تا آنجا که خاطر مبارکمان میآید، قرار بود وقتی اوضاع و احوال به حالت عادی برگشت و شلوغیها فروکش کرد، پلتفرمهای پیام و تصویررسان متائی، از بند فیلترینگ رهایی یافته و اگر قرار است تصمیمی اساسی و اصولی برای ایشان گرفته شود از مسیر مجلسالوکلا و قانون مصوب نمایندگان و تأییدات مربوطه عبور کند، […]
تا آنجا که خاطر مبارکمان میآید، قرار بود وقتی اوضاع و احوال به حالت عادی برگشت و شلوغیها فروکش کرد، پلتفرمهای پیام و تصویررسان متائی، از بند فیلترینگ رهایی یافته و اگر قرار است تصمیمی اساسی و اصولی برای ایشان گرفته شود از مسیر مجلسالوکلا و قانون مصوب نمایندگان و تأییدات مربوطه عبور کند، اما ظاهراً فیالحال مسیر بهگونهای دیگر است و طبق شنیدهها و گفتهها، کار بیخ پیدا کرده و قصه کوتاه چند روزه و چند ماهه در حال تبدیل شدن به رُمان بلندبالای چند جلدی است، امید است که به داستان هزار و یک شب نینجامد!
به هرحال دوستان تصمیمساز و تصمیمگیر، حواسشان به کسبوکارها و ارتباطات خلقا… و کمرنگ یا از سر ناچاری اقبال از پلتفرمهای داخلی و عدم اتصال آنها به دنیای پیرامونی باشد و راه پر دستانداز فیلترشکن و دور زدن و حرص و جوش و غر زدن، تنها راه باقیمانده جلوی خلقا… نباشد و کاری کنند که ملت دعاگوی جنابشان باشد که این حداقل ارتباطات در دنیای امروز برایشان میسر شود!
در خبر است که بوی اینترنت تخصصی و یا همان طبقاتی خودمان! به مشام میرسد و اندکاندک جمع سازمان و شرکت و انجمن و اتاق و صنفهایی که خود را تافته جدا بافته میدانند و پیگیر اینترنت بدون فیلتر برای خود و اعضاء و احیاناً اعوان و انصار هستند، در حال زیاد شدن است و همین روزهاست که رسماً داشتن اینترنت آزاد در این ملک آریایی بشود امتیاز ویژه و دُر گرانی است که به هرکس ندهند، پَر طاووس به بینوا و بیکَس ندهند! و این یک قلم هم اضافه شود به دیگر انحصارات رانتپرور که دود و دم و هزینهاش برای مردم ولی حال و حول و سرعت و دستبازیاش برای طبقات و صنوف و افرادی که لابد بتوانند ثابت کنند، نیاز و الزام و تخصص و ربطشان به اینترنت بیشتر است تا بقیه افراد! یک چیزی تو مایههای اینکه برخی ادعا کنند نیاز و حاجت و ارتباطشان به سواد و کامپیوتر و خودرو و مسکن و حتی در مقام مبالغه، نیاز به اکسیژن و نفس کشیدنشان، بیشتر از دیگران است، خدا به دور!
جنابمان دقیقاً و تحقیقاً نمیداند که این قضیه طبقاتی و تخصصی شدن قرار است اجرایی بشود و یا حتی شده است یا خیر. ولی همینقدر میداند که اولاً رونق کسبوکارها و اپراتورها وقتی برمیگردد که همه بتوانند پنجره اینترنت را بدون دردسر و فیلتر باز کنند و در آن پیگیر کارهای شغلی و اداری و خرید و علمی و پژوهشی و فنی و خیر و رسانهای و آموزشی و ورزشی و پرورشی و قسعلیهذا خود بشوند وگرنه این مدل اعطای امتیاز دسترسی به برخی اشخاص حقیقی و حقوقی بیشتر حس شهروند درجه۲ و تبعیض و فرق گذاشتن والدین بین فرزندان، به من هوشنگخان دست میدهد، نظر قاطبه خلقا… را نمیدانم ولی حکماً در حول و حوش حس ناخوشایند و نامطبوع فیالحال ماست، اگر شدت و حدتش افزونتر نباشد!
از آنجا که مقام هوشنگخانی، مسؤولیتهایی برعهده ما گذاشته که بدفرم بر دوش ما سنگینی میکند، ولی چه میشود کرد که المأمور معذور المظلوم الماجور! بنابر این خدمت متولیان و بزرگوارانی که دستی در کار دارند، عرض میکنیم که در هر تصمیم و برنامه و مصوبه و قانون که قرار است منبعد برقرار و یا پر دوام کنید، حواستان به این استارلینک ایلانماسک اینا! باشد که اگر آنتن موبایلها را زیر چتر خود ببرد، جوری تصمیم و اقدام کرده باشیم که فرصت به دست آوردن دل مردم از کف نرفته باشد!
مضافاً اینکه عجالتاً این فضای مجازی به کم و بیش با زندگی ما عجین و درهم تنیده شده است، چهار روز دیگر که آن دنیای مجازی با همه اهن و تلپ خود از راه برسد، شاید داستان چیز دیگری شده و هیچ یک از کشورهای این کره خاکی نتوانند دستی بر آتش آن داشته باشند!
هوشنگخان
دیدگاه بسته شده است.