دبیر شورای عالی فضای مجازی مطرح کرد اقتصاد بسیار کوچک امنیت سایبری! دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر مشارکت همه مردم در تأمین امنیت فضای سایبر در کشور تأکید کرد. به گزارش ایسنا، سیدابوالحسنفیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رییسمرکز ملی فضای مجازی کشور، در سیزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن رمز ایران، گفت: دوران این که […]
دبیر شورای عالی فضای مجازی مطرح کرد
اقتصاد بسیار کوچک امنیت سایبری!
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور بر مشارکت همه مردم در تأمین امنیت فضای سایبر در کشور تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، سیدابوالحسنفیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رییسمرکز ملی فضای مجازی کشور، در سیزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن رمز ایران، گفت: دوران این که دولت و حکومت صرفاً حافظ امنیت باشند به سر آمده و امنیت تعریف جدیدی در فضای سایبر پیدا کرده است که براساس آن امنیت با مشارکت مردم تحقق یافتنی است.
وی با بیان این که در فضای حقیقی نیز مردم برای حفظ داراییهای خودمنتظر این نیستند که حکومت امنیت ایجاد کند بلکه خود محافظ داراییهایشان هستند، افزود: در حال حاضر بعضاً در ایجاد سازوکارهای نهادی مناسب برای این که همه مردم در تأمین امنیت فضای سایبری نقش داشته باشند آمادگی ذهنی وجود ندارد و به همین دلیل یکی از چالشهایی که در کشور با آن مواجه هستیم چالش اقتصاد حوزه امنیت سایبری و اندازه آن است.
فیروزآبادی تصریح کرد: ما در حوزه امنیت سایبری بسیار بازار کوچکی داریم و علیرغم این که در دستورالعملها و تأکیداتی که تاکنون اعلام شده است الزام استفاده از ابزارها و الگوریتمهای داخلی لحاظ شده اما در مجموع اقتصاد این حوزه کوچک بوده و حتی برای پروژههای بسیار بزرگ هم شرکتهای مشاور امنیتی حضور ندارند.
رییس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که نگاه به امنیت حاشیهای و تجملی است، اظهار کرد: بعضی تصور میکنند که با اقدامات بازدارنده میتوان امنیت ایجاد کرد و همانطور که در جنگسرد با قدرت نظامی بازدارنده ما برای یک کشور ایجاد امنیت میکنیم در فضای سایبر نیز میتوانیم با قدرت بازدارندگی ایجاد امنیت کنیم اما با توجه به این که بازیگران در این حوزه فقط دولتها نیستند و بازیگری این حوزه کم هزینه بوده و بازیگران میتوانند به تنهایی به داراییهای با ارزش در کشور دیگر ضربات جدی وارد کنند بنابراین در استراتژی طراحی فضای امنیت سایبری کشور ما نمیتوانیم فقط بر روی بازدارندگی سرمایهگذاری کنیم.
وی افزود: باید آن هزینهای که همه مجبور شدند برای حفظ داراییهای خود در فضای سایبر پرداخت کنند در حوزه دفاع سرمایهگذاری کنیم و برای این سرمایهگذاری نیاز داریم که ساختارها، نهادها و قوانین مناسب داشته باشیم.
فیروزآبادی با اشاره به وظیفه شورای عالی فضای مجازی کشور به عنوان سیاستگذار کلان در این حوزه گفت: امیدواریم در مجلس شورای اسلامی شاهد این باشیم که به این مهم توجه شود چرا که باید در این حوزه قانون و تکلیف به تمام سازمانها با رویکرد بزرگسازی اقتصاد آن صورت گیرد. همچنین باید در این حوزه سمنها و شرکتهای مناسب مانند انجمن رمز ایجاد شود.
رییس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: اقدامات مختلفی مانند ایجاد نظام شاخصگذاری مناسب، استاندارد گذاری، رصد جرایم و مخاطرات و وضعیت تحقیق و توسعه آموزش عالی را در حوزه امنیت در کشور باید داشته باشیم و همچنین نظامهای متعددی که تحت عنوان سند افتا طراحی شده و در حال اجراست باید با سرعت بیشتری صورت گیرد.
فیروزآبادی با تأکید بر این که باید یک سانتر و مرکز علمی مناسب در کشور در این حوزه ایجاد شود، افزود: با وجود دانشگاههای معتبر که قطب علمی کشور در حال حاضر هستند نیز باید یک آکادمی داشته باشیم که مرجع باشد و بحثهای بسیار متنوع حوزه امنیت سایبری در آن مورد توجه قرار گیرد و حتی از دبیرستانها شروع کنیم و با برگزاری المپیادهایی در این حوزه و طراحی درسهای مناسب برای دانشجویان رشته فنآوری اطلاعات بتوانیم در بازار نیروهای کار مناسب برای امنیت دفاعی وارد کنیم.
وی اعلام کرد: فضای سایبر مولد قدرت است و در حقیقت با قدرت سایبری شما میتوانید رفتار ملت و کشورهای دیگر را تغییر دهید و یکی از ویژگیهای آن نامتقارن بودن آن است که در جنگها و چالشها عوامل غیرمتقارن برهمزننده بازیها هستند و به همین دلیل فضای سایبر را به عنوان یک برهمزننده بازی جهانی مطرح میکنند که این میتواند برای ما فرصت و تهدید باشد که البته من معتقدم برای ما فرصتها بیشتر است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در حوزه امنیت فضای سایبر شکافی مطرح میشود به نام شکاف دفاع و هجوم که این شکاف باید مورد توجه انجمنها و دانشگاهها قرار گیرد که در این شکاف دفاع بسیار پر هزینه و هجوم کم هزینه است و هجوم میتواند توسط افراد گمنام صورت گرفته و با هزینه کم خسارتهای سنگین وارد کند. بر همین اساس مرکز ملی فضای مجازی در برنامه ششم به مجلس پیشنهاد کرد که ۱۵ درصد پروژههای ICT در کشور باید به امنیت اختصاص یابد.
وی افزود: در این رابطه یکی از مشکلات این است که باید آمادگی نهادی مناسب با این تحول بزرگ جهانی داشته باشیم که بازیگر مناسبی در این حوزه باشیم و بتوانیم امنیت فضای سایبر را محقق کنیم و در واقع هدف از ایجاد امنیت در فضای سایبری در حوزه دفاعی، ایجاد یک اعتماد برای کاربران است تا همه داراییهای خود را در این فضا به راحتی قرار دهند و آرامش خاطر داشته باشند که این داراییها حفظ میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.