تولید برق از حرارت بدن محققان به رهبری یک محقق ایرانی به نام «داریوش وشایی» از دانشگاه کارولینای شمالی موفق به طراحی یک دستگاه الکترونیک پوشیدنی جدید شدند که حرارت بدن را جذب کرده و آن را به برق تبدیل میکند. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، نمونه اولیه این فنآوری که […]
تولید برق از حرارت بدن
محققان به رهبری یک محقق ایرانی به نام «داریوش وشایی» از دانشگاه کارولینای شمالی موفق به طراحی یک دستگاه الکترونیک پوشیدنی جدید شدند که حرارت بدن را جذب کرده و آن را به برق تبدیل میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، نمونه اولیه این فنآوری که سبک وزن بوده و با فرم بدن منطبق میشود، به مراتب بیشتر از فنآوریهای قبلی توانایی تولید برق را دارد.
این فنآوری جدید به سادگی میتواند در یک تیشرت تعبیه شود.
این پژوهشگران همچنین محل مناسب برای جذب گرمای بدن را در این پژوهش شناسایی کردهاند.
داریوش وشایی از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی در خصوص این فنآوری اظهارکرد: این ژنراتور ترموالکتریک پوشیدنی (TEGs) با استفاده از دیفرانسیل درجه حرارت بین بدن شما و هوای محیط، به تولید برق میپردازد.
محققان در روشهای قبلی از گرماگیرها (heat sinks) برای تولید برق استفاده میکردند که بسیار سخت و سنگین بود یا تنها قادر به تولید یک میکرووات و یا کمتر در هر سانتیمتر مربع بود.
وشایی افزود: اما فنآوری جدید ما تا ۲۰ میکرووات برق تولید کرده در حالیکه از هیچ گرماگیری استفاده نمیکند و همین امر سبب سبک و راحت بودن این فنآوری شده است.
این طراحی جدید از یک لایه ماده رسانا تشکیل شده که بر روی پوست قرار گرفته و به تولید حرارت میپردازد.
این ماده رسانا دارای یک لایه پلیمری است که مانع از اتلاف گرما و راه یافتن آن به بیرون شده و حرارت بدن را از طریق یک TEG که در مرکز واقع شده است، منتقل میکند.
کل این سیستم بسیار نازک و انعطافپذیر بوده و تنها در حدود دو میلیمتر است.
وشایی اظهارکرد که این نمونه اولیه تنها یک سانتیمتر مربع است، اما ما به راحتی و بسته به نیاز میتوانیم آن را گسترش دهیم.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که بازو بهترین گزینه برای گرفتن گرمای بدن است و به راحتی و از طریق تعبیه این فنآوری در یک تیشرت میتوان حرارت بدن را جذب کرد.
به اعتقاد وشایی برای تعبیه فنآوریهای پوشیدنی، تیشرتها یک گزینه مناسب هستند اما با این حال باز هم به اندازه بازوبندها مؤثر نیستند.
وی اظهارکرد: هدف آنها توسعه فنآوریهای پوشیدنی است که برای نظارت طولانیمدت بر سلامت انسان استفاده شود. مانند دستگاههایی که بر سلامت قلب نظارت میکنند یا متغیرهای فیزیکی و زیستمحیطی را برای پیشبینی و جلوگیری از حملات آسم بررسی میکنند.
ما برای انجام این کار نیاز به دستگاههایی داریم که با باتری کار نکنند و در حال حاضر بر این باوریم که طراحی این نمونه اولیه ما را به هدفمان بسیار نزدیک میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.