واگذاری بندر چابهار یا تکرار ترکمانچای!

نمایندگان مجلس مطرح کردند واگذاری بندر چابهار یا تکرار ترکمانچای! ترکان پاسخگوی تبعات این واگذاری‌ها باشد واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها باعث وابستگی بیش‌تر کشور به بیگانگان شده و بیکاری نیروهای بومی ما را درپی خواهد داشت. به گزارش خانه ملت، توجه به درون و ظرفیت‌های داخلی یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی است […]

نمایندگان مجلس مطرح کردند

واگذاری بندر چابهار یا تکرار ترکمانچای!

ترکان پاسخگوی تبعات این واگذاری‌ها باشد

واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها باعث وابستگی بیش‌تر کشور به بیگانگان شده و بیکاری نیروهای بومی ما را درپی خواهد داشت.

به گزارش خانه ملت، توجه به درون و ظرفیت‌های داخلی یکی از مؤلفه‌های اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی است که دوری از آن وابستگی به واردات و اقتصادی بیمار را برای ما رقم خواهد زد. در میان تمامی توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در بحث توجه به ظرفیت‌های داخلی انتشار اخباری مبنی بر واگذاری برخی بنادر به خارجی‌‌ها اقتصادی بیمار و درگیر با مشکلات بسیار را برای ما متصور می‌کند.

انتشار خبر واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها که این روز‌‌ها خبرساز شده و اظهارنظرهای بسیاری در خصوص آن صورت گرفته، مورد نقد نمایندگان این استان است؛ زیرا سابقه چنین واگذاری‌هایی با تبعات منفی در این استان وجود داشته است.

ایجاد اشتغال از مسیر مناطق آزاد با داشتن ارتباطات گسترده منطقه‌ای یکی از مزیت‌های وجود این مناطق است که برخی مواقع با اقداماتی غیرکارشناسی کشور را از بهره‌مندی از این مزایا محروم می‌کند.

واگذاری بندر استراتژیک چابهار به هندی‌‌ها و قبل از آن به افغان‌‌ها به عقیده بسیاری از کارشناسان تنها به واردات صرف و همچنین ایجاد اشتغال برای اتباع بیگانه منجر خواهد شد از این رو باید تجدیدنظر اساسی در این نوع واگذاری‌ها صورت بگیرد.

به عقیده بسیاری از صاحبنظران هر نوع واگذاری که به اقتصاد کشور لطمه وارد کند و اقتصادی غیرپایدار برای ما رقم بزند باید متوقف شود.

درحالی که بخش خصوصی بار‌‌ها با اعلام آمادگی خواهان مشارکت در بخش‌های مختلف کشور بوده، اماعدم حمایت‌های لازم اجازه حضور این بخش را نمی‌دهد که به‌طورحتم لطمه این ناهماهنگی و عدم‌حمایت‌ها متوجه کشور خواهد شد.

بخش خصوصی در واگذاری مناطق آزاد نادیده گرفته می‌شود

علیم‌یارمحمدی با اشاره به واگذاری بندر چابهار برای مدت معین به هندی‌ها، گفت: در وهله اول در این نوع واگذاری‌ها باید سرمایه‌گذاران داخلی مدنظر باشند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که باید با ایجاد مشوق‌های لازم سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد را گسترش دهیم، افزود: ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد که باید با حمایت‌های لازم آن‌‌ها را به حوزه سودرسانی نزدیک کنیم.

وی با تأکید بر این‌که باید مسؤولان قبل از واگذاری مناطق آزاد به کشورهای خارجی به سرمایه‌گذاران داخلی اعتماد کند، تصریح کرد: متأسفانه اقتصادمقاومتی و اعتماد به داخل هنوز شکل نگرفته است.

هر نوع مشارکتی با کشورهای خارجی باید در چارچوب قانون و مقررات داخلی باشد

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که دست دراز کردن به سمت مشارکت‌های خارجی با هدف جذب سرمایه‌های خارجی می‌تواند بسیاری از پروژه‌های ما را تکمیل و وارد مرحله بهره‌برداری کند، گفت: باید بدانیم که هر نوع مشارکتی با کشورهای خارجی باید در چارچوب قانون و مقررات داخلی باشد.

وی با تأکید بر این‌که تسریع در حل معضل بیکاری یکی از ضروریاتی است که باید با استفاده از ظرفیت‌های مناطق آزاد نسبت به آن اقدام کرد، افزود: استفاده از سرمایه‌های خارجی در مسیر توسعه مناطق آزاد کشور باید با رعایت خط قرمز‌‌ها و درنظر گرفتن منافع ملی باشد.

یارمحمدی ادامه داد: واگذاری منطقه آزاد چابهار به هندی‌‌ها به مدت زمان معین باید با پیگیری‌های مسؤولان به افزایش ساخت و ساز در این منطقه، رشد اشتغال و همچنین ایجاد رونق در پروژه‌های عمرانی و صنعتی باشد.

