توسط محققان کشور صورت گرفت؛ تولید آب شیرین با کمترین مخاطرات زیستمحیطی پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران، موفق به تولید آب شیرین با استفاده از ترکیب سامانههای اسمز معکوس و خورشیدی با کمترین مخاطرات زیستمحیطی شدند. به گزارش مناقصهمزایده، محققان این دانشگاه با همکاری محققان […]
توسط محققان کشور صورت گرفت؛
تولید آب شیرین با کمترین مخاطرات زیستمحیطی
پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران، موفق به تولید آب شیرین با استفاده از ترکیب سامانههای اسمز معکوس و خورشیدی با کمترین مخاطرات زیستمحیطی شدند. به گزارش مناقصهمزایده، محققان این دانشگاه با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران به سرپرستی دکتر علی متولی؛ عضو هیأت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، در پایاننامه کارشناسی ارشد محسن نصرالهی، به منظور نمکزدایی از آب شور و تولید آب شیرین از روشهای تغییر فاز (سیستمهای حرارتی خورشیدی شامل تقطیری آبشاری با متمرکزکننده سهموی خطی، تقطیری با متمرکزکننده بشقابی و تقطیری خلا با متمرکزکننده سهموی خطی) و غشایی (اسمز معکوس با منبع انرژی تجدیدناپذیر و با منبع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی) استفاده کردند. متولی؛ ضمن اشاره به اینکه روشهای به کار گرفته شده در گذشته مبتنی بر انرژیهای تجدیدناپذیر بوده و عموما آلایندههای فراوانی تولید میکرد، گفت: در پژوهش حاضر محققان با بهکارگیری انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و نقش آن در تولید آب شیرین، عملکرد دستگاههای طراحی و ساخته شده را براساس انرژی مصرفی و همچنین مخاطرات زیستمحیطی کاهش دادند. وی در این زمینه، بیان داشت: با توجه به نقش بیبدلیل انرژی و آب در زندگی امروزه بشر و با توجه به موقعیت استراتژیک کشور ایران در زمینه بهرهمندی از انرژی خورشیدی و همچنین کمبود آب شیرین در بسیاری از مناطق کشور به خصوص مناطق جنوبی کشور، لازم است با تحقیقات گسترده در زمینه توسعه و بهکارگیری این انرژی تجدیدپذیر و لزوم استفاده از این انرژی در تولید آب شیرین در مناطق کمبرخودار، میزان دسترسی به آب شیرین در کشور افزایش پیدا کند. نتایج این پژوهش نشان داد که پایینترین میزان ردههای خسارت محیطزیستی در روش اسمز معکوس با استفاده از منبع انرژی خورشیدی اتفاق میافتد، بهطوری که با تغییر انرژی از حالت فسیلی به تجدیدپذیر میزان خسارات زیستمحیطی به میزان ۹۱ درصد کاهش پیدا میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.