اهدای کمک هزینه تحصیلی به خانواده‌ دانش‌آموزان!

فصل مدرسه و دغدغه پول از راه رسید اهدای کمک هزینه تحصیلی به خانواده‌ دانش‌آموزان! مسعود طاهری آغاز فصل مدارس نزدیک است  ، فصلی که شروعش چند سالی است هر دو طرف ماجرا یعنی دانش‌آموز و خانواده را ناراحت می‌کند! اگر چندین سال پیش تنها دانش‌آموزان به خاطر شروع مدارس و پایان فصل تابستان و تفریح […]

فصل مدرسه و دغدغه پول از راه رسید

اهدای کمک هزینه تحصیلی به خانواده دانشآموزان!

مسعود طاهری

آغاز فصل مدارس نزدیک است  ، فصلی که شروعش چند سالی است هر دو طرف ماجرا یعنی دانشآموز و خانواده را ناراحت میکند! اگر چندین سال پیش تنها دانشآموزان به خاطر شروع مدارس و پایان فصل تابستان و تفریح ناراحت بودند، حالا چند سالی هم میشود که خانوادهها نیز به خاطر مخارج بالای تحصیل فرزندانشان مشکل دارند!

کافی است نگاهی به مخارج یک دانشآموز بیندازید تا ببینید که تحصیل هم مثل خیلی چیزهای دیگر حسابی گران شده و سر و صدای قشر متوسط جامعه را درآورده، چه برسد به قشر ضعیف که آغاز فصل مدارس برایشان کابوس شده است.

از خرج لوازمالتحریر بگیر تا کفش، کولهپشتی، لباس فرم مدارس(دخترانه، پسرانه)، یک ست ورزشی، شهریه و سرویس. اگر همه اینها را جمع بزنی و بخواهید که فرزندتان را به مدرسه معمولی بفرستید، باید دو، ۳ میلیون تومانی خرج کنید.

تازه اینها اول کار است و با نشستن فرزند بر کلاس درس، خانوادهها باید فکری هم به حال لیستهای آقا معلم یا خانم معلم کنند. لیستهایی که معمولاً خرجشان در طول یکسال چیزی کمتر از شهریه نمیشود.

تازه از اینها هم که بگذرید، چشم و همچشمیهای بچهها نیز از مشکلات اصلی است و آنهایی که بچه دارند، خیلی خوب میدانند که وقتی با فرزندشان پا به مغازه لوازمالتحریر میگذارند، دیگر راضی کردن فرزندشان برای برداشتن اجناس ارزانقیمت و معمولی بازی با دم شیر است!

از سوی دیگر کمکهای مردمی یا فوق برنامهها یا عناوینی مثل این هم باعث شده تا خانوادهها حسابی نگران وضعیت مالی تحصیل فرزندانشان باشند و اکنون با توجه به نزدیکی فصل آغاز مدارس در کشور، خانوادههای بسیاری نسبت به این موضوعات شکایت دارند. این در حالی است که برخی از مسؤولین هزینههای مدارس غیرانتفاعی را با توجه به خدماتی که این مدارس به دانشآموزان ارایه میکنند، ناچیز میدانند.

در اردیبهشتماه امسال بود که خیلی زودتر از موعد مقرر مدیر کل آموزش و پرورش شهریه مدارس را اعلام کرد که در بین آنها کف شهریه دو میلیون و ۲۲ هزارتومانی مدارس غیرانتفاعی بیشتر از بقیه به چشم آمد. اسفندیار چهاربند با بیان این که هزینه این نوع مدارس منطقی است، گفت که اولیای دانشآموز هزینه سرویس و غذا را جزء شهریه مدارس غیردولتی تلقی میکنند در صورتی که بارها اعلام کردیم این موارد جزو شهریه نیست و این تعریف غلطی از شهریه مدارس غیردولتی است که پول غذا و سرویس را با شهریه جمع کنیم و بگوییم تمام آن شهریه است که چنین چیزی نیست؛ شهریه بابت خدمات آموزشی و پرورشی است.

حال با توجه به اینکه به گفته مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت، از یک طرف مؤسسان مدارس هزینههای زیادی را صرف دایر کردن مدرسه میکنند و از طرف دیگر بسیاری از خانوادهها توان پرداخت هزینه فرزندانشان در مدارس غیرانتفاعی را ندارند، چاره کار چه میتواند باشد؟

خانوادههایی که دغدغه تحصیل فرزندانشان را دارند و نمیخواهند که آنها را به مدارس دولتی که کمترین نظارت را بر فرزندانشان دارند، بفرستند و به ناچار باید تن بهکاری بدهند که از انجام دادن آن ابا دارند.

 

به نظر در این شرایط اگر دولت بخواهد که نه سیخ بسوزد نه کباب باید کاری عاجل انجام دهد تا نگرانی میلیونی خانوادهها را برای فرزندانشان برطرف کند و در این شرایط شاید اهدای کمک هزینه تحصیلی به خانواده هایی که دارای فرزند هستند، راهکاری مناسب باشد.