بزرگ‌ترین بانک اطلاعات مبارزه با فساد آماده شد

 رییس‌کل گمرک خبر داد بزرگ‌ترین بانک اطلاعات مبارزه با فساد آماده شد کشف باند جعل پروانه‌های گمرکی در بندرعباس رییس‌کل گمرک از کشف باند جعل پروانه‌های گمرکی در بندرعباس خبر داد و گفت: بزرگ‌ترین بانک اطلاعات مبارزه با فساد و شفافیت برای دسترسی مردم و نهادهای نظارتی آماده کردیم. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از […]

 رییس‌کل گمرک خبر داد

بزرگ‌ترین بانک اطلاعات مبارزه با فساد آماده شد

کشف باند جعل پروانه‌های گمرکی در بندرعباس

رییس‌کل گمرک از کشف باند جعل پروانه‌های گمرکی در بندرعباس خبر داد و گفت: بزرگ‌ترین بانک اطلاعات مبارزه با فساد و شفافیت برای دسترسی مردم و نهادهای نظارتی آماده کردیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، مسعودکرباسیان در بازدید انصاری معاون حقوقی رییس‌جمهوری از سامانه جامع گمرکی در تشریح اقدامات و برنامه‌های گمرک برای مبارزه با فساد گفت: با الکترونیکی کردن رویه‌های گمرکی جعل فیش‌های بانکی در گمرک به صفر رسید.

رییس‌کل گمرک ایران از ایجاد بزرگ‌ترین بانک اطلاعات برای مبارزه با فساد، شفافیت و دسترسی مردم و نهادهای نظارتی خبر داد و با تشریح اقدامات و برنامه‌های گمرک برای مبارزه با فساد گفت: امروز رهگیری قاچاقچیان و متخلفان به کمک سامانه جامع گمرکی آسان‌تر شده است و می‌توانیم در کم‌تر از یک دقیقه کالای قاچاق را از غیرقاچاق شناسایی کنیم.

رییس‌کل گمرک ایران با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته شاهد جعل ده‌ها میلیارد تومانی فیش‌های بانکی در گمرک بوده‌ایم، افزود: هم‌اکنون با کمک سامانه جامع گمرکی ۳۵ نوع عوارض به‌صورت الکترونیکی اخذ و دریافتی‌های گمرک کاملاً آنلاین با بانک کنترل می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد به کشفیات کالای قاچاق به کمک سامانه جامع گمرکی اشاره کرد و گفت: تمامی کشفیات قاچاق کانتینری طی هفته‌های اخیر به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی صورت گرفته و با استفاده از این سامانه شناسایی کالای قاچاق از غیرقاچاق در مدت زمانی کم‌تر از یک دقیقه امکان‌پذیر شده است.

کرباسیان با بیان این‌که در گذشته صدور پروانه‌های کاغذی موجب فساد شده بود و برخی با تأسیس دفاتری در بندرعباس پروانه‌های کاغذی گمرک را جعل می‌کردند، اظهار داشت: الکترونیکی شدن فرایند گمرکی علاوه بر پیشگیری از جعل اسناد و تقلبات تجاری شرایطی فراهم آورده که رهگیری تخلفات احتمالی به آسانی امکان‌پذیر گردد؛ در حالی که در سیستم سنتی این موضوع امکان‌پذیر نبود و بسیاری از پرونده‌های متخلفان به سرانجام نمی‌رسید.

کرباسیان تصریح کرد: با توجه به ثبت هوشمند اطلاعات اظهاری صاحبان کالا و دریافت اسناد به روش الکترونیکی و حتی ثبت نظر ارزیاب و کارشناس به‌صورت سیستمی هر گونه تخلف احتمالی از سوی صاحبان کالا و حتی کارکنان قابل شناسایی است در حالی که قبلاً این موضوع امکان‌پذیر نبود.

وی در ادامه با اشاره به این‌که سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی یک فن‌آوری بومی است چگونگی راه‌اندازی این سامانه را به کمک دانش‌پژوهان دانشگاه تهران تشریح و خاطرنشان کرد: در حال ارتقای سطح عملکرد سامانه جامع گمرکی هستیم.

 

بنابراین گزارش، در این بازدید حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاری معاون حقوقی رییس‌جمهوری با تشکر از اقدامات به‌عمل آمده در هوشمند‌سازی فرایند انجام تشریفات گمرکی ابراز امیدواری کرد تا الکترونیکی کردن فرایندهای گمرکی علاوه بر تسهیل و توسعه تجارت خارجی بیش از پیش در امر مبارزه با مفاسد اقتصادی مؤثر واقع شود.