شاخص بهره‌وری در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ منفی بوده است

 شاخص بهره‌وری در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ منفی بوده است رییس سازمان ملی بهره‌وری کشور گفت: کشور در برنامه ششم توسعه قرار است به رشد ۸ درصد دست پیدا کند که ۲٫۸ درصد آن از طریق بهره‌وری حاصل خواهد شد. به گزارش ایرنا، رویاطباطبایی‌یزدی خاطرنشان کرد: شاخص بهره‌وری در برنامه پنجم توسعه مناسب نبوده و […]

 شاخص بهره‌وری در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ منفی بوده است

رییس سازمان ملی بهره‌وری کشور گفت: کشور در برنامه ششم توسعه قرار است به رشد ۸ درصد دست پیدا کند که ۲٫۸ درصد آن از طریق بهره‌وری حاصل خواهد شد.

به گزارش ایرنا، رویاطباطبایی‌یزدی خاطرنشان کرد: شاخص بهره‌وری در برنامه پنجم توسعه مناسب نبوده و در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ منفی بوده استف البته ما به شدت تحریم بودیم و سال ۹۳ وضعیت بهتر شده و امید است سال ۹۵ سال خوبی برای بهره‌وری در کشور باشد.

وی ادامه داد: در گذشته بهره‌وری بیش‌تر در صنعت معنا داشت، ولی امروز در نظام اداری، انرژی، رقابت‌پذیری، نوآوری، آب، نظام آموزشی، عوامل تولید و ارتقای نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی و سطح کلان اقتصاد، کشاورزی و بنگاه‌های مختلف اقتصادی و… مفهوم یافته است.

وی گفت: در دنیا بهره‌وری چنان مورد توجه و اهمیت است که مراکز بهره‌وری آن‌ها به خصوص در کشورهای پیشرفته به یک نهاد فرابخشی وابسته است.

رییس سازمان ملی بهره‌وری با اشاره به ساختار سازمان ملی بهره‌وری در کشور، افزود: این سازمان دارای معاونت‌های برنامه‌ریزی، آموزش و ترویج بهره‌وری است که کارهای مربوط به همه دستگاه‌های کشور اعم از دولتی وغیردولتی و نهادهایی مانند صداوسیما و قوه قضاییه ارتباط دارد و دنبال این است که در تمام کشور برای ارتقای بهره‌وری تلاش کند.

طباطبایی در ادامه بیان کرد: ما برای این‌که با همین داشته‌های موجود خود بتوانیم تولید مناسب و ارزش‌افزوده داشته باشیم ۱۵ سرفصل مهم را تعریف و به سازمان‌های برنامه و بودجه استان‌ها ارسال کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته برنامه جامع بهره‌وری کشور از سوی معاون اول رییس‌جمهوری ابلاغ شده که در آن برنامه در افق ۱۰ ساله سهم یک سوم بهره‌وری از رشد اقتصادی یعنی ۳۳٫۳ درصد ثبت خواهد شد و همه دستگاه‌ها نیز باید با سازمان بهره‌وری برای اجرای برنامه‌های خود همکاری کنند.

وی همچنین اظهار کرد: برای این‌که دستگاه‌های اجرایی ساختارهای بهره‌وری خود را ارتقا دهند، کمیته و شورای بهره‌وری تشکیل و از بین معاونان وزیر در تمام دستگاه‌های اجرایی یک تن به عنوان رییس کمیته بهره‌وری انتخاب شده و معاونان وزیران نیز عضو شورای بهره‌وری هستند.

طباطبایی عنوان کرد: البته تنها در وزارت تعاون قائم‌مقام وزیر و در وزارت راه و شهرسازی یکی از مدیران آن عضو کمیته هستند و در سایر ادارات همه اعضا از معاونان وزیر هستند، البته پیشنهاداتی را ارایه کردیم مبنی بر این‌که معاونان وزیر چنان گرفتار فعالیت‌های روزانه هستند که فرصت پرداختن به بهره‌وری را ندارند و بهتر است هر وزارتخانه یک معاون وزیر بهره‌وری داشته باشد که با تمام توان به امر بهره‌وری بپردازد.

رییس سازمان ملی بهره‌وری افزود: در شورای بهره‌وری علاوه بر معاونان وزیر رییس اتاق‌های بازرگانی، تعاون، اصناف و… نیز حضور خواهند داشت و تعامل خوبی با سایر نهاد‌ها داریم.

