معاون وزیر نیرو خبر داد

برگزاری مناقصه تعیین سرمایه‌گذاران احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه بادی به‌زودی

گروه انرژی -مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، با اشاره به اینکه مصرف برق در کشور سالانه چهار تا پنج درصد رشد دارد، گفت: تاکنون با برگزاری مناقصه برندگان تولید هزار و ۸۰۰ مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر (نیروگاه خورشیدی) مشخص و به‌زودی نیز مناقصه جدیدی برای تعیین سرمایه‌گذاران احداث دو هزار مگاوات نیروگاه […]

گروه انرژی -مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، با اشاره به اینکه مصرف برق در کشور سالانه چهار تا پنج درصد رشد دارد، گفت: تاکنون با برگزاری مناقصه برندگان تولید هزار و ۸۰۰ مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر (نیروگاه خورشیدی) مشخص و به‌زودی نیز مناقصه جدیدی برای تعیین سرمایه‌گذاران احداث دو هزار مگاوات نیروگاه بادی برگزار می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمود کمانی؛ با بیان اینکه پیک مصرف برق در تابستان به ۷۰ هزار مگاوات رسید و در زمستان نیز پیک ۴۰ هزار مگاواتی را شاهد هستیم، اظهار داشت: تفاوت ۳۰ هزار مگاواتی مصرف برق در این فصل‌ها نشانگر مصرف قابل‌توجه انرژی برای سرمایش خانه‌هاست. این مسؤول با بیان اینکه در تابستان با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق مواجه بودیم و باید برای رفع این کمبود شاهد افزایش تولید انرژی باشیم، افزود: تولید ۳۵هزار مگاوات برق در یک برنامه چهارساله برنامه‌ریزی شده است. وی، مشکلات و هزینه‌های بالای تأمین گاز نیروگاه‌های فسیلی و مسائل زیست‌محیطی و هزینه ارزان‌قیمت انرژی‌های تجدیدپذیر را ضرورتی برای سرمایه‌گذاری در زمینه تولید انرژی‌های خورشیدی و بادی دانست و گفت: وزارت نیرو مشوق‌ها و تسهیلات قابل‌توجهی را برای سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها درنظر گرفته است. معاون وزیر نیرو، به دو راهکار اساسی برای عبور از مشکلات ناشی از کمبود انرژی برق در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از این راهکار‌ها بهینه‌سازی مصرف است و براساس بررسی‌های به عمل آمده، ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت بهینه‌سازی مصرف در کشور داریم بدون اینکه در رفاه مردم مشکل ایجاد شود. وی ادامه داد: به‌طور نمونه با تغییر موتور کولرهای آبی و استفاده از نسل جدید موتور‌ها با همان میزان سرمایش امکان صرفه‌جویی ۷۰ درصدی در مصرف برق در فصل تابستان وجود دارد و یا در صورت اصلاح روشنایی معابر و استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف حدود هزار مگاوات صرفه‌جویی خواهیم داشت.

هدف‌گذاری احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، گفت: راهکار اساسی دیگر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر یا همان نیروگاه‌های خورشیدی و بادی است و دولت در این زمینه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را با سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی هدف‌گذاری کرده که ظرفیت ایجاد و برقرار شده در این زمینه تاکنون هزار مگاوات بوده که قزوین نیز در این خصوص سهم قابل‌توجهی داشته و ۱۷۰ مگاوات آن مربوط به این استان است. وی با بیان اینکه انرژی خود تأمین از سوی صنایع مورد توجه قرار گرفته و وزارت نیرو با کمک وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به صنایع متقاضی و واجد شرایط برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر کمک می‌کند، افزود: در همین رابطه دو هزار و ۵۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است. مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، اظهار داشت: متقاضیان می‌توانند در اراضی خود انرژی خورشیدی تولید کنند یا در زمین‌هایی که ما از طریق منابع طبیعی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم این کار را انجام دهند. این مسؤول به برنامه‌های کشور برای گسترش تولید و استفاده از انرژی‌های نو اشاره کرد و گفت: در همین راستا طرحی در حال تبدیل به قانون است که واحدهای تولیدی با مصرف بالای یک مگاوات باید در سال یک تا پنج درصد انرژی مورد نیاز خود را از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. وی اظهار داشت: مجوزی را نیز از شورای اقتصاد برای ایجاد چهارهزار مگاوات انرژی خورشیدی برای نیروگاه‌های بزرگ که از سوی واحدهای تولیدی قصد ایجاد آن‌ها را دارند دریافت کرده‌ایم که در آن خرید برق به شکل ارزی انجام می‌شود و بازگشت سرمایه سرمایه‌گذاران طی چهار سال برنامه‌ریزی شده است. تاکنون در این رابطه مناقصه‌ای برگزار شده و برندگان برای تولید هزارو۸۰۰ مگاوات مشخص شده‌اند و به‌زودی نیز مناقصه جدیدی برای تعیین سرمایه‌گذاران احداث دوهزار مگاوات نیروگاه بادی برگزار می‌شود و در همین رابطه ۲۲۰ ساختگاه در نقاط مختلف کشور تعیین شده است. مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، گفت: منابع لازم در بودجه برای خرید انرژی‌های تولید شده خورشیدی و بادی از سوی سرمایه‌گذاران پیش‌بینی و تأمین شده و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد. وی همچنین، گفت: یک برنامه برای تولید سالانه پنج هزار مگاوات تجهیزات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر را هدف‌گذاری کرده‌ایم و واحدهایی نیز در استان‌های مرکزی و کرمان در این خصوص فعال شده‌اند و از سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در این رابطه در سایر استان‌ها استقبال می‌کنیم.