نیاز سرمایه هزار و ۸۰ میلیارد ریالی برای برقرسانی به روستاها مجری طرح برقرسانی روستایی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق کشور (توانیر) از پایان برقرسانی به ۷۰روستای دارای بیش از ۱۰ خانوار از ابتدای سال تاکنون و آغاز مرحله دوم این عملیات برای زیر پوشش بردن ۵۱۰ روستای باقیمانده در سطح کشور خبر […]
نیاز سرمایه هزار و ۸۰ میلیارد ریالی برای برقرسانی به روستاها
مجری طرح برقرسانی روستایی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق کشور (توانیر) از پایان برقرسانی به ۷۰روستای دارای بیش از ۱۰ خانوار از ابتدای سال تاکنون و آغاز مرحله دوم این عملیات برای زیر پوشش بردن ۵۱۰ روستای باقیمانده در سطح کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا، پارسال ۵۰۶ روستای کشور که ۷ هزار و ۳۸۴ خانوار را دربرداشت، با صرف هزینهای افزون بر ۶۷۰ میلیارد ریال از نعمت برق برخوردار شد.
این امر به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی در سیاستهای ابلاغ شده مورد توجه قرار گرفته است.
رهبر معظم انقلاب بیست و نهم بهمن ۱۳۹۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی ابلاغ کردند؛ ایشان امسال را نیز سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردند.
معاون اول رییسجمهوری نیز اواخر فروردینماه امسال در ابلاغیههایی جداگانه به دستگاههای اجرایی، تصویب نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ناظر بر پروژههای اولویتدار برنامههای ملی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرد که براساس آن وظایف و تکالیف هر یک از دستگاهها مشخص شده است .
در همین پیوند، مجری طرح برقرسانی روستایی توانیر اعلام کرد برقرسانی به ۵۸۰ روستای بالای ۱۰ خانوار در دستور کار صنعت برق قرار گرفته است که بیشتر این روستاها در مناطق گرمسیر و صعبالعبور همچون استان کرمان قرار دارد.
«ولیالدین مصلحتی شربیانی» گفت: از آغاز امسال تاکنون به ۷۰ روستای بالای ۱۰ خانوار کشور برقرسانی شده است.
وی درباره برقرسانی به روستاهای باقیمانده اضافه کرد: از آنجا که بیشتر این روستاها در مناطق گرمسیری واقع شده است، امکان کار اجرایی در فصل گرما وجود ندارد؛ بنابراین در ۶ ماهه نخست امسال برنامهریزیهای اجرایی، انتخاب پیمانکار و سایر مقدمات انجام شد و عملیات اجرایی برق رسانی به ۵۱۰ روستای دیگر از این ماه و بهطور گسترده از نیمه دوم سال جاری آغاز میشود.
مجری طرح برقرسانی روستایی توانیر گفت: نزدیک به ۲۰ درصد روستاهای بدون برق کشور در استان کرمان قرار دارد، بنابراین به تازگی جلسهای با مجمع نمایندگان این استان برگزار و برنامههای صنعت برق برای برقرسانی به روستاها تشریح شد.
به گفته این مسؤول، در مجموع ۴۰ روستا از ۵۸۰ روستای بالای ۱۰ خانوار از طریق انرژی خورشیدی برقدار میشود.
وی ادامه داد: از آغاز امسال تاکنون ۳ روستا با انرژیهای تجدیدپذیر برقدار شده است و تا پایان سال نیز این عملیات برای ۳۷ روستای دیگر انجام میشود.
مصلحتی شربیانی گفت: یک هزار و ۸۰ میلیارد ریال برای برقرسانی به این ۵۸۰ روستا با ۷ هزار و ۵۰۰ خانوار نیاز است.
وی اضافه کرد: تاکنون در سراسر کشور ۱۸۱ روستا با یک هزار و ۹۰۱ خانوار از طریق انرژیهای تجدیدپذیر با ظرفیتی نزدیک به دو مگاوات از نعمت برق برخوردار شدهاند.
چندی پیش مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد امسال با برقرسانی به ۴۹۰ روستای بالای ۵ خانوار، پرونده برقرسانی به روستاهای ایران بسته میشود.
«آرش کردی» اعلام کرد امسال اجرای طرحهای برقرسانی به روستاهای ۵ خانوار و کمتر، به عنوان مهمترین برنامه شرکت توانیر در زمینه اقتصاد مقاومتی است.
به گفته وی، ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری و بیش از ۹۹ درصد خانوارهای روستایی کشور اکنون زیرپوشش شبکه برق قرار دارند.
کردی اضافه کرد: اینک شمار مشترکان برق خانگی، صنعتی و تجاری در کشور به بیش از ۳۳میلیون مشترک افزایش یافته است.
طبق برنامههای وزارت نیرو برای تشویق سرمایهگذاران و بالا بردن انگیزه آنان برای سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر، زمان خرید تضمینی برق از ۵ به ۲۰ سال افزایش یافت تا در طول برنامه ششم توسعه ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر به ۵ هزار مگاوات افزایش یابد.
برای تأمین رشد روزافزون تقاضای برق ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور به بیش از ۷۴ هزار مگاوات در سال ۲۰۱۵ رسید که این رقم در۵ سال آینده با ساخت انواع نیروگاههای جدید بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات میشود.
تمرکز وزارت نیرو در سالهای آینده بهطور عمده معطوف به تکمیل نیروگاههای گاز موجود و اضافه کردن بخش بخار به نیروگاهها، ساخت واحدهای سیکل ترکیبی جدید، بازتوانی نیروگاههای بخاری و افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر و تولید پراکنده خواهد بود.
به منظور افزایش بازده نیروگاههای تولید برق و کاهش تلفات انتقال توزیع و بهینهسازی مصرف برق، میزان تلفات برق و شبکه توزیع از ۱۴٫۸ درصد به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته و مقرر است تلفات انرژی در شبکههای توزیع برق تا پایان برنامه ششم توسعه به ۸٫۷ درصد برسد.
ایران در شرایط کنونی با کشورهای همجوار شامل پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق ارتباط الکتریکی دارد و این ارتباطات الکتریکی برون مرزی در آینده نزدیک باز هم تقویت میشود.
به این منظور ارتباط با کشورهای روسیه، تاجیکستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس در دست بررسی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.