طباطبایی یزدی گفت: هدف اصلی ما فعال کردن بهره‌وری در تمام بخش‌های اقتصادی، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مهم کشور است، بر همین اساس ارتباط تنگاتنگی با استان‌ها، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داریم و کلاس‌هایی نیز برگزار می‌کنیم که به دلیل نزدیکی قم به تهران، قمی‌ها می‌توانند در کلاس‌های ما شرکت کنند.

طباطبایی یزدی گفت: تاکنون در کشور بهره‌وری مقایسه‌ای درمورد استان‌ها انجام نشده، ولی برخی استان‌ها خودجوش این کار را انجام دادند که از نظر ما ایرادهایی بر آن‌ها وارد است.

رییس سازمان ملی بهره‌وری خاطرنشان کرد: هم اکنون ما با ۱۲ استان محاسبات بهره‌وری را آغاز کردیم و در مرحله بعدی قم را نیز در برنامه قرار خواهیم داد.

وی گفت: از دیگر برنامه‌های سازمان، ترویج بهره‌وری از طریق کتاب‌ها و جزوه‌های آموزشی، فعالیت‌های مجازی مانند سایت و… است و یک معاونت سازمان نیز به امر سنجش بهره‌وری می‌پردازد.

طباطبایی با اشاره به ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل نیز گفت: کشورهای خارجی وقتی این همه امنیت، زیبایی، توانایی و توانمندی خوب نیروی انسانی در برگزاری دوره‌های آموزشی ایران را مشاهده می‌کنند، شگفت‌زده می‌شوند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از ۵۱ سال پیش به عضویت سازمان بهره‌وری آسیایی از قدرتمند‌ترین و با اعتبار‌ترین سازمان در این حوزه درآمده و یک کشور مؤثر در این سازمان است.

طباطبایی‌یزدی در ادامه خاطرنشان کرد: در این سازمان کشورهایی مانند ژاپن، مالزی، تایوان، اندونزی وکره و… که کشورهای بسیار مهم و قدرتمندی از نظر بهره‌وری هستند، عضو می‌باشند و هر سال ۸۰ دوره آموزشی را در حوزه‌های مختلف برگزار می‌کنند.

وی گفت: در سال‌های اخیر ایران به عنوان یک کشور قدرتمند میزبانی ۵ دوره آموزشی را قبول کرده و برخی از آن‌ها را با مشارکت دستگاه‌های اجرایی دیگر مانند وزارتخانه‌های کشاورزی، نیرو و.. برگزار کردیم.

وی گفت: ممکن است یک حوزه‌ای مانند آب تنها برای کشور ما مهم باشد ولی برای کشورهای دیگر مانند ژاپن و تایوان اهمیت نداشته باشد، در این زمینه با درخواست ایران می‌توان برنامه‌های مورد نیاز را بررسی کرد، ما در زمینه بهره‌وری آب و انرژی‌های پاک تلاش‌های زیادی انجام دادیم.

طباطبایی‌یزدی با اشاره به فعالیت‌های سازمان بهره‌وری در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ۲۰۰پروژه را مصوب کرده که از این میزان ۱۲۰ مورد آن را برای سال ۹۵ به عنوان اولویت انتخاب کردند که اولین آن‌ها ارتقای سطح بهره‌وری ملی ایران بود که وزیران اقتصاد و نیرو نیز عضو این کارگروه هستند و پروژه‌هایی را مصوب کردند.

رییس سازمان ملی بهره‌وری خاطرنشان کرد: ما در زمینه اجرای چرخه بهره‌وری ملی، ۲۰بنگاه بزرگ اقتصادی را شناسایی کردیم و برنامه بهبود چرخه مدیریت بهره‌وری در این بنگاه‌ها آغاز شده است تا این بنگاه‌ها به الگویی برای سایر بنگاه‌ها تبدیل شوند.

طباطبایی یزدی بیان کرد: اگر بنگاه بزرگی در استان قم نیز بخواهد در این چرخه وارد شود، زمینه فراهم می‌باشد.

 

وی ادامه داد: بهره‌وری بدون کمک همه دستگاه‌ها و بخش‌ها به هدف نمی‌رسد، نظام آموزش و پرورش ما باید نوآوری ایجاد کند تا ۱۵ سال آینده نیمی از شغل‌های فعلی در دنیا از بین می‌رود و شغل‌های جدید جای آن‌ها را می‌گیرد و همه بخش‌ها برای ارتقای بهره‌وری تلاش کنند.