وزیر راه‌وشهرسازی خبر داد

افزایش ۴۰ درصدی تقاضای صدور پروانه ساخت در بافت‌‌های فرسوده

گروه راه‌وشهرسازی -وزیر راه‌وشهرسازی، گفت: ۴۰ درصد درخواست صدور پروانه ساخت برای بافت فرسوده افزایش یافته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، افزود: با بازسازی بافت فرسوده کمک کنیم تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکن بافت فرسوده و ناپایدار در ۱۰ سال به صفر برسد. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهرداد بذرپاش؛ افزود: هدف‌گذاری این است تا […]

گروه راه‌وشهرسازی -وزیر راه‌وشهرسازی، گفت: ۴۰ درصد درخواست صدور پروانه ساخت برای بافت فرسوده افزایش یافته است. به گزارش مناقصه‌مزایده، افزود: با بازسازی بافت فرسوده کمک کنیم تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکن بافت فرسوده و ناپایدار در ۱۰ سال به صفر برسد. به گزارش مناقصه‌مزایده، مهرداد بذرپاش؛ افزود: هدف‌گذاری این است تا مشوق‌هایی در بافت فرسوده ایجاد کنیم که درخواست صدور مجوز (پروانه ساخت) افزایش یابد. وی به توافق نکردن مالکان در بافت فرسوده شهر‌ها اشاره کرد و گفت: امکان نوسازی بدون تجمیع نیز فراهم شده است و برخی از مشوق‌ها، برداشتن محدودیت، حذف برخی از مشاعات و تأمین تراکم و پارکینگ است. بذرپاش؛ افزود: ۴۰ درصد درخواست صدور پروانه افزایش یافته است که در صورت ادامه مسیر مشوق‌‌ها این عدد به ۶۰ درصد می‌رسد. وی با اشاره به سهم ۱۵۰ هزار واحدی سالانه شرکت بازآفرینی شهری برای بازسازی ونوسازی بافت فرسوده، گفت: با همکاری شهرداری‌‌ها این عدد باید به سالانه ۲۰۰ هزار واحد برسد.

شتاب‌بخشی نوسازی بافت‌های فرسوده

همچنین یوسف غفوری؛ مدیرکل دفتر برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: احکام برنامه هفتم توسعه بیشتر مبتنی بر چگونگی مردمی‌سازی و توسعه اقدام‌های بخش‌خصوصی و غیردولتی در جهت شتاب‌بخشی به نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی است. مدیرکل دفتر طرح، برنامه و بودجه شرکت بازآفرینی شهری ایران، افزود: برای این منظور بسته جامع تشویقی در حوزه اعطای تسهیلات مالی ارزان‌قیمت، تخفیفات شهرداری‌ها، زمین معوض، کاهش زمان صدور پروانه‌ها، معافیت یا کاهش هزینه‌های مالیاتی و بیمه‌ای جهت تسریع در روند نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های ناکارآمد پیشنهاد شده است. وی با اشاره به بسته‌های تشویقی پیشنهادی، گفت: در بسته شهرسازانه که اخیراً از سوی شورای‌عالی معماری و شهرسازی ابلاغ شد، ضوابط شهرسازی در بافت فرسوده تسهیل شده است، اما در این بسته پیشنهادی علاوه بر تسهیلات ضوابط ساخت‌وساز، موارد دیگری هم مانند کاهش هزینه‌های مالیاتی و بیمه‌ای و طرح کلید به کلید و نیز استفاده از اعتبارات دولت در زمینه مطالعات بافت‌‌ها دیده شده است و در واقع این بسته تشویقی جنبه حمایتی دارد. غفوری؛ با اشاره به اینکه یکسری پیشنهادات در حوزه پیشگیری و پیش‌نگری نیز در این بسته پیشنهادی دیده شده است، تصریح کرد: وظایف و تکالیفی نیز برای دستگاه‌های عضو ستادملی بازآفرینی شهری در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک پیشنهاد شده است تا روند بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تسریع شود.