کلید حل مشکلات اقتصادی در گرو تولید کالاهای مرغوب داخلی کارشناسان معتقدند برای تسریع روند رو به رشد اقتصادی میبایست از تولیدات داخلی کشور بیش از پیش حمایت شود چراکه بیشتر مردم مایل هستند که کالای داخلی مصرف کنند به شرط آن که این کالا از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. حسینوکیلی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو […]
کلید حل مشکلات اقتصادی در گرو تولید کالاهای مرغوب داخلی
کارشناسان معتقدند برای تسریع روند رو به رشد اقتصادی میبایست از تولیدات داخلی کشور بیش از پیش حمایت شود چراکه بیشتر مردم مایل هستند که کالای داخلی مصرف کنند به شرط آن که این کالا از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
حسینوکیلی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: ریشه مشکلات اقتصادی کشور به سالهای گذشته و حتی قبل از انقلاب بر میگردد در واقع زمانیکه شرایط اقتصادی ایران مساعد بود میبایست با استفاده از امکانات مناسب همچون دسترسی به منابع ارزی و منابع انسانی تحصیل کرده برای توسعه اقتصادی پایدار برنامهریزی میشد اما متأسفانه دولتهای قبل و بعد انقلاب چنین تفکر بلندمدتی نداشتند.
وی افزود: با وجود اینکه ایران از نظر دسترسی به منابع طبیعی یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیاست و از پتانسیلهای معادن و منابع طبیعی و همچنین نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده فراوانی برخوردار است، در حوزه اقتصاد با مشکلات متعددی روبه روست.
وکیلی تصریح کرد: این مشکلات همچون ورود کالاهای بیکیفیت، بحرانی بودن سطح اشتغال و بیثباتی تورم به برنامهریزی کلان دولت بر میگردد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر اقتصاد کشور تحریم چند سالهای که نتیجه آن از دست رفتن منابع ارزی و محروم شدن واحدهای تولیدی از نوسازی بوده را پشت سر گذاشته است. در این مدت تولیدکنندگان تمایل به تولید کالاهای با کیفیت و ارزان داشتهاند اما ماشینآلات مدرن و به روزی برای این امر در اختیار نداشتهاند.
این کارشناس در ادامه یادآورشد: به علت وجود چنین موانعی بر سر راه تولید، کالاهای داخلی کیفیت پایینی دارند و از طرفی کمیت آنها روند نزولی داشته که به دنبال آن سطح اشتغال نیز کاهش یافته است.
وکیلی با اشاره به برنامههای ۵ ساله توسعه اقتصاد کشور بیان کرد: از سال ۱۳۶۸ اولین برنامه توسعه اقتصادی پنج ساله نوشته شد همچنین سند چشمانداز ۲۰ ساله داریم که قرار است طبق آن تا سال ۱۴۰۴ جزو کشورهای برتر منطقه از نظر صنعت و توسعه اقتصادی و تولید علم و… شویم اما به دلیل آنکه آنچه که روی کاغذ به عنوان دستورالعمل نوشته میشود به دلیل موانع متعدد اجرایی نمیشود در برخی موارد از اهداف تعیین شده دور میشویم.
وی در خصوص چشمانداز آینده اقتصاد کشور بیان کرد: البته به دلیل آرام شدن جو تهاجمی که در سطح جهانی به دلیل مسائل هستهای علیه ایران ایجاد شده بود رفتهرفته امید میرود فشارهای ناشی از تحریمها بهطور کامل برداشته شود و روابط بینالمللی اقتصادی ایران رو به بهبود برود البته باید در نظر داشت که جبران خسارت سالهای گذشته زمان بر است.
وکیلی در ادامه یادآور شد: به نظر میرسد در آینده البته نه چندان نزدیک شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود برود در این راستا باید فرهنگ مصرفگرایی مردمی به سمت تولید و مصرف کالاهای مرغوب داخلی تغییر یابد.
روند رو به رشد اقتصاد کشور با لغو تحریمها
مهدیتقوی، کارشناس اقتصادی نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: با لغو تحریمها و ورود سرمایهگذاری خارجی نرخ رشد اقتصاد مثبت شده ضمن اینکه نرخ تورم هم به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته است، بنابراین اقتصاد کشور در حال حاضر به سمت شکوفایی و رشد گام برمیدارد.
وی افزود: برای بهبود و تسریع روند رو به رشد اقتصادی میبایست از تولیدات داخلی کشور بیش از پیش حمایت شود چراکه بیشتر مردم مایلاند که کالای داخلی مصرف کنند به شرط آن که این کالا از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامهطباطبایی با انتقاد از واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، اظهار کرد: دولت باید تعرفههای گمرکی کالاهایی که نمونه داخلی آن وجود دارد را افزایش دهد و با ایجاد محدودیت در واردات از تولیدکننده داخلی حمایت کرده و حتی واردات برخی اجناس را ممنوع کند.
تقوی در ادامه افزود: درآمدهای حاصل از فروش نفت و صادرات نیز باید صرف واردات کالاهای سرمایهای و ماشینآلات و تکنولوژی شود و از این طریق توان علمی و عملی بخش تولید را افزایش داد تا در آینده نه چندان دور تولیدات داخلی ما علاوه بر برآورده کردن نیاز داخلی قدرت رقابت با کالاهای خارجی را داشته باشند.
وی در پایان بیان کرد: دولت میتواند برای رشد بیشتر بخش صنعت تسهیلات مناسب را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قراردهد تا تولیدات داخلی باکیفیت بهتر نیاز مردم را رفع نماید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.