شهره حقی- بندر شهید رجایی به عنوان اصلیترین بندر کانتینری و شاهرگ حیاتی ایران در حالی باید طبق قانون برنامه و سند چشمانداز به هاب منطقه تبدیل شود که این روزها با حاشیههای فراوانی در کش و قوس بیقانونی مواجه شده است. این بندر مهمترین و استراتژیکترین بندر کشور است که به عنوان اصلیترین بندر […]
شهره حقی- بندر شهید رجایی به عنوان اصلیترین بندر کانتینری و شاهرگ حیاتی ایران در حالی باید طبق قانون برنامه و سند چشمانداز به هاب منطقه تبدیل شود که این روزها با حاشیههای فراوانی در کش و قوس بیقانونی مواجه شده است. این بندر مهمترین و استراتژیکترین بندر کشور است که به عنوان اصلیترین بندر کانتینری ایران در حال حاضر رتبه ۴۴ را در بین بنادر کانتینری جهان و رتبه چهارم را بین بنادر منطقه دارا میباشد.
با اجرایی شدن طرحهای توسعه این بندر، شاهد ارتقای ظرفیت عملیاتی آن به بیش از ۶ میلیون TEU کانتینر و قرار گرفتن در فهرست ۲۰ بندر کانتینر جهان خواهیم بود. رسیدن به این سطح از عملیات بندری و حفظ موفقیت بندرشهیدرجایی به عنوان بندری که دولت و بخش خصوصی هزاران میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری کردهاند، در شرایط فعلی مستلزم رعایت نکاتی است که نباید از نظر دور بماند.
بندرشهیدرجایی با توجه به ابعاد بینالمللی آن اپراتوری میخواهد که دارای برند بینالمللی باشد و توان سرمایهگذاری در این بندر را داشته باشد حال اینکه کدام یک از این ۴ شرکت برند بینالمللی هستند سؤالی است که پاسخ داده نشده است و بعد از بازگشایی پاکتهای مزایده قطعاً مشخص خواهد شد و اگر برنده مزایده برند بیناللملی نباشد، قطعاً مشکلات جدیدی پیش خواهد آمد. مشکلاتی که میتواند توسعه و عملکرد این بندر را به خطر اندازد.
سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: از ۲۸ متقاضی اپراتوری بندرشهیدرجایی، ۴ شرکت توانستند از فیلتر ارزیابی کیفی و فنی عبور کنند که با بازگشایی پاکتهای قیمت این ۴ شرکت در فرایند مناقصه، اپراتور برنده حداکثر تا پایان مهر امسال معرفی میشود.
محمدسعیدنژاد در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها، به برنامهریزی دولت برای توسعه بنادر به اپراتوری بندر شهید رجایی اشاره و اظهار کرد: در ترمینال شماره یک، فراخوان بینالمللی برای اپراتوری برگزار کردیم که منجر به حضور ۲۸ اپراتور داخلی و خارجی شد.
وی ادامه داد: جمعاً پس از بررسیهای انجام شده ۴ گروه از نظر کیفیت مورد تأیید قرار گرفتند که از آنها درخواست شد پیشنهادات خود را از نظر قیمتی ارایه دهند و شرایط و چارچوبهایی که سازمان بنادر و دریانوردی مد نظر دارد نظیر تعهد میزان و حجم بار که باید برای این بندر در نظر بگیرند، خصوصاً بارهای ترانشیپی را مد نظر قرار دهد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی توضیح داد: در یک مناقصه ۳ پاکت در نظر گرفته میشود که یکی «اسناد فنی» است، پاکت دیگر، «پاکت ضمانتنامه» است و سومین گزینه «پاکت قیمت» است.
