ریسکهایی که رونق بازار فلزات را تهدید میکنند قیمت فلزات اساسی دیروز اندکی رشد کرده اما روز گذشته به رغم کاهش ارزش دلار شاهد افول قیمتها بودیم. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، قیمت مس در روزهای اخیر در محدوده ۴۶۰۰ دلار در هر تن نوسان کرده و برخی تحلیلگران معتقدند تحول بزرگی در […]
ریسکهایی که رونق بازار فلزات را تهدید میکنند
قیمت فلزات اساسی دیروز اندکی رشد کرده اما روز گذشته به رغم کاهش ارزش دلار شاهد افول قیمتها بودیم.
به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، قیمت مس در روزهای اخیر در محدوده ۴۶۰۰ دلار در هر تن نوسان کرده و برخی تحلیلگران معتقدند تحول بزرگی در قیمتها مشاهده نخواهد شد. امروز ۳ گزارش از اقتصاد چین منتشر شده که دو گزارش یعنی گزارشهای مربوط به تغییرات تولید صنعتی و خرده فروشی در ماه گذشته میلادی، مثبت بود اما گزارش تغییرات سرمایهگذاری ثابت نشان داد رشد این شاخص همچنان در حال کند شدن است. با توجه به تحولات اخیر در اقتصاد جهان و رویدادهایی که تا پایان سال رخ خواهند داد سؤال فعالان بازار فلزات اساسی این است که آیا قیمتها افزایش خواهند یافت.
به اعتقاد تحلیلگران دو ریسک قطعی رونق بازار فلزات اساسی را تهدید میکند. ریسک نخست افزایش ارزش دلار و ریسک دوم ضعف اقتصاد جهان است.
همچنین هفته آینده نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا برگزار میشود. احتمال آنکه در این نشست نرخهای بهره بالا برده شود بسیار کم است، زیرا اخیراً برخی گزارشها از اقتصاد آمریکا منفی بوده و نیز بعید است بانک مرکزی تا پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور سیاستهای حمایتی خود را محدود کند. افزایش نرخهای بهره به رشد ارزش دلار و افزایش فشار بر قیمت فلزات اساسی منجر میشود.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا صرف نظر از اینکه در آن کدام نامزد پیروز شود لطماتی به اقتصاد آمریکا و جهان وارد خواهد کرد، زیرا سیاستهای اقتصادی هر دو نامزد با آنچه در گذشته وجود داشته متفاوت است و ابهامها درباره آینده از مصرف شهروندان و سرمایهگذاری شرکتها خواهد کاست.
بدین ترتیب طبیعی است که بانک مرکزی آمریکا تا مشخص شدن تبعات انتخابات، تغییری در سیاستهای پولی خود ندهد. اما پیشبینی افزایش نرخهای بهره سبب رشد ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر میشود.
ریسک دوم ضعف اقتصاد جهان است که پیشبینی شده تا سال آینده میلادی ادامه پیدا خواهد کرد. با آنکه در نیمه دوم امسال وضعیت اقتصادی بهتر شده اما نرخ رشد اقتصاد جهان بالا نیست و ثبات در اقتصاد جهان بهزودی رخ نخواهد داد.
در نهایت باید به تداوم مازاد عرضه برخی فلزات اساسی از جمله مس اشاره کرد. پیشبینی شده امسال مازاد عرضه مس ۲۰۰ هزار تن خواهد بود. البته بازار روی و آلومینیم با کسری عرضه مواجه است اما دو ریسک رشد ارزش دلار و انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا بر قیمت این دو فلز تأثیر منفی دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.