تلنگر قانون رفع موانع تولید به حذف ۳۰۰۰ نیروگاه اسقاطی از چرخه اقتصاد

براساس تاکتیک جدید برقی محقق می‌شود تلنگر قانون رفع موانع تولید به حذف ۳۰۰۰ نیروگاه اسقاطی از چرخه اقتصاد طرح از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده این بار با مجوز شورای اقتصاد با عنوان بازسازی در ردیف اجرا قرار گرفت تا شاید دولت یازدهم در زمان باقی‌مانده خود بتواند وضعیت نیروگاه‌ها را ساماندهی کند. به […]

براساس تاکتیک جدید برقی محقق می‌شود

تلنگر قانون رفع موانع تولید به حذف ۳۰۰۰ نیروگاه اسقاطی از چرخه اقتصاد

طرح از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده این بار با مجوز شورای اقتصاد با عنوان بازسازی در ردیف اجرا قرار گرفت تا شاید دولت یازدهم در زمان باقی‌مانده خود بتواند وضعیت نیروگاه‌ها را ساماندهی کند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۳۰۰۰ نیروگاه فرسوده با راندمان کم‌تر از ۳۰ درصد در کشور فعالیت می‌کنند که مطابق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و از محل منابع مالی صرفه‌جویی در انرژی، زمینه بازسازی و نوسازی ۱۳ نیروگاه بخاری و یک نیروگاه گازی با استفاده از مصوبه شورای اقتصاد فراهم شده است.

همچنین شرکت‌های تولید نیروی برق با توجه به دارایی‌های موجود موظفند، برنامه‌های عملیاتی جهت بهسازی، نوسازی و یا بازنشستگی نیروگاه‌های تحت نظارت و محل تأمین منابع مالی مربوطه را اعلام و اقدام کنند، علاوه بر این باتوجه به برنامه‌ریزی‌های موجود جهت احداث نیروگاه‌های جدید در کشور، شرکت‌های تولید نیروی برق، می‌توانند بر طبق قانون بخشی از منابع مالی برای احداث نیروگاه را به نوسازی و بهسازی نیروگاه‌های قدیمی اختصاص دهند.

در این راستا هوشنگ‌فلاحتیان، معاون‌وزیر نیرو در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای از رده خارج کردن نیروگاه‌های فرسوده گفت: با توجه به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا دیگر استفاده از نیروگاه‌های اسقاطی اقتصادی نیست و با وجود نیروگاه‌های سیکل ترکیبی دیگر جایی برای فعالیت نیروگاه‌های فرسوده وجود ندارد.

به گفته وی استراتژی صنعت برق این است که راندمان نیروگاه‌ها افزایش یابد، لذا وزارت نیرو درصدد است که به تدریج نیروگاه‌های قدیمی را بازنشسته کند که برای این مسأله نیز تمهیداتی را لحاظ کرده است در این راستا بخشی از پروژه‌های افزایش راندمان آغاز شده و امیدواریم که در سال‌های آینده بتوانیم با قرار گرفتن نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با راندمان بالا در قالب یک حرکت اقتصادی نیروگاه‌های اسقاطی را از رده خارج کنیم.

 

خروج نیروگاه‌های قدیمی از رده تولید و توجه به نیروگاه‌های جدید بی‌شک نیازمند اهتمام مالی است که البته اخیراً با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تمایل آن‌‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران می‌توان به ارتقای ظرفیت برقی کشور و به‌روزرسانی نیروگاه‌ها امید داشت.