سعیدنژاد با اشاره به اینکه اسناد کیفی در این باره بررسی شد، بیان کرد: پاکتهای ارزیابی فنی باز شد و پس از بازگشایی پاکتهای قیمتها و مشخص شدن نرخ، برنده معرفی خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: پاکتهای اسناد فنی در حضور اعضای کمیسیون باز شد و مورد بررسی قرار گرفت که شامل ۲۸ پاکت بود که تعداد ۴ پاکت تأیید شد، حال این ۴ شرکت باید قیمت را ارایه دهند و هر وقت پاکت قیمت باز شد صورتجلسه میکنیم و برنده به صورت رسمی اعلام میشود و سپس با آنها قرارداد میبندیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تا پایان مهرماه امسال برنده اپراتوری ترمینال شماره یک بندرشهیدرجایی معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینکه این ۴ شرکت ترکیب ایرانی-خارجی هستند، بیان کرد: از آن منظر که باید پایه این کار داخلی باشد، شرکت مذکور هم باید ایرانی باشد در این زمینه تجربیات مفیدی هم داریم اما وجود شرکتهای خارجی هم از آن منظر مهم است که باید متعهد شوند دو هدف را برای ما محقق کنند، اول موضوع «تأمین بار و جذب خطوط» مدنظر است و دوم موضوع «انتقال دانش فنی» برای این کار خصوصاً در بخش نرمافزاری مدنظر است که شرکتهای خارجی باید تعهد دهند این اهداف را محقق میکنند؛ به هر حال یکی از تعهدات طرف خارجی تأمین بار است، جذب سرمایهگذاری و انتقال دانش فنی از دیگر الزامات سرمایهگذار خارجی در مدت زمان بهرهبرداری است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه در پایانه شماره یک بندرشهیدرجایی یک اپراتور خواهیم داشت، اضافهکرد: همچنین در پایانه شماره۲ هم یک اپراتور خواهیم داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مطالعات برای واگذاری فاز سوم بندر شهید رجایی به اپراتور هم آغاز شده است، اظهار کرد: بدینترتیب در پایانه شماره ۳ با تکمیل آن، یک اپراتور دیگر به عنوان اپراتور سوم معرفی میشود.
بنابراین گزارش در حال حاضر در فاز یک بندر شهید رجایی دو اپراتور سینا و بتا فعالیت میکنند که طبق اعلام معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی این دو اپراتور نیز در فراخوان مزایده شرکت کردهاند.
خارجیها هم هستند
اسلامی معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی نیز چندی پیش در گفتوگو با همین خبرگزاری با اشاره به بازگشایی پاکتهای مزایده اپراتوری فاز یک بندر شهید رجایی، گفت: تلاش میکنیم حداکثر تا مهرماه، اپراتور فاز یک مشخص و معرفی رسمی شود.
جلیل اسلامی درباره جذب اپراتور در بندر شهید رجایی گفت: نتایج فعالیتهای سازمان بنادر و دریانوردی در این حوزه به زودی اعلام میشود.
وی با اشاره به اینکه فراخوان مزایده انتخاب اپراتور پایانه شماره یک بندر شهید رجایی برگزار شد، ادامه داد: در کمتر از دو ماه آینده موضوع جذب اپراتور در بندر شهید رجایی بررسی و برنده مزایده (اپراتور) بندرشهیدرجایی در فاز یک معرفی خواهد شد.
معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: فراخوان برگزار شده است، اسناد در مرحله اول وصول شده است و بالاخره روز دوم مردادماه بازگشایی پاکتها انجام شد، کمیته کارشناسی باید موضوع را از جوانب مختلف بررسی کند و پس از برگزاری فرایند مزایده، نتیجه به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
اسلامی با اشاره به اینکه در پایانه شماره یک بندر شهید رجایی یک اپراتور خواهیم داشت، اضافه کرد: همچنین در پایانه شماره۲ هم یک اپراتور خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مطالعات برای واگذاری فاز سوم بندر شهید رجایی به اپراتور آغاز شده است، اظهار کرده بود: بدینترتیب در پایانه شماره۳ با تکمیل آن، یک اپراتور دیگر به عنوان اپراتور سوم معرفی میشود.
معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: البته فعلاً موضوع فعالیتها در حیطه اپراتوری فاز یک بندر شهید رجایی مطرح است.
اسلامی با بیان اینکه این مزایده بینالمللی است، اظهار کرد: بیش از ۲۰ متقاضی خارجی نیز برای حضور در این مزایده شرکت کردهاند و قطعاً پس از بررسی اسناد از زوایای مختلف، نتیجه مزایده به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
به هر حال مسؤولان به خاطر داشته باشند که بندرشهیدرجایی شاهرگ اقتصادی کشور به شمار میرود و یکی از گزینههای مؤثر در تولید ناخالص ملی است که هر گونه اختلال در فعالیت آن، حکم ایجاد خلل در اقتصاد کشور را دارا است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.