بخش خصوصی ظرفیت خوبی برای کمک به اقتصاد کشور دارد

وی با بیان این‌که بخش خصوصی ظرفیت خوبی برای کمک به اقتصاد کشور دارد، گفت: باید با حمایت از بخش خصوصی زمینه حضور این بخش در فعالیت‌های تولیدی کشور و همچنین ایجاد زیرساخت‌ها در مناطق آزاد را فراهم کنیم.

نایب‌رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: چابهار از حیث ارتباطات منطقه‌ای موقعیت استراتژیک دارد و توسعه آن می‌تواند برای کشور نیز ثمرات قابل‌توجهی داشته باشد.

واگذاری بندر چابهار تاراج بیت‌المال است

علی کرد در گفت‌وگو با خانه ملت، با یادآوری تصمیم اخیر مشاور رییس‌جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران مبنی بر واگذاری بندر چابهار برای مدت معین به هندی‌ها، گفت: این تصمیم با برنامه‌ریزی دقیق نبوده و هیچ کارشناسی نیز در خصوص آن انجام نشده است.

نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت‌آباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که این نوع واگذاری‌ها بسیاری از عواید مناطق آزاد و همچنین ویژه اقتصادی کشور را نصیب خارجی‌‌ها می‌کند، افزود: با رشد این نوع واگذاری‌ها ناامنی در کشور و همچنین بیکاری رشدی بی‌سابقه خواهد داشت.

واگذاری مناطق آزاد به خارجی‌‌ها ایجاد اشتغال برای اتباع بیگانه را در پی دارد

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که با واگذاری مناطق استراتژیک خود به خارجی‌‌ها شغل برای اتباع بیگانه ایجاد خواهیم کرد، گفت: واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها و قبل از آن به افغان‌‌ها نه تنها رشد اقتصادی را در پی نداشته و نخواهد داشت بلکه مشکلات ما را دو چندان خواهد کرد.

کرد با بیان این‌که واگذاری بندر چابهار تنها مأمن امنی برای واردات کالا از سوی اتباع بیگانه خواهد شد، تصریح کرد: تخریب سواحل جنوب‌شرقی کشور تبعات آشکار این نوع تصمیم از سوی دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران است.

وی با بیان این‌که باید قبل از مشارکت با کشورهای خارجی در خصوص واگذاری مناطق آزاد نسبت به شناخت ظرفیت بخش خصوصی کشور اقدام کنیم، افزود: بخش خصوصی و سرمایه‌داران داخلی بهترین گزینه برای واگذاری بندر چابهار بودند.

اقتصاد مقاومتی اصلی فراموش شده در واگذاری مناطق آزاد به خارجی‌ها

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها با روح اقتصادمقاومتی در تضاد است، گفت: این نوع واگذاری‌ها با تاراج بیت‌المال هیچ تفاوتی ندارد.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما برای واگذاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور صدور فراخوان عمومی برای حضور بخش خصوصی و سرمایه داران داخلی است.

کرد تأکید کرد: در نتیجه اقدام دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها اشتغال، اقتصاد پایدار و همچنین منافع کشور فدا شده است.

رییس‌جمهوری پاسخگوی تبعات واگذاری بندر چابهار باشد

وی با بیان این‌که باید رییس‌جمهور و آقای ترکان پاسخگوی چرایی واگذاری مناطق آزاد به خارجی‌‌ها بدون انجام کار کارشناسی باشد، گفت: صدمات این نوع اقدامات متوجه کشور خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که باید تجدیدنظری اساسی در نحوه اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صورت بگیرد، افزود: در صورت بی‌توجهی به این تبعات رییس‌جمهور باید پاسخگوی وکلای ملت در مجلس باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: نمایندگان به هیچ‌وجه نسبت به تبعات واگذاری مناطق آزاد به خارجی‌‌ها سکوت نخواهند کرد.

بررسی واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها در جلسه مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان

رییس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس، از بررسی چرایی واگذاری بندر چابهار در جلسه مجمع نمایندگان استان متبوعش با حضور رییس‌جمهور و همچنین ترکان خبر داد.

محمدنعیم‌امینی‌فرد با یادآوری اخباری مبنی بر واگذاری بندر چابهار به هندی‌ها، گفت: به‌طور حتم مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان چرایی این واگذاری و همچنین تبعات و پیامدهای آن را به‌طور دقیق بررسی خواهد کرد.

نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج و بخش‌های بنت، آهوران، آشار در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که در صورتی که در قرارداد واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها لزوم رشد اقتصادی و همچنین کاهش بیکاری دیده شده باشد می‌توان به نتایج آن تاحدودی امیدوار بود، افزود: در صورتی که بدون هیچ پشتوانه درستی این واگذاری انجام شده باشد به‌طور حتم مشکلات عدیده‌ای متوجه کشور خواهد بود.

