راه‌اندازی اولین کمیته دانشجویی خانه معدن در اصفهان

راه‌اندازی اولین کمیته دانشجویی خانه معدن در اصفهان اولین کمیته دانشجویی خانه معدن ایران در استان اصفهان راه‌اندازی شد. اردلان‌علیشاهی، رییس هیأت رییسه کمیته دانشجویی خانه معدن اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خانه معدن ایران به عنوان بزرگ‌ترین شورای صنفی کشور در زمینه معدن، کمیته‌های مختلفی در زمینه‌های مختلف راه‌اندازی کرده که یکی […]

راه‌اندازی اولین کمیته دانشجویی خانه معدن در اصفهان

اولین کمیته دانشجویی خانه معدن ایران در استان اصفهان راه‌اندازی شد.

اردلان‌علیشاهی، رییس هیأت رییسه کمیته دانشجویی خانه معدن اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خانه معدن ایران به عنوان بزرگ‌ترین شورای صنفی کشور در زمینه معدن، کمیته‌های مختلفی در زمینه‌های مختلف راه‌اندازی کرده که یکی از آن کمیته‌ها، کمیته دانشجویی خانه معدن ایران است. این کمیته قصد دارد در سراسر استان‌های کشور فعالیت خود را گسترش دهد که اولین کمیته آن در استان اصفهان راه‌اندازی شد.

وی با تأکید بر این‌که کمیته دانشجویی خانه معدن ایران رابط مناسبی بین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با صنعت و معدن است، افزود: این کمیته به منظور سامان‌دهی و هماهنگی جامعه دانشجویی و فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی معدن برای ارتقای سطح علمی و عملی دانشجویان این عرصه در امور حرفه‌ای معدن و صنایع وابسته تشکیل شده است.

نماینده کمیته دانشجویی خانه معدن ایران ادامه داد: هدف اصلی کمیته با توجه به وظایف و اختیارات آن ایجاد ارتباط سازنده و پویا بین صنعت و معدن و دانشجو و ایجاد بستر مناسب برای ورود فارغ‌التحصیلان به بازار کار، همچنین ایجاد تعامل صحیح و مناسب بین دانشجو، فارغ‌التحصیلان، مدیران و کلیه افراد حقیقی و حقوقی فعال در این عرصه است.

علیشاهی اضافه کرد: از جمله مهم‌ترین وظایف کمیته می‌توان به برقراری ارتباط مؤثر، سازنده و کارآمد میان صنعت و معدن و دانشجو از طریق گردآوری هدفمند ایده‌ها در بخش دانشجویی و ارایه آن‌ها به بخش صنعت و معدن و همچنین گردآوری نیازهای صنعت و معدن برای ارایه به دانشگاه‌ها، ایجاد ارتباط و حمایت مادی و معنوی از طرح‌های علمی و پژوهشی دانشجویان، فارغ‌التحصیلان، نخبگان و مدیران در زمینه مهندسی معدن، ایجاد ارتباط و آشنایی میان صنعت و مراکز تخصصی، انجمن‌ها و مجامع بین‌المللی، گسترش فرهنگ مشارکت، همکاری و توسعه فعالیت‌های گروهی علمی در بین دانشجویان مهندسی معدن و همچنین زمینه‌سازی برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معدنی و همکاری با دستگاه‌های وسیع معدنی در حوزه معدن اشاره کرد.

وی تصریح کرد: طبق اساس‌نامه‌ای که خانه معدن در اختیار افراد مختلف می‌گذارد، عضویت به صورت افراد وابسته، پیوسته و افتخاری صورت می‌پذیرد. اعضایی که به صورت وابسته عضو این کمیته می‌شوند، افراد حقیقی فعال در عرصه معدن هستند که با تقاضای قبلی از سوی هیأت رییسه می‌توانند به عضویت وابسته در بیایند. بخش دیگر اعضای پیوسته‌اند که کلیه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مهندسی معدن با تقاضای قبلی و تصویب هیأت رییسه می‌توانند به صورت پیوسته در آیند. افراد افتخاری شامل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای فعالیت‌ها و دستاوردهای درخشان در زمینه مهندسی معدن و صنایع وابسته و یا در جهت تحقق اهداف کمیته هستند، با تأیید هیأت رییسه به عضویت افتخاری در می‌آیند.

 

علیشاهی با اشاره به مزایای این کمیته برای دانشجویان مهندسی معدن، اظهار کرد: افرادی که به عضویت کمیته در می‌آیند دو سال در کارگاه‌ها و دوره‌های تخصصی شرکت می‌کنند و پس از دو سال اگر کسی خارج از این کمیته تقاضای نیروی مجرب دهد، این افراد معرفی می‌شوند و نیازی به شرکت‌های مختلف نیست. همچنین پس از شرکت در دوره‌ها به افراد پایان نامه‌هایی ارایه می‌شود. همایش‌هایی در طول دوره برگزار می‌شود که افراد می‌توانند با شرکت در آن‌ها با یکدیگر چاره‌اندیشی کنند، نظر دهند و ایده پردازی کنند و با کمک کمیته نظراتشان را به سیاست‌گذاران ابلاغ کنند و بتوانند تأثیر‌گذار باشند. از مزایای دیگر این کمیته برای دانشجویان مربوط به خدمت سربازی است که به آن‌ها کمک می‌شود که خدمت سربازی را به صورت امریه در شرکت‌ها و ادارات مرتبط بگذرانند. وی خاطرنشان کرد: به‌طورکلی بحثی که وجود دارد بی‌انگیزگی دانشجویان این رشته است که آن‌ها آینده روشنی را در این رشته برای خود نمی‌بینند و این کمیته به آن‌ها کمک می‌کند، بدون این‌که وارد بازار کار شوند تجربه‌های زیادی به دست آورند و نرم‌افزارهای زیادی را در این زمینه یاد بگیرند تا بتوانند آینده شغلی مناسبی برای خود ایجاد کنند.