گروه اجتماعی- شاید بسیاری از افرادی که این مطلب را میخوانند، تجربه سیگار کشیدن را داشته باشند. کالایی که قرار است مرحم زخم بسیاری از مشکلات باشد. مشکلاتی که بسیاری از مصرفکنندگانش جملهای معروف راجعبه آن دارند که میگوید؛ کاش پشت پاکت سیگار به جای تصویر ریهای بعد از کشیدن سیگار، تصویر اعصابهای خراب قبل […]
گروه اجتماعی- شاید بسیاری از افرادی که این مطلب را میخوانند، تجربه سیگار کشیدن را داشته باشند. کالایی که قرار است مرحم زخم بسیاری از مشکلات باشد. مشکلاتی که بسیاری از مصرفکنندگانش جملهای معروف راجعبه آن دارند که میگوید؛ کاش پشت پاکت سیگار به جای تصویر ریهای بعد از کشیدن سیگار، تصویر اعصابهای خراب قبل از کشیدن سیگار را میگذاشتند…! در دنیای شلوغ و پرمشغله امروزه شاهد اتفاقات تلخ و شیرینی در زندگی شخصی و خصوصی خود هستیم که هر یک از آنها میتوانند در جهتدهی و مسیر زندگی ما مؤثر واقع شوند. ممکن است به میزان زیادی تحتتأثیر استرسهای شدید و تحریک عصبی نیز در برخی مواقع روبهرو شویم. با این حال زمانیکه استرس زیادی بر روی یک فرد اعمال میشود، نتایج تلخی به فرد وارد خواهد شد که زمینه برخی کارهای مخرب را فراهم میسازد. از اینرو فرد مضطرب برای آنکه بتواند میزان استرس و افسردگیهای روزمره خود را کاهش دهد، تصمیم به کارهای مختلفی میکند که قطعاً اولین و مخربترین راهی که هر فرد ممکن است آنرا برگزیند، استعمال دخانیات میباشد که کاملاً مخرب است و میتواند در طول یک برنامه بلندمدت و گاهی حتی کوتاهمدت جان فرد را بگیرد و آنرا دچار آسیبهای مختلفی در اقصینقاط بدن کند! روزی روزگاری در سینما هر ستارهای که کبریت میکشید و سیگار گوشه لبش را روشن میکرد اکثر حضار در سینما کبریت میکشیدند و سیگار گوشه لب را دود میکردند؛ از جاینوین؛ بازیگر گرفته تا ژانپل سارتر؛ فیلسوف معروف فرانسوی همه و همه بر اثر استعمال این کالای مرگآور جان خود را از دست دادند.
مالیات؛ ابزاری برای مهار سیگار
کشورهای دنیا با همهگیر شدن این کالا، مجبور به مهار آن با استفاده از مالیات شدند. به عبارت بهتر افزایش قیمت سیگار در کاهش تقاضا بسیار مؤثر است. وقتی قیمت بالا میرود، مصرفکنندگان مجبورند مصرف را کم یا متوقف کرده و مصرفکنندگان جدید ممکن است از شروع مصرف خودداری کنند. براساس آمارها، دخانیات سالانه شش میلیون نفر را در جهان از بین میبرد که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر، غیرسیگاریهایی هستند که به خاطر استنشاق دود دستدوم از بین میروند. در صورت عدم مداخله مؤثر، این اپیدمی تا سال ۲۰۳۰ میلادی، هرسال هشت میلیون نفر را به کام مرگ خواهد فرستاد! این در حالی است که بیش از ۸۰ درصد از این مرگهای قابل پیشگیری در میان مردمی است که در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی میکنند. سازمان جهانی بهداشت و حامیانش از تمامی کشورها، تقاضا کردهاند مالیات بر دخانیات را افزایش دهند. زیرا مالیات بیشتر، تأثیر ویژهای بر کاهش مصرف دخانیات در میان گروههای با درآمد پایینتر دارد و از شروع مصرف توسط بسیاری از نوجوانان نیز جلوگیری میکند. در کشورمان نیز رفتهرفته افزایش مالیات در دستور کار قرار گرفت. قانون جدید مالیات بر ارزشافزوده تکلیف مالیات دخانیات را تا حدود هشت سال آینده مشخص کرده است. بر این اساس تولیدکنندگان داخلی با برندهای ایرانی که حدود ۲۰ درصد تولیدکنندگان سیگار را تشکیل میدهند باید ۲۵ درصد و شرکتهای بینالمللی ۴۰ درصد، براساس نرخ فروش، مالیات پرداخت کنند. همچنین طبق اعلام وزیر بهداشت، قرار است تا در بودجه سال آینده باز هم مالیات بیشتر بر سیگار بسته شود. حال باید منتظر ماند و دید که آیا مالیات میتواند این کالای محبوب را از لبان افراد سیگاری بردارد؟
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.