مشکل مجلس، نظارت است

مشکل مجلس، نظارت است نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اگر برجام نبود منتقدان چگونه از دولت انتقاد می‌کردند، گفت: عده‌ای نمی‌خواهند دولت سرپا بایستد؛ قبل از برجام آمریکا دنیا را علیه ایران متحد کرده بود، اما برجام نفس کشور را باز کرد. به گزارش ایرنا، مسعودپزشکیان با بیان این‌که نمی‌دانم چرا برخی […]

مشکل مجلس، نظارت است

نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اگر برجام نبود منتقدان چگونه از دولت انتقاد می‌کردند، گفت: عده‌ای نمی‌خواهند دولت سرپا بایستد؛ قبل از برجام آمریکا دنیا را علیه ایران متحد کرده بود، اما برجام نفس کشور را باز کرد.

به گزارش ایرنا، مسعودپزشکیان با بیان این‌که نمی‌دانم چرا برخی افراد درمورد برجام به دولت فشار می‌آورند، اظهار کرد: اگر برجام نبود، حتی یک کشتی ایران در هیچ اسکل‌های لنگر نمی‌انداخت و امکان داد و ستد با سایر کشور‌‌ها را هم نداشتیم.

وی با بیان این‌که قبل از امضای برجام، کشور کوچک قطر روزانه ۴ هزار میلیارد ریال سهم گاز ایران در خلیج‌فارس را می‌برد و عراق در میادین مشترک نفتی سهم ما را می‌گیرد و چرا تاکنون نتوانسته‌ایم جلویش را بگیریم، خاطر نشان کرد: اگر برجام نبود، وضع کشور نامعلوم بود و حتی دارو هم نمی‌توانستیم، وارد کنیم.

پزشکیان خطاب به منتقدان برجام با طرح این سؤال که اگر برجام را قبول ندارید، چه گزینه‌ای برای جایگزینی دارید، افزود: با شعار و فریاد نمی‌توان کشور را اداره کرد و این‌که آمریکا در اجرای برجام بدعهدی می‌کند جداست؛ اما در سایه برجام الان ما با دنیا تعامل می‌کنیم و بستر مراودات بین‌المللی آماده شده است.

پزشکیان با تأکید بر این‌که من به عنوان نماینده مجلس اطلاعات اولیه از این تفاهم‌نامه دارم اما باید کارشناسان نتیجه نهایی را برای آن ارایه دهند؛ افزود: من به عنوان نماینده غیرکارشناس در موضوع FATF نمی‌توانم دخالت کنم و هر کاری را باید به متخصص آن ارجاع دهیم و تصمیمات ما باید کارشناسی شده باشد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، نظارت را جزو وظایف ذاتی مجلس دانست و گفت: مشکل ما در مجلس نظارت است که زیاد صحبت می‌کنیم اما علمی و کارشناسی نیست.

وی با بیان این‌که دغدغه‌ام در مجلس این است که نظارت‌هایمان را کارشناسی کنیم، افزود: قانونی در مجلس می‌نویسیم و شش ماه بعد به آن تبصره می‌زنیم. اما اگر بخواهیم مدیریت کنیم باید ابزار و روش داشته باشیم.

پزشکیان با اعلام این‌که علت بیکاری فزاینده، غفلت امثال ماست که به‌طور کارشناسی برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و امروز شاهد بیکاری در بین جوانان فارغ‌التحصیل هستیم، گفت: شاید مدیران از خود سؤال کنند که چرا صنعت، اقتصاد و کشاورزی را به این روز انداخته‌ایم؛ چون کارشناسی و عالمانه تصمیم نمی‌گیریم.

 

پزشکیان با اشاره به اورانیوم ذخیره شده در کشور و نیاز سالانه نیروگاه‌های ایران ابراز کرد: مجلس برای مقابله با آمریکا تصویب کرد که دولت باید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای تولید کند؛ در حالی که کل ذخایر اورانیوم ما دوساله تمام می‌شود؛ بنابر این باید علمی و کارشناسانه تصمیم‌گیری کنیم.