بررسی دستاوردهای کنفرانس ایران کانکت ۲۰۱۶ جزییات کامل قراردادهای ایران با بزرگان ICT بزرگترین اپراتورهای مخابراتی دنیا با حضور در کنفرانس ایرانکانکت ۲۰۱۶ تمایل خود را برای همکاری با ایران و سرمایهگذاری در بخش فنآوری اطلاعات و ارتباطات کشورمان اعلام کردند. به گزارش مهر، شرکت ارتباطات زیرساخت در روزهای ۱۶ و ۱۷ شهریورماه جاری میزبان […]
بررسی دستاوردهای کنفرانس ایران کانکت ۲۰۱۶
جزییات کامل قراردادهای ایران با بزرگان ICT
بزرگترین اپراتورهای مخابراتی دنیا با حضور در کنفرانس ایرانکانکت ۲۰۱۶ تمایل خود را برای همکاری با ایران و سرمایهگذاری در بخش فنآوری اطلاعات و ارتباطات کشورمان اعلام کردند.
به گزارش مهر، شرکت ارتباطات زیرساخت در روزهای ۱۶ و ۱۷ شهریورماه جاری میزبان نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت بزرگ بینالمللی در حوزه ارتباطات و فنآوری اطلاعات بود که این اتفاق در نوع خود بیسابقه محسوب میشود.
فعالان مخابراتی جهان همه ساله در کشورهای مختلف در قالب کنفرانس ظرفیت (کانکت) گردهم میآیند تا برای ایجاد و توسعه ظرفیتهای ارتباطی جهان به مذاکره بنشینند. این بار و پس از حدود ۵ سال رایزنی از طرف ایران، این بازیگران صنعت ICT به تهران آمدند و شرکت ارتباطات زیرساخت موفق به میزبانی این کنفرانس در تهران شد.
در این کنفرانس آنچه که برای شرکت ارتباطات زیرساخت اهمیت داشت، معرفی و شناساندن ظرفیتهای زیرساختی و ارتباطی ایران به اپراتورهای بینالمللی بود تا این اپراتورها به نقش ایران به عنوان بازیگر مهم در منطقه پی ببرند.
از آنجایی که هم اکنون تمامی ارتباطات پرحجم در دنیا از طریق اپراتورهای مخابراتی اروپایی جابهجا میشود، تعامل با این اپراتورها در راستای همکاری با ایران، میتواند راهگشای برنامه ایران برای رسیدن به هاب ارتباطی منطقه خاورمیانه باشد.
در این زمینه در مراسم افتتاح این گردهمایی، محمودواعظی، وزیر ارتباطات و محمدجوادآذریجهرمی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با اشاره به ظرفیتهای موجود ایران و نیز موقعیت استراتژیکی که دارد خواستار سپردن مدیریت ترانزیت ارتباطی منطقه خاورمیانه از طریق ایران شدند.
در همین حال و در پی مذاکرات بسیاری که در حاشیه کنفرانس «کانکت» و نمایشگاه مربوط به آن انجام شد، ۳ سند تفاهم همکاری و قرارداد با اپراتورهای مطرح مخابراتی به امضا رسید که میتواند ایران را یک گام به اهداف مدنظر خود برای حضور در منطقه نزدیک کند.
راهاندازی مرکز تبادل اطلاعات خاورمیانه در ایران با همکاری ایتالیا
قرارداد راهاندازی مرکز تبادل اطلاعات (POP) در حاشیه اجلاس بینالمللی «ایرانکانکت۲۰۱۶» میان محمدجوادآذریجهرمی، معاون وزیر ارتباطات، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و الساندروتالوتا مدیر شرکت تلهکام ایتالیا اسپارکل به امضا رسید.
با امضا این قرارداد، مقرر شد شرکت ایتال تلهکام، مرکز تبادل اطلاعات را برای استفاده توزیعکنندگان و سرویسدهندگان محتوا (CDN) در منطقه خاورمیانه در تهران راهاندازی کند. این چهارمین مرکز تبادل اطلاعات خاورمیانه پس از مراکز (POP) امارات، عمان و استانبول خواهد بود.
این قرارداد در پی توافق صورت گرفته در سفر رییسجمهور و وزیر ارتباطات به ایتالیا است و پس از مذاکرات چندین ماهه این قرارداد در کنفرانس کانکت به امضا رسید.
راهاندازی (POP) بینالمللی در تهران، ایران را به عنوان مرکز بینالمللی سرویسدهی منطقهای معرفی میکند و به جای آنکه مسیر ترانزیت ارتباطی کشورهای منطقه به اروپا برود، مستقیم در تهران مدیریت میشود و این موضوع افزایش کیفیت و کاهش قیمت سرویس اینترنت را برای خدماتدهندگان اینترنت بینالملل به همراه خواهد داشت. تا پیش از این کشورهای منطقه برای دریافت ارتباطات مجبور به استفاده از مسیر اروپا بودهاند.
