دولت یک تیر و دو نشان می‌زند؟

رفع کمبود شدید نیرو در وزارت بهداشت با استخدام ۱۰۰ هزار نیروی متخصص

گروه اجتماعی- یکی از مسائل موجود در بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی، موضوع کمبود نیروی انسانی است. متأسفانه کمبود نیرو باعث به خطر افتادن سلامت بیماران و حتی مراجعه‌کنندگان بخش سرپایی می‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد که حدود ۱۰۰ هزار کمبود نیروی پرستار در سراسر کشور وجود دارد و شنیده‌ها حاکی از این است که سازمان امور […]

گروه اجتماعی- یکی از مسائل موجود در بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی، موضوع کمبود نیروی انسانی است. متأسفانه کمبود نیرو باعث به خطر افتادن سلامت بیماران و حتی مراجعه‌کنندگان بخش سرپایی می‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد که حدود ۱۰۰ هزار کمبود نیروی پرستار در سراسر کشور وجود دارد و شنیده‌ها حاکی از این است که سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه عزم جدی برای جذب نیرو در وزارت بهداشت نشان نداده است. در حالی جمعیت پرستاران بیکار حدود ۱۰۰هزار نفر برآورد می‌شود که به‌ازای هر تخت بیمارستانی کمتر از یک پرستار در مراکز درمانی کشور مشغول به کار است! همچنین در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هیچ آزمونی برای استخدام پرستاران برگزار نشده است. علاوه بر این پرستاران‌ تمدید طرحی و ۸۹روزه نیز هنوز تعیین وضعیت نشده‌اند.

کمبود شدید نیرو در وزارت بهداشت

مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت، با اشاره به اضافه شدن حدود ۱۱ هزار تخت بیمارستانی جدید به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور با اولویت مناطق محروم تا پایان سال، از کمبود شدید نیرو در وزارت بهداشت خبر داد که می‌تواند به آشفتگی در بیمارستان‌های کشور منجر شود. سیف‌ا… مرادی؛ با بیان این مطلب تصریح کرد: باید سطح کمی و کیفی خدمات و نوع خدمت ارایه ‌شده با رضایت حداکثری مردم همراه باشد. ما در سال‌های اخیر ثابت کردیم که چقدر سلامت مردم برایمان ارزشمند است و اوج آن را در ایام اوج بحران کرونا دیدیم؛ عزیزانی را که جان خویش را در جهت نجات جان هم‌نوع خود تقدیم کردند و از آن‌‌ها با نام شهدای مدافع سلامت یاد می‌کنیم. مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت، در ادامه کمبود نیرو در حوزه درمان را بیش از ۲۴ هزار نفر عنوان کرد و گفت: بحث کمبود نیرو در حوزه سلامت، تنها به بیمارستان‌‌ها ختم نمی‌شود، بلکه در حوزه بهداشت نیز این کمبود‌ها به‌ صورت عیان رخ نشان می‌دهد و در حوزه بهداشت بیش از ۶۰ هزار نیرو کمبود وجود دارد و در سایر حوزه‌ها نیز حدود ۱۷ هزار نیرو کمبود داریم که این موضوع در نهایت می‌تواند منجر به نارضایتی مردم شود. مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت با یادآوری این نکته که در حوزه تأمین نیروی انسانی در مجموعه‌های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جلسات متعددی را با معاون رئیس‌جمهور، رئیس سازمان استخدامی و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار کرده‌ایم، افزود: نمایندگان این سازمان‌ها به‌صورت مستمر و میدانی در جریان پیشرفت فیزیکی پروژه‌های بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت هستند و از کمبود نیرو برای راه‌اندازی این پروژه‌ها اطلاع دارند. مرادی؛ در پایان، گفت: درخواست ما از سازمان برنامه ‌و بودجه و امور استخدامی این است که مجوز جذب حداقل ۱۰۰ هزار نفر برای ارتقای ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم را هرچه سریع‌تر صادر و ردیف اعتباری آن توسط برنامه‌ و بودجه تأمین شود، اما تصمیمات ما توسط این دو سازمان تاکنون وتو شده است.