استحصال معادن طلای تازه کشف شده به عهده بخش خصوصی است

استحصال معادن طلای تازه کشف شده به عهده بخش خصوصی است وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که استحصال معادن طلای تازه کشف شده به عهده بخش خصوصی و غیردولتی است، گفت: وزارت صنایع برای متقاضیان برابر قانون مجوزهای لازم را صادر می‌کند. به گزارش مهر، محمدرضا نعمت‌زاده در جمع خبرنگاران اظهارکرد: گزارش […]

استحصال معادن طلای تازه کشف شده به عهده بخش خصوصی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که استحصال معادن طلای تازه کشف شده به عهده بخش خصوصی و غیردولتی است، گفت: وزارت صنایع برای متقاضیان برابر قانون مجوزهای لازم را صادر می‌کند.

به گزارش مهر، محمدرضا نعمت‌زاده در جمع خبرنگاران اظهارکرد: گزارش عملکرد سازمان زمین‌شناسی به معاون اول رییس‌جمهور ارایه شده است .

وی با اشاره به فعالیت‌های زمین‌شناسی، اکتشاف، معدن، فعالیت‌های آزمایشگاهی و کارهای جدیدی که طی دو سال گذشته در این مرکز آغاز شده، افزود: عناصر نادر خاکی بسیار با ارزش هستند و فعالیت‌های مربوط به این حوزه طی دو سال اخیر در کشور آغاز شده است.

نعمت‌زاده در ادامه گفت: مطالعات مربوط به آب‌های کاستی یا لایه‌های آهکی که متعلق به لایه‌های سخت زمین هستند، در ۵ استان کشور آغاز شده که می‌تواند کمبود آب شرب شهر‌ها را تأمین کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان‌کرد: معاون اول رییس‌جمهور موافقت خود را برای اختصاص نخستین جلسه شورای عالی آب اعلام کرده است.

آغاز مطالعات لایه‌های آهکی در ۵ استان کشور

وی اضافه کرد: سازمان زمین‌شناسی همه مطالعات مربوط به زمین که موضوعی بسیار با ارزش است را در سطح و عمق انجام داده و مطالعات و نقشه‌های عمومی را تولید و در اختیار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار می‌دهد.

نعمت‌زاده با اشاره به این‌که فعالیت‌های مهندسی و مطالعات اقلیمی بر این مبنا انجام می‌شود، افزود: این مطالعات روند حرکت لایه‌های زمین و زمین‌شناختی را در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار می‌دهد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: خوشبختانه با توجه به سرعت کار در ۳ سال گذشته در برخی زمینه‌ها مانند ژئوفیزیک هوایی به اندازه مجموع تاریخ گذشته، پرواز انجام شده و نقشه‌های هوایی و زمین‌شناسی تولید شده است.

ضرورت کاهش هزینه اکتشاف در کشور

وی با اشاره به این‌که آزمایشگاه‌های این مرکز، آزمایشگاه پایه محسوب می‌شوند که شاید مشابه آن در منطقه وجود نداشته باشد، گفت: این آزمایشگاه‌ها علاقه‌مند به همکاری و ارایه اطلاعات به سرمایه‌گذاران و دستگاه‌های دولتی هستند.

نعمت‌زاده با اشاره به این‌که این آزمایشگاه‌ها در آنالیز مواد معدنی توان بسیار بالایی دارند، تأکیدکرد: دستگاه‌های پیشرفته‌ای تهیه شده که خدمات آزمایشگاهی را به نحو مطلوبی ارایه می‌دهد، همچنین مقرر شده با همکاری سازمان ملی استاندارد بتوانیم از ظرفیت این مرکز در سطح ملی و بین‌المللی بیش‌تر استفاده کنیم.

وی در مورد معادن طلا که به تازگی کشف شده نیز گفت: استحصال از این معادن بر عهده سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و غیردولتی است، اگر بتوانیم اطلاعات جدید تولید کنیم، سرمایه‌گذاران با هزینه کم‌تر می‌توانند اکتشافات تفصیلی انجام دهند.

تکلیف پروانه‌های معادن بلاتکلیف مشخص می‌شود

وزیر صنعت بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های مستقر در سراسر استان‌ها نیز آماده هستند تا برای متقاضیان این حوزه برابر قانون معادن، مجوزهای لازم اعم از اکتشاف و بهره‌برداری را صادر کنند.

وی افزود: در گذشته پروانه‌هایی داشتیم که متأسفانه بلااستفاده مانده بود که در حال پالایش هستند، در صورتی که این روند ادامه یابد، سلب اختیار شده و در اختیار سایر علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

 

وی تأکیدکرد: این موضوع به صورت جدی از دو سال گذشته در دستور کار وزارت صنایع قرار گرفته است.