آقای کفاشیان و تاج، چرا انفعال؟! حرف حساب کیروش و جوابی که منتظرش هستیم انتخاب «بنجامین ویلیامز» به عنوان داور دیدار تیم ملی فوتبال ایران و ازبکستان به همان اندازه تعجبآور است که سکوت مسؤولان فدراسیون فوتبال در این باره، باعث حیرت شده است. به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال ایران درحالی پس از دیدار […]
آقای کفاشیان و تاج، چرا انفعال؟!
حرف حساب کیروش و جوابی که منتظرش هستیم
انتخاب «بنجامین ویلیامز» به عنوان داور دیدار تیم ملی فوتبال ایران و ازبکستان به همان اندازه تعجبآور است که سکوت مسؤولان فدراسیون فوتبال در این باره، باعث حیرت شده است.
به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال ایران درحالی پس از دیدار با چین وارد تهران شد که بسیاری از کارشناسان فوتبال معتقدند این تیم تا اینجای رقابتها، نتیجه خوبی به دست آورده اما کارلوسکیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بعد از ورود به ایران بخش نسبتاً قابلتوجهی از صحبتهایش را معطوف به بازی ایران و ازبکستان کرد. او نه درباره مسایل فنی این دیدار بلکه درباره داوری آن بازی صحبت کرد. او گفت که «بنجامینویلیامز» قرار است این دیدار را قضاوت کند و نسبت به اتفاقات احتمالی این دیدار ابراز نگرانی کرد.
نکته عجیب این ماجرا آنجاست که خبر قضاوت ویلیامز ظاهراً تا پیش از این رسانهای نشده بود و سرمربی تیم ملی اولین کسی است که به آن اشاره کرده است. یعنی اگر کیروش این مسأله را رسانهای نمیکرد، احتمالاً تا آستانه بازی با ازبکستان کسی درباره این اتفاق سخنی نمیگفت.
بخش مهم صحبتهای کیروش انتقادات او نسبت به انفعال فدراسیون فوتبال ایران نسبت به این ماجرا است. او نوکپیکان انتقاد خود را متوجه کفاشیان کرده است. کیروش به حق گفت که ویلیامزی که قبول نکرد برای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به ایران بیاید الان چگونه برای دیدار ایران و ازبکستان انتخاب شده است. به قول کیروش اگر او داور با شهامت و با شخصیتی باشد باید در همه جای دنیا حتی کره ماه هم بتواند قضاوتش را به راحتی انجام دهد.
کیروش این بار نیز مثل همیشه بازیرکی از کفاشیان خواسته در این زمینه پاسخ دهد. صحبت او، با استدلالی منطقی همراه است. چطور ویلیامز حاضر نشد برای دیدار آسیایی فولاد به ایران بیاید اما حاضر شده قاضی دیدار ایران و ازبکستان باشد؟ از طرفی چرا فدراسیون فوتبال ایران در این زمینه سکوت کرده و در زمان ابلاغ این خبر از سوی AFC واکنشی نشان نداده است؟ از طرفی دیگر علیکفاشیان که نایبرییس AFC است، چرا مانع از این چینش داوری نشده است؟
وقتی همه این پازلها را کنار هم میگذاریم و میبینیم که تیم ملی عربستان با یک پنالتی مشکوک برابر تایلند به پیروزی رسیده و با قضاوت داور قطری یک پنالتی مشکوک هم برابر عراق به دست آورده و کار را به تساوی کشانده و در نهایت با یک پنالتی دیگر از سد این تیم هم گذشته است، مانند کیروش به شدت و بهطور عمیق متعجب میشویم و هرچقدر هم که بخواهیم مثبت فکر کنیم، نمیتوانیم باور کنیم که برخی از مسایل رخ داده و مسایلی که پیش روی ماست، کاملاً تصادفی بوده است.
مطمئنا زمان فعلی، زمان سکوت و عملکرد منفعلانه نیست. فدراسیون فوتبال ایران باید نسبت به انتخاب ویلیامز اعتراض جدی داشته باشد و از تمام ظرفیت خود در AFC استفاده کند. علیکفاشیان اگر الان از قدرت خود در AFC برای احقاق حق تضییع شده ایران استفاده نکند، چه زمانی این کار را خواهد کرد؟ فراموش نکنیم که ما در گروهی قرار گرفتهایم که در آن تیم سوریه کره جنوبی را متوقف میکند و حتی یک امتیازها هم در این گروه تعیین کننده هستند.
نکته پایانی و عجیب در این میان این است که کاش قبل از کیروش فدراسیوننشینها انتخاب ویلیامز را اعلام میکردند، شاید آن وقت ما هم کمتر متعجب میشدیم.
آیا ایران میتواند به انتخاب «ویلیامز» اعتراض کند؟
محمدفنایی، کمک داور دیدار پایانی جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا و ناظر داوری نیز درباره اینکه آیا میتواند با اعتراض به انتخاب داور استرالیایی، مانع از قضاوت او در دیدار با ازبکستان شود، اظهار کرد: این اعتراضات و صحبتها کاملاً بینتیجه است. موضوع مهمتر این است که آیا واقعاً ویلیامز در دیدار با عراق قضاوت اشتباهی را داشت؟ این ما نیستیم که درباره قضاوت ویلیامز نظر میدهیم. برگزاری این مسابقات بر عهده فیفا است و آنها اهمیتی به این گونه اعتراضها نمیدهند.
او اضافه کرد: مسؤولان برگزاری بازیها با بررسی همه جوانب این داور را انتخاب کردهاند. اگر یک داور عرب را برای بازی با ازبکستان انتخاب میکردند، باز هم ما اعتراض میکردیم. از طرفی استرالیا در گروه ایران و ازبکستان نیست و به همین دلیل او را انتخاب کردند. از طرفی معتقدم انتخاب ویلیامز به نفع ماست چرا که او اگر یک بار در حق ایران اشتباه کرده باشد، این بار میآید که اشتباه دوم را نکند.
این ناظر داوری در واکنش به اینکه ویلیامز دو سال پیش برای قضاوت دیدار فولاد در لیگ قهرمانان آسیا به ایران نیامد اما چرا ایران نمیتواند به این موضوع اعتراض کند، گفت: چون آن موقع زمان زیادی از بازی ایران و عراق نگذشته بود و همه گرم بودند. حتی بارها در صفحات مجازی به این داور توهین شد. به نظرم هر عکسالعملی به ضرر ما خواهد بود. ما در این بازی مهمان هستیم و میزبان نیستیم.
فنایی تأکید کرد: مهمترین مسأله برای فیفا و AFC سلامت داوران است و وقتی احساس کنند این موضوع در خطر است داور دیگری را انتخاب میکنند. اینگونه هم نیست که ویلیامز آن موقع با دستور AFC مخالفت کرده باشد بلکه او درخواستش را میدهد و ادله خود را میگوید و آنها هم پس از بررسی پاسخ میدهند.
او درباره اینکه آیا علی کفاشیان به عنوان عضوی از هیأت رییسه AFC میتواند برای انتخاب نشدن این داور لابی کند، گفت: ممکن است لابی کند اما AFC یا فیفا کاری نمیکنند که این رفتارها به بدعت تبدیل شود. در لیگ ایران هم مدیران به انتخاب یک داور اعتراض میکنند اما باز هم کمیته داوران کار خود را میکند. در هر حال AFC و فیفا فقط به سلامت داور اهمیت میدهند و با توجه به اینکه بازی در ازبکستان برگزار میشود اعتراض ایران بیفایده است و ما نمیتوانیم از قضاوت او جلوگیری کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.