توجه به بخش خصوصی و سرمایه‌داران داخلی باید در اولویت واگذاری بنادر و مناطق آزاد باشد

وی با تأکید بر این‌که توجه به بخش خصوصی و سرمایه‌داران داخلی باید در اولویت واگذاری بنادر و مناطق آزاد در کشور باشد، تصریح کرد: واگذاری بنادر بدون در نظر گرفتن ظرفیت‌های داخلی از جمله بخش خصوصی و سرمایه داران کشور با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد است.

تحقق اقتصاد مقاومتی در واگذاری بنادر نادیده گرفته نشود

امینی فرد ادامه داد: باید قرارداد منعقده در خصوص واگذاری بندر چابهار به دقت بررسی شود تا بتوان در خصوص آن اظهارنظر کارشناسی انجام داد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که بندر چابهار از حیث اقتصادی مزیت‌های بسیاری برای کشور دارد، گفت: باید هر نوع اقدامی در خصوص واگذاری یا عدم آن در بحث مناطق آزاد همراه با نیازسنجی و همچنین سنجش مزیت‌های آن همراه باشد.

وی ادامه داد: استفاده از توان و منابع نیروهای داخلی باید در هر امری در مرکز توجه باشد تا به این ترتیب اقتصاد مقاومتی به عرصه عمل نزدیک شود.

رییس مجمع نمایندگان استان سیستان‌وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: برای بررسی چرای عقد قرارداد با کشور هند برای واگذاری بندر چابهار و همچنین مزیت‌ها و معایب آن جلسه‌ای با ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد و در صورت لزوم رییس‌جمهور برگزار خواهیم کرد.

قرارداد واگذاری بندر چابهار باید شفاف‌سازی شود

عبدا…رضیان با اشاره به واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها گفت: در قانون اساسی تصریح شده که مالکیت نباید به خارجی‌‌ها منتقل شود و اجاره آن ایرادی ندارد، اما فلسفه واگذاری بندر چابهار به هندی‌‌ها مشخص نیست، آیا سرمایه‌گذار داخلی وجود نداشته که اداره بندر به هندی‌‌ها واگذار شده است؟

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که از بنادر بیش‌تر برای جابه‌جا کردن کالا استفاده می‌شود، افزود: واگذاری چابهار اتفاق خوبی را برای کشور رقم نمی‌زند و فرصت اشتغال را از کشور سلب می‌کند، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باید در مناطق آزاد و بنادر کشور سرمایه‌گذاری کنند، نه این‌که اداره بندر به کشور دیگری واگذار شود.

سرمایه‌گذاری شرکت‌های داخلی و خارجی در مناطق آزاد، حجم زیادی از صادرات را رقم زند

رضیان با تأکید بر این‌که قرارداد واگذاری بندر چابهار باید شفاف‌سازی شود، ادامه داد: باید مشخص شود این قرارداد بر چه اساسی منعقد شده و کمیسیون صنایع و معادن مجلس به سهم خود این قرارداد را بررسی می‌کند.

وی با بیان این‌که سرمایه‌گذاری شرکت‌های داخلی و خارجی در مناطق آزاد، می‌تواند حجم زیادی از صادرات را رقم زند، یادآورشد: با اعطای تسهیلاتی مانند معافیت‌های مالی و گمرکی، امکان ورود اتباع خارجی بدون اخذ روادید، عدم محدودیت در انتقال ارز به دیگر مناطق آزاد یا سایر کشورها، ارایه خدمات کامل بانک‌های دولتی، خصوصی و همچنین شرکت‌های بیمه و… سعی شده جذب سرمایه بیش‌تری در این مناطق صورت پذیرد.

دستیابی به فن‌آوری‌های پیشرفته نقطه آغازی برای نیل به اهداف توسعه اقتصادی در مناطق آزاد

رضیان با اشاره به این‌که با رونق اقتصادی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های مختلف درمناطق اقتصادی، شاهد حجم انبوه نیاز مستقیم و غیرمستقیم این شرکت‌ها به نیروی انسانی هستیم، افزود: علاوه بر این‌که این حجم اشتغال جوابگوی اشتغال نیروهای بومی است، عواید آن به نیروهای غیربومی نیز می‌رسد.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که دستیابی به فن‌آوری‌های پیشرفته نقطه آغازی برای نیل به اهداف توسعه ی اقتصادی در مناطق آزاد است، تصریح کرد: در جهت گسترش صادرات و صنعتی شدن این مناطق جذب فن‌آوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین یک الزام برای پا نهادن در اقتصاد پیشرفته است.

اکبر ترکان در گفت‌و‌گو با یکی از رسانه‌های دولتی بدون این‌که شرایط و مدت واگذاری این بندر به خارجی‌‌ها را بیان کند؛ گفته که توافق نامه واگذاری این بندر در سفر وزیر کشتیرانی هند به تهران با وزیر راه و شهرسازی ایران به امضا رسیده است.