کشف ۴۰۰ میلیون تن ذخایر جدید سنگ آهن در ایران

  محمد قره داغلی-رییس هیأت عامل ایمیدرو در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم فولاد از کشف ۴۰۰ میلیون تن ذخایر قطعی و جدید سنگ آهن در کشور خبر داد . به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، مهدی کرباسیان که در مراسم هجدهمین سمپوزیوم فولاد در سالن همایش‌های جزیره کیش سخن می‌گفت، به دستاوردهای اکتشاف معادن اشاره کرد و گفت: […]

 

محمد قره داغلی-رییس هیأت عامل ایمیدرو در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم فولاد از کشف ۴۰۰ میلیون تن ذخایر قطعی و جدید سنگ آهن در کشور خبر داد .

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، مهدی کرباسیان که در مراسم هجدهمین سمپوزیوم فولاد در سالن همایش‌های جزیره کیش سخن می‌گفت، به دستاوردهای اکتشاف معادن اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ میلیون تن از این میزان ذخایر مربوط به ناحیه فلات مرکزی و ۲۰۰ میلیون تن نیز به ناحیه سنگان در شمال شرق کشور مربوط است.

 وی تصریح کرد: تاکنون میزان ذخایر قطعی سنگ آهن کشور نزدیک به ۳ میلیارد تن بود که انتظار می‌رود با اتمام فعالیت‌های اکتشافی که این سازمان از دو سال گذشته آغاز کرده میزان ذخایر قطعی سنگ آهن در ایران حداقل ۵۰درصد افزوده شود.

رییس هیأت عامل ایمیدرو ادامه داد: انجام فعالیت‌های اکتشافی یکی از برنامه‌های معطل سال‌های گذشته بود این در حالی است که باید برای دستیابی به اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ ذخایر کافی برای ایجاد ۵۵ میلیون تن ظرفیت فولاد برخوردار باشیم.

وی گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های جهانی، تا سال ۲۰۳۰ روند تولید فولاد صعودی است و این امر نشان از اهمیت ظرفیت‌سازی در صنعت فولاد می‌دهد هرچند تا یکی دو سال آتی نیز کما بیش رکود بر بخشی از بازارهای جهانی حکمفرما است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت به همکاری مشترک ایمیدرو با سازمان انرژی اتمی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: برخی از مناطق ممنوعه که در دهه‌های گذشته اجازه فعالیت‌های اکتشافی در آن‌ها وجود نداشت به تازگی با مساعدت سازمان انرژی اتمی آماده انجام فعالیت‌های اکتشافی شده است.

ایران؛ بازار نوظهور

وی با تأکید بر این‌که باید توجه داشت که اکنون ایران در چه جایگاهی در دنیا ایستاده خاطر نشان کرد: به تازگی ایران یکی از بازارهای نوظهور دنیا شناخته شده است که مورد توجه سرمایه‌گذاران خارجی قرار دارد از همین رو باید از این شرایط خلق شده برای رشد اقتصادی، افزایش درآمد سرانه، توسعه اشتغال و ارتقای صنایع به ویژه صنعت فولاد بهره ببریم.

رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: شرکت‌های خارجی از اروپا و به ویژه ژاپن نیز خواهان سرمایه‌گذاری وسیع در زنجیره فولاد ایران شده‌اند

به‌طور ی که یک شرکت انگلیسی اعلام آمادگی کرد تا ۲۰۰ میلیون دلار در حوزه اکتشاف سرمایه‌گذاری کند. همچنین اخیراً یک شرکت ژاپنی نیز علاقه وافری به سرمایه‌گذاری در ایران دارد.

وی ادامه داد: ژاپنی‌ها از تعیین قیمت‌ها و انحصاری عمل کردن شرکت‌های استرالیایی ناخرسند شده‌اند و خواهان سرمایه‌گذاری در کشور ما هستند تا بخشی از نیاز خود به سنگ آهن را از بازار ایران تأمین کنند.

رییس هیأت عامل ایمیدرو درباره وضعیت سال آتی گفت: در سال آینده تعداد بیش‌تری کارخانه‌های تولید سنگ آهن، گندله و فولادسازی وارد مدار تولید می‌شوند که گام بزرگی برای ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد محسوب می‌شوند.

به گفته کرباسیان، فولاد نقشی اساسی در بازار نوظهور ایران ایفا خواهد کرد که نیاز است چالش‌های فعلی صنعت فولاد و توسعه در کشور برطرف شود. وی افزود: مشخص نبودن وضعیت نرخ انرژی برای سرمایه‌گذاران، نیازمندی بخش معدن به توسعه خطوط ریلی برای ارایه قیمت رقابتی، به روز شدن فن‌آوری تولید و تأمین نقدینگی به عنوان مهم‌ترین چالش‌های فعلی توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و حتی تمامی صنایع آهنی و غیرآهنی است.

رییس هیأت عامل ایمیدرو به پایین بودن تقاضا در کشور اشاره کرد و گفت: تحریک تقاضا به ویژه بخش مسکن می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات پیش روی فولادسازان و صنایع وابسته و معدن را برطرف کند.

وی در عین حال تهاتر کالا در مقابل بدهی را راه‌حل مناسبی برای حل مشکلات فولاد ندانست و اظهار داشت: اقدام بانک مرکزی برای صدور مصوبه خرید دِین، یکی از راهکارهای مناسب این بخش است. وی یادآور شد: در حالی که تحریک تقاضا از بخش خودرو آغاز شده بهتر بود از بخش فولاد آغاز شود که به عنوان صنعت مادر، بسیاری از صنایع زیربخشی را فعال می‌کرد.

 

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت یادآور شد: در این چند ساله به اسم خصوصی‌سازی پاشیدن و از هم گسسته شدن زنجیره فولاد شد. پروژه‌های بزرگ با تصمیمات سیاسی و اجتماعی شروع شد. به اسم کمک به محرومین بحث سهام عدالت مطرح شد در حالی که هیچ کس هم سودی از سهام عدالت نبرده است. اتفاقی که افتاده فرماندهی واحدهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی دچار خدشه است و باید تصمیم‌گیری اساسی در این زمینه شود و امیدواریم در سال آینده اقدام اساسی در این زمینه انجام شود. اگر اقدامی در این زمینه نشود جذب سرمایه‌گذاری خارجی مشکل پیدا می‌کند.