ورشکستگی بنگاه‌ها آغاز شد

  مشاور بانکی اتاق ایران از آغاز برگزاری جلسات مشترک نمایندگان بخش‌خصوصی با بانک مرکزی برای تعیین تکلیف شرکت‌های ورشکسته خبر داد و گفت: این پیشنهاد برای تصویب به شورای پول و اعتبار می‌رود. به گزارش مهر، محمدمهدی رییس‌‌زاده با بیان این‌که هم اکنون تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی به لحاظ قانونی ورشکسته هستند، از […]

 

مشاور بانکی اتاق ایران از آغاز برگزاری جلسات مشترک نمایندگان بخش‌خصوصی با بانک مرکزی برای تعیین تکلیف شرکت‌های ورشکسته خبر داد و گفت: این پیشنهاد برای تصویب به شورای پول و اعتبار می‌رود.

به گزارش مهر، محمدمهدی رییس‌‌زاده با بیان این‌که هم اکنون تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی به لحاظ قانونی ورشکسته هستند، از آغاز برگزاری جلسات مشترک نمایندگان بخش خصوصی با بانک مرکزی در خصوص ورشکستگی شرکت‌ها و تعیین تکلیف آن‌ها خبر داد.

مشاور امور بانکی اتاق بازرگانی ‌و صنایع ‌و معادن ایران افزود: بر این اساس، قرار است جلسات مشترکی میان نمایندگان بخش خصوصی با بانک مرکزی و کانون بانک‌های خصوصی برگزار شده و پیشنهاد نهایی برای تصویب به شورای پول و اعتبار ارایه شود.

وی تصریح ‌کرد: قرار است با همکاری اتاق بازرگانی ‌و صنایع ‌و معادن ایران، قوه قضاییه و قوه مجریه، اقدامات لازم برای اصلاح قانون ورشکستگی شرکت‌ها صورت گیرد، چراکه در کشور، این قانون به غلط تفسیر شده و به دلیل عدم اجرای صحیح، لطمات زیادی به شرکت‌ها و سهامداران در معاملات وارد شده است.

به گفته رییس‌زاده، پیشنهاداتی در اتاق بازرگانی ‌و صنایع ‌و معادن ایران مطرح شده که قرار است کار کارشناسی بر روی آن صورت گیرد، در نهایت این پیشنهادات باید به قوای قضاییه و مجریه ارسال شود تا در جهت اصلاح درست و اجرای صحیح بخش ورشکستگی در قانون تجارت کشور، گام برداشته شود.

وی با برشمردن شقوق ورشکستگی گفت: شرکت‌های ورشکسته دو نوع هستند که شامل ورشکستگی به تقصیر و ورشکستگی بدون تقصیر می‌باشند اما متأسفانه به لحاظ فرهنگی، تمام شقوق ورشکستگی در جامعه بد تلقی می‌شود و به نوعی بنگاه‌ها و شرکت‌ها، اعلام آن را اتفاق ناگواری می‌دانند.

مشاور امور بانکی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان‌ کرد: در حال حاضر به لحاظ قانونی، بسیاری از شرکت‌های ایرانی ورشکسته هستند ولی به خاطر این‌که آن را معضل بدی می‌دانند، از اعلام ورشکستگی امتناع می‌کنند در حالی که مبلغ کسری ناشی از ورشکستگی که در واقع در صورت‌های مالی آن‌ها به وجود می‌آید، به‌طور فزاینده در حال افزایش است.

وی اظهار ‌داشت: عدم اعلام ورشکستگی تا حدی ادامه می‌یابد که یک روزی سهامداران و افراد طرف معامله متوجه می‌شوند که دیگر خیلی دیر است و کسی هم پاسخگو نیست؛ بنابراین اگر اصلاحاتی در قانون تجارت صورت گیرد و قوه قضاییه نیز تعامل کند، بخش عمده‌ای از مشکلات حل می‌شود.

رییس‌زاده ادامه ‌داد: یکی از موارد ورشکستگی این است که از زمان اعلام تاریخ مؤثر ورشکستگی توسط قوه قضاییه، تمامی معاملات شرکت با اشخاص ثالث، باطل می‌شود در حالی که اکنون مواردی مشاهده می‌شود که یک شرکت در سال ۹۲ تسهیلات کلانی از سیستم بانکی کشور دریافت کرده در حالی که تاریخ ورشکستگی آن، سال ۸۲ بوده و متأسفانه از سال ۸۲ تا ۹۴، اتفاقات مختلفی برای آن رخ داده است و اکنون اشخاص بسیاری دچار مشکل شده‌اند؛ پس این قانون نیاز به اصلاح و بازنگری دارد.

وی اظهار‌ داشت: بانک‌ها باید اطلاعات صحیحی از شرکت‌ها داشته باشند تا اگر آن شرکت یا متقاضی دریافت وام، ورشکسته است، دیگر به او تسهیلات ندهند.

رییس‌زاده از آغاز انجام کار مطالعاتی اتاق بازرگانی‌ و صنایع‌ و معادن ایران بر روی قوانین پیشرفته ورشکستگی در کشورهای پیشرفت‌های همچون آلمان و آمریکا خبر داد و گفت: در این بخش قوانین متنوعی داریم که قرار است اتاق بازرگانی، روی آن کار کند تا مواردی به بخش ورشکستگی قانون تجارت اضافه شود.

مشاور امور بانکی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: نوع نگاه به ورشکستگی باید اصلاح شود، به این معنا که شرکت‌ها هم مثل یک موجود زنده، یک روز به دنیا می‌آیند و یک روز هم از دنیا می‌روند اما نباید این روند را فرایند بدی قلمداد کرد.

وی ادامه ‌داد: در خارج کشور، بسیاری از شرکت‌ها اعلام ورشکستگی کرده و با سایر شرکت‌ها ادغام می‌شوند، دوباره نام تازه‌ای برای خود انتخاب می‌کنند و تحت مجموعه تازه به‌کار خود ادامه می‌دهند در حالی که در کشور ما این نقیصه قانونی وجود دارد که باید روی آن کار شود.

 

رییس‌زاده تصریح کرد: متأسفانه آمار دقیقی از این‌که چه تعداد شرکت ورشکسته در ایران هم اکنون مشغول به‌کار هستند، وجود ندارد و این یک نقیصه بزرگ است.