مرغ سوخاری نخورید

  رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران گفت: برخی برای طبخ و نگهداری گوشت قرمز در تعدادی از استان‌ها از نمک‌سود کردن استفاده می‌کنند و این سبب افزایش سرطان معده در آن‌ها می‌شود. محمدرضا قوام نصیری در گفت‌وگو با فارس، در رابطه با موضوع سرطان اظهار داشت: سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور بوده […]

 

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران گفت: برخی برای طبخ و نگهداری گوشت قرمز در تعدادی از استان‌ها از نمک‌سود کردن استفاده می‌کنند و این سبب افزایش سرطان معده در آن‌ها می‌شود.

محمدرضا قوام نصیری در گفت‌وگو با فارس، در رابطه با موضوع سرطان اظهار داشت: سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور بوده و شیوع آن از نظر موارد جدید در سال ۹۰ هزار نفر است، بنابر این مسؤولان در جایگاه خاص خودشان باید به این مسأله و پیشگیری از آن توجه داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که سالانه ۴۵ هزار نفر در کشور به دلیل سرطان فوت می‌کنند، افزود: این آمار دو برابر تلفات جاده‌ای و سوانح در کشور بوده و مؤید توجه هر چه بیش‌تر به این مسأله است.

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با اشاره به اپیدومیولوژی سرطان یا فراگیری این بیماری به صورت منطقه‌ای در کشور، گفت: سرطان دستگاه گوارش فوقانی شامل مری و معده در نیمه شمالی کشور و در محدوده دریای خزر و مازندران بیش‌تر است، همچنین در خراسان شمالی و رضوی همچنین ساری سرطان مری بیش‌تر بوده و در آذربایجان سرطان معده گزارش بیش‌تری داشته است.

قوام‌نصیری با بیان این‌که سرطان مثانه در خوزستان و سرطان‌های لنفاوی در اصفهان و مرکزی بیش‌تر است، عنوان کرد: به دلیل آلودگی آب انگلی به نام شیستوزومیازیس از طریق شنا کردن می‌تواند وارد مجاری ادرار شود و سرطان مثانه را به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: شنا در رودخانه کارون می‌تواند برای افراد سرطان مثانه را ایجاد کند. همچنین در مصر ثابت شده شنا کردن در رودخانه نیل نیز به دلیل آلودگی آب همین مشکل را برای شهروندان منطقه ایجاد کرده است البته سرطان لنفوم علل آن ناشناخته است ولی تا حدودی در سرطان‌های مربوط به گوارش تغذیه نامناسب می‌تواند سبب بروز آن شود.

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران ادامه داد: برخی برای طبخ و نگهداری گوشت قرمز در تعدادی از استان‌ها از نمک‌سود کردن استفاده می‌کردند و این سبب افزایش سرطان معده در آن‌ها می‌شد. همچنین مصرف فست‌فود در دنیا مورد تأیید قرار گرفته و ثابت شده است که احتمال ابتلا به سرطان را بیش از ۸۰ درصد بیش‌تر می‌کند چرا که مصرف فست‌فود علاوه بر مشکلات در نحوه پخت و طبخ آن برای افراد چاقی به همراه دارد و این مسأله سبب عدم فعالیت فیزیکی و در مجموع افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

قوام‌نصیری تأکید کرد: در تهیه فست‌فود گوشت قرمز با سرعت در روغن داغ سرخ می‌شود و ایجاد کربورهای آروماتیک می‌کند که این مسأله سرطان‌زا است و همچنین مرغ سوخاری و سوسیس نیز سرطان‌زا هستند.