پایه آماری مرکز آمار و بانک مرکزی در حال رسیدن به سال ۹۰ است رییس مرکز آمار ایران رشد اقتصادی کشور در ۳ ماهه نخست امسال را براساس برآوردهای مقدماتی ۴، ۴ درصد اعلام کرد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از خبرگزاری صداوسیما، امیدعلیپارسا افزود: براساس استانداردهای بینالمللی و با تعدیل نهایی، رشد اقتصادی سال […]
پایه آماری مرکز آمار و بانک مرکزی در حال رسیدن به سال ۹۰ است
رییس مرکز آمار ایران رشد اقتصادی کشور در ۳ ماهه نخست امسال را براساس برآوردهای مقدماتی ۴، ۴ درصد اعلام کرد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از خبرگزاری صداوسیما، امیدعلیپارسا افزود: براساس استانداردهای بینالمللی و با تعدیل نهایی، رشد اقتصادی سال گذشته ۰٫۹درصد بود.
وی گفت: درباره تعاریف و مفاهیم آماری، چگونگی محاسبه و فرایند تولید اطلاعات برای یکسان شدن آمار کشور باید همه دستگاههای به اجماع برسند.
پارسا با بیان اینکه میزان تورم اکنون ۹٫۸ درصد است، افزود: برای محاسبه تورم ۲۳۰ هزار داده از ۵۸ هزار مغازه در سراسر کشور برای ۴۵۱ قلم کالای سبد خانوار جمعآوری میشود.
وی گفت: دستوری برای دستکاری در آمارها به مرکز آمار نرسیده است و کارشناسان این مرکز نیز چنین مسألهای را نمیپذیرند.
پارسا افزود: بسیاری از آمارها در اختیار مرکز آمار قرار نمیگیرد که این مسأله باید اصلاح شود، زیرا مرکز آمار محرمانه اطلاعات را حفظ کرده است.
وی گفت: پایه آماری مرکز آمار و بانک مرکزی در حال رسیدن به سال ۹۰ است.
پارسا درباره سرشماری نفوس و مسکن امسال نیز با بیان اینکه سرشماری امسال به شکل ترکیبی است و از سوم تا ۲۴ مهر مردم میتوانند به صورت اینترنتی فرمهای پرسشگری را تکمیل کنند، افزود: با توجه به اینکه ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۵ است از ۲۴ تا ۲۵ آبان نیز کارکنان مرکز آمار با تبلت به درب منازل مراجعه میکنند.
وی از مردم خواست با مأموران مرکز آمار همکاری کامل داشته باشند.
پارسا گفت: صحبتهایی مبنی بر ارایه بستههای تشویقی یک گیگابایتی به کسانی که به صورت اینترنتی فرمهای سرشماری نفوس و مسکن را پر میکنند با اپراتورها و وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات شده است.
وی افزود: ۱۰۰۰ جایزه یک میلیون تومانی نیز برای کسانی که اینترنتی به پرسشهای مرکز آمار پاسخ میدهند و ۵۰۰ جایزه یک میلیون تومانی برای مدارس در نظر گرفته شده است.
پارسا گفت: اگر تکمیل فرم سرشماری نفوس و مسکن در اینترنت به ۳۵ درصد فرمهای تکمیل شده برسد ایران به جمع کشورهای پیشرفته در سرشماری نفوس و مسکن میپیوندد.
کاظمجلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: براساس بررسی دادهها به وسیله این مرکز نرخ رشد اقتصادی سال ۹۴ منفی ۰٫۴ درصد بوده است.
وی افزود: مرکز پژوهشها رشد اقتصادی سال ۹۱ را منفی ۵٫۳ درصد اعلام کرد اما دولت یازدهم رشد اقتصادی در این سال را منفی ۸٫۶ درصد، مرکز آمار منفی ۴٫۵درصد و بانک مرکزی منفی ۸٫۵ درصد اعلام کرده است.
جلالی گفت: مرکز پژوهشها مسؤول ارایه آمار نیست اما این مرکز با نقد دادهها آمارها را بررسی میکند.
وی افزود: گاهی آمارها نادرست و گاهی در آنها دستکاری و اعمال نفوذ میشود.
جلالی گفت: دستگاههای تخصصی آمار مرکز آمار را قبول ندارند و مرکز آمار نیز آمار دستگاههای تخصصی را نمیپذیرد که این وضع باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه پیوستهای آمار مرکز آمار مشخص نیست، افزود: در اعلام برخی آمارها نگاه سیاسی وجود دارد و اعلام برخی آمارها نیز میان مرکز آمار و بانک مرکزی تقسیم شده است.
جلالی گفت: بسیاری از آمارهای دولت قبل نقد میشد آیا اکنون اتفاقی در مرکز آمار افتاده است که آمارهای دولت یازدهم درست است و نقد نمیشود؟!
وی افزود: نباید دولت به دولت آمار را سنجید و گفت مرکز آمار در دولتی اشتباه کرده است و در دولتی نیز بهطور مطلق اشتباهی وجود ندارد.
جلالی گفت: به عنوان نمونه وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم گزارشهای رویایی از برخی آمارها اعلام کرده بود که مرکز پژوهشهای مجلس با دعوت از آقای حجتی و تشریح این آمار برای وی مشخص کرد که اشتباههای فاحشی در آمارهای این وزارتخانه وجود دارد.
وی افزود: مرکز آمار باید دور از مسایل سیاسی باشد و این نقطه عطفی برای تقویت این مرکز میشود.
جلالی با بیان اینکه سیاست کلی آماری در کشور وجود ندارد و دستگاههای اجرایی در دسترسی مرکز آمار به آمار ثبتی همکاری نمیکنند، گفت: کمبودها و نبود آمار در حوزههای آب و محیطزیست وجود دارد.
وی افزود: مشخص نبودن سال پایه آماری، موازی کاری دستگاهها، نبود شفافیت در آمار از مشکلات کیفی آمارهاست.
جلالی گفت: دانشگاههای کشور به دلیل مشخص نبودن آمار بهطور انبوه فارغالتحصیل بیرون میدهند در حالی که اگر برای ۲۰ سال آینده برنامه وجود داشته باشد میتوان از دانشگاهها خواست به جای فارغالتحصیل تئوری، نیروهای فنی تربیت کنند.
وی افزود: برای مهندسی مجدد نظام آماری، مرکز آمار باید به شکل مستقل تقویت شود.
جلالی گفت: باید در قانون مرکز آمار نیز تجدید نظر و این مرکز فراقوهای یا دستکم خارج از زیرمجموعه قوهمجریه قرار گیرد و بهطور مستقل فعالیت کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.