اعلام آمادگی شرکت خصوصی برقی ایران برای حضور در مزایده ترکیه

قائم‌مقام هلدینگ ماه‌تاب‌گستر در پاسخ به مناقصه‌مزایده عنوان کرد اعلام آمادگی شرکت خصوصی برقی ایران برای حضور در مزایده ترکیه گروه بازار سرمایه‌ـ نشست تشریح ظرفیت‌های شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج در فرابورس ایران با حضور قائم‌مقام هلدینگ شرکت آرین‌ماه‌تاب‌گستر و مدیرعامل و نایب‌رییس هیأت‌مدیره شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج و جمعی از خبرنگاران در […]

قائم‌مقام هلدینگ ماه‌تاب‌گستر در پاسخ به مناقصه‌مزایده عنوان کرد

اعلام آمادگی شرکت خصوصی برقی ایران برای حضور در مزایده ترکیه

گروه بازار سرمایهـ نشست تشریح ظرفیت‌های شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج در فرابورس ایران با حضور قائم‌مقام هلدینگ شرکت آرین‌ماه‌تاب‌گستر و مدیرعامل و نایب‌رییس هیأت‌مدیره شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج و جمعی از خبرنگاران در محل شرکت فرابورس ایران برگزار شد.

در این نشست بهمن مسعودی، قائم مقام هلدینگ ماه‌تاب گستر، گروه ماه‌تاب در پاسخ به خبرنگار مناقصه‌مزایده مبنی بر این‌که میزان آمادگی این شرکت برای صادرات برق گفت: شرکت ما سال قبل در مزایده خط ارتباطی ترکیه حضور یافت ولی باتوجه به مسایل پیش آمده نتوانست برنده مزایده باشد به رغم این که قیمت ما بالاتر بود.

وی ادامه داد: ترکیه هر سال این مزایده را برگزار و به مدت یک‌سال آن را به شرکت‌ها واگذار می‌کند. گروه ماه‌تاب نیز سال قبل در این مزایده حضور یافت و امسال نیز قصد دارد در این مزایده حضور یابد.

وی این شرکت را نخستین شرکت تولیدی برق در حوزه خصوصی معرفی کرد که پیرو اصل ۴۴ ایجاد شده است و گفت: فعالیت ماه‌تاب تنها در حوزه برق و متمرکز در صنعت برق است. ما در کنار تولید برق تجارت برق را نیز آغاز کرده‌ایم.

عظیم زاده، مدیرعامل و نایب‌رییس هیأت‌مدیره شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج نیز در ادامه نشست خبری تشریح ظرفیت‌های این شرکت درمورد نحوه فروش محصول عنوان کرد: فروش برق این شرکت به‌صورت تضمینی به شرکت توانیر به مدت ۵ سال است؛ همچنین این گروه به بازار خرده‌فروشی و بورس انرژی نیز برق می‌فروشد.

وی در ادامه سخنان خود ماه‌تاب را نخستین شرکت تولیدکننده برق خصوصی معرفی کرد و گفت: این یکی از مهم‌ترین مزیت‌‌های شرکت آرین ماه‌تاب‌گستر است.

این مقام مسؤول ادامه داد: در شرکت ماه‌تاب هیچ سهم دولتی وجود ندارد. فعالیت‌‌های ماه‌تاب در حوزه برق متمرکز بوده و حرفه ماه‌تاب تولید و تجارت برق است.

عظیم زاده مزیت‌های شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج را برشمرد و اظهار کرد: مالکیت دو نیروگاه، ظرفیت ۷۵ مگاواتی نیروگاه کهنوج، برخورداری از بازار مطمئن در دوره فروش تضمینی با ضریب بار بالا را از جمله مزیت‌های مهم این شرکت است.

وی درباره سایر مزایای این شرکت گفت: استفاده از تسهیلات ارزان قیمت از محل صندوق توسعه ملی با کارمزد ۵ درصد سالانه، استفاده از نرم‌افزار ERP برای دوره بهره‌برداری D&M نیروگاه، معافیت مالیاتی ۲۰ساله مطابق با ماده ۱۳۲ قانون مالیت‌های مستقیم، ۳۳ درصد سود بیش‌تر نسبت به نیروگاه‌های بازار سرمایه و تأمین مطمئن گاز در طول دوره قرارداد ۲۰ساله از جمله سایر مزیت‌های ماه‌تاب کهنوج است.

وی سهم گروه ماه‌تاب در تولید برق کشور را معادل ۴ درصد و سهم ماه‌تاب کهنوج در تأمین برق منطقه را صددرصد عنوان کرد و ادامه داد: تلاش می‌کنیم با افزایش میزان تولید برق، در زمینه صادرات برق نیز فعالیت کنیم و در این حوزه یک شرکت در کشور ترکیه ایجاد کرده‌ایم که از مجوز خرید و فروش برق برخوردار است.

مدیرعامل و نایب‌رییس هیأت‌مدیره شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج در خصوص ورود این شرکت به بازار سرمایه گفت: ورود ماه‌تاب به بورس به دلیل ارزش و اعتباری است که با عرضه در بورس برای این شرکت فراهم می‌شود و مزیتی به لحاظ معافیت مالیاتی برای این شرکت نخواهد داشت؛ چراکه ماه‌تاب کهنوج از معافیت مالیاتی ۲۰ ساله برخوردار است.

وی میزان عرضه سهام شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج را معادل ۱۰ درصد از کل سهام شرکت دانست و تصریح کرد: عرضه این سهام در طی دو ماه خواهد بود و در ماه نخست ۵ درصد سهام و در ماه دوم ۵ درصد دیگر ارایه می‌شود.

وی با بیان این‌که زمان عرضه این شرکت در فرابورس هنوز مشخص نشده است، خاطرنشان کرد: سهام شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج به زودی در فرابورس عرضه خواهد شد.

عظیم‌زاده، سرمایه فعلی شرکت را ۳۸۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این سرمایه با افزایش ۲۵۳ میلیارد ریالی که مراحل ثبت آن در دست اقدام است، به مبلغ ۶۳۳ میلیارد تومان می‌رسد.

این مقام مسؤول، درمورد پیش‌بینی سود در سال مالی ۱۳۹۶ این شرکت گفت: پیش‌بینی می‌شود در این سال مالی، معادل ۲ هزار و ۳۱۹ میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال فروش خالص داشته باشیم؛ که پس از کسر بهای تمام شده کالای فروش رفته، سود ناخالص معادل یک هزار و ۵۱۳ میلیارد و ۵۹۲ میلیون ریال و سود عملیاتی یک هزار و ۴۹۱ میلیارد و ۳۲۷ میلیون ریال محاسبه می‌شود.

به گفته وی سود پیش از مالیات و سود خالص یک هزار و ۱۹ میلیارد و ۸۸۲ میلیون ریال برآورد شده است.

 

گفتنی است، شرکت ماه‌تاب‌گستر در سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را در زمینه تولید و فروش انرژی الکتریکی آغاز کرد و هم اکنون مالک تمام یا بخشی از ۹ نیروگاه با قدرت تولیدی ۳۱۰۰ مگابایت برق است. شرکت تولید برق ماه‌تاب کهنوج یکی از شرکت‌های زیر مجموعه گروه ماه‌تاب است که در سال ۱۳۸۶ به صورت سهامی خاص تأسیس و در سال ۹۴ به سهامی عام تغییر یافت.