راهاندازی مرکز تبادل اطلاعات در ایران اولین گام به سمت برنامه ایران برای ایجاد هاب بینالمللی منطقه خواهد بود و ایران امیدوار است زمینه رشد سرویسهای ویدئویی را با قرار گرفتن (CDN)های منطقهای در منطقه خاورمیانه فراهم کند. براین اساس، ایران در قراردادهای بعدی درصدد جذب (CDN)های بینالمللی برای استقرار در این مرکز خواهد بود.
ایجاد مسیرهای ارتباطی جایگزین در منطقه با همکاری ترکیه
در ادامه رایزنیهای وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، برای همکاری با اپراتورهای بزرگ مخابراتی دنیا، در حاشیه کنفرانس بینالمللی «ایرانکانکت۲۰۱۶» این وزارتخانه با اپراتور «ترکسل» نیز تفاهم کرد.
اپراتور «ترکسل» بزرگترین شرکت مخابراتی ترکیه محسوب میشود که به عنوان اپراتور در کشورهایی مانند آذربایجان، قزاقستان، گرجستان و مولداوی و اوکراین نیز فعالیت دارد.
با گذشت بیش از یک دهه از تلاش ترکسل برای حضور در بازار ایران، این اپراتور با رایزنیهای انجام شده از سوی ایران، بار دیگر نسبت به همکاری با کشورمان ابراز تمایل کرد.
مدیرعامل شرکت ترکسل آمادگی خود را برای توسعه همکاریهای مشترک با شرکتهای مخابراتی ایران اعلام کرد و تفاهمنامهای نیز بین شرکت ارتباطات زیرساخت ایران و شرکت ترکسل امضا شد.
این تفاهمنامه در برگیرنده فرصتهایی برای ایجاد مسیرهای جایگزین از منطقه خلیجفارس به ترکیه و سایر کشورها در زمان قطع ارتباط در مسیرهای کانال سوئز و بابالمندب است. لذا امکان حضور طرف سوم در این مشارکت را فراهم میآورد.
تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه با همکاری آلمان
مقدمات تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه با هدف اتصال به اپراتورهای مطرح دنیا و استقرار پلتفرمپیرینگ (PEERING) در کشور، فراهم شد. به نحوی که همزمان با دومین روز از برگزاری همایش «ایرانکانکت ۲۰۱۶»، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت دکیکس آلمان با موضوع اتصال ایران به اپراتورهای مطرح دنیا و استقرار «پلتفرم پیرینگ» در کشور تفاهم همکاری امضا کردند.
این تفاهم همکاری بین شرکت ارتباطات زیرساخت ایران و دکیکس آلمان، به منظور افزایش کیفیت و کاهش هزینهها برای ارایهدهندگان سرویس اینترنت و همچنین فراهمسازی تبدیل ایران به هاب ارتباطی در منطقه امضا شد.
این تفاهمنامه شامل دو بخش است که در بخش اول شرکت ارتباطات زیرساخت به مرکز Peering (همتایی) فرانکفورت آلمان متصل میشود که در این مرکز ۷۵۳ اپراتور و تأمینکنندگان محتوا دنیا به هم مرتبط هستند.
براساس این تفاهمنامه ایران به بزرگترین تأمینکنندگان محتوا و اپراتورهای دنیا به صورت مستقل متصل میشود؛ این اتصال در گذشته به وسیله کشورهای همسایه به وجود میآمد و هم اکنون با اجرای این طرح، هزینه ارتباطات برای کاربران ایرانی کاهش مییابد.
بخش دوم این تفاهمنامه نیز به این صورت است که شرکت دکیکس آلمان پلتفرمی از Peering را در ایران مانند فرانکفورت آلمان راهاندازی میکند تا این مرکز نیز در ایران بتواند به اپراتورهای مطرح منطقه وصل شود و زمینه تبدیل شدن کشورمان به هاب منطقه را فراهم کند.
ایران برای تبدیل شدن به هاب منطقه نیازمند مقدماتی است که پلتفرم مذکور یکی از پیش نیازها برای ارتقای جایگاه ایران در حوزه تولید و دسترسی به محتوای بینالمللی به حساب میآید.
در راستای این قرارداد (استقرار پیرینگبکیت) بهکاربران و تولیدکنندگان محتوا اجازه داده میشود تا تبادل مستقیم با تأمینکنندگان محتوای بینالمللی با قیمت ارزان و کیفیت بالا داشته باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.