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که متأسفانه اهتمام جدی برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی وجود ندارد، تصریح کرد: مسؤولان باید با برنامه‌ریزی مستمر و اولویت‌بندی، نسبت به تکمیل پروژه‌ها اقدام کنند.

طولانی شدن تکمیل پروژه‌ها، افزایش هزینه‌ها را درپی دارد

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس معتقد است برای کلنگ‌زنی و احداث پروژه‌ها باید آمایش سرزمینی و استانداردهای ملی مدنظر قرار بگیرد.

عبدالکریم‌حسین‌زاده با بیان این‌که یکی از مشکلات در دولت‌‌ها کلنگ‌زنی بدون برنامه پروژه‌ها و عدم تعهد نسبت به تکمیل کردن چنین پروژه‌هایی است، گفت: در سفرهای استانی مختلف پروژه‌های زیادی کلنگ‌زنی شده است و حتی می‌توان اذعان کرد در حوزه انتخابیه نقده و اشنویه احداث مجموعه ۵ هزار نفری به تصویب رسید ولی حتی به اجرا هم نرسید.

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که شاید ۵۰ سال زمان برای اتمام پروژه‌ها نیاز باشد، اظهار کرد: متأسفانه نیازسنجی خوبی برای ساخت پروژه‌ها انجام نشده و وجود پروژه‌های نیمه‌تمام در سراسر کشور نتیجه نبود چنین دیدگاهی است.

وی با بیان این‌که برای کلنگ زنی و احداث پروژه‌ها باید آمایش سرزمینی و استانداردهای ملی مدنظر قرار بگیرد، تصریح کرد: وقتی پروژه‌ای تعریف می‌شود باید به میزان بودجه و میزان عملیاتی شدن برنامه‌ها و طرح‌های ۵ ساله توسعه توجه شود.

 

حسین‌زاده ضمن تأکید بر این‌که هم اکنون برنامه‌های توسعه‌ای کشورمان حدود ۳۰ درصد تحقق می‌یابد، ادامه داد: اگر برای اجرای پروژه‌ها به واقعیت‌ها و تحقق‌پذیری برنامه‌ها توجه می‌شد تاکنون پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شده بود.