کسب فنآوری باید پیش شرط هر نوع واردات شود انتقال تکنولوژی و بومیسازی آن به عنوان عامل اصلی و موتور توسعه اقتصادی در جهان باید به عنوان نخستین اولویت در قراردادهای جدید کشور با شرکتهای خارجی مدنظر قرار گیرد. انتقال تکنولوژی در قراردادهای جدید واژهای است که در ماههای اخیر بسیار به گوش میرسد و […]
کسب فنآوری باید پیش شرط هر نوع واردات شود
انتقال تکنولوژی و بومیسازی آن به عنوان عامل اصلی و موتور توسعه اقتصادی در جهان باید به عنوان نخستین اولویت در قراردادهای جدید کشور با شرکتهای خارجی مدنظر قرار گیرد.
انتقال تکنولوژی در قراردادهای جدید واژهای است که در ماههای اخیر بسیار به گوش میرسد و ایران نیز برای عقب نماندن از قافله جهانی باید در قراردادهای جدید بر آن تأکید کند.
به گزارش خانه ملت، اهمیت تکنولوژی به عنوان عامل اصلی و موتور توسعه اقتصادی در جهان امروز مشخص است، تکنولوژی در دامان دانش پرورش مییابد و اصولاً درگذر از وادی تحقیق و توسعه میتوان زمینههای کاربرد دانش در زندگی بشر را کشف و یا ایجاد کرد. کشور ما در زمره کشورهای درحال توسعه قرار دارد و انتقال فنآوری به عنوان راه میانبری برای دستیابی به فنآوریهای روز به این کشورها توصیه میشود؛ به شرط آنکه فنآوری واقعاً انتقال پیدا کند.
ضرورت انتقال فنآوریهای جدید به کشور موضوعی است که مقام معظم رهبری نیز نسبت به آن تأکید ویژهای داشتهاند و لازم است این موضوع در قراردادهای خارجی بهطور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
در قراردادهای جدید که بین شرکتهای ایرانی و کشورهای خارجی منعقد میشود، توجه به تشکیل شرکت مشترک، انتقال تکنولوژی توسط این شرکتها به داخل و بومیسازی باید در اولویت قرارگیرد و حداقل ۳۰ درصد از محصولات و کالاهای ساخته شده به نام ایران باید صادر شود.
همچنین باید فنآوری کالاهایی که مشابه داخلی ندارد، در طول زمان کسب شود و تا زمان کسب فنآوری ایران به قطب توزیع آن در منطقه تبدیل شود، در این صورت دیگر ایران به واردکننده صرف تبدیل نمیشود و میتوان از رهگذر واردات به کشور عایداتی کسب کرد.
از میان کشورهای تازه صنعتی شده شرق آسیا، کشور کرهجنوبی همواره به عنوان الگوی نمونه رشد و توسعه سریع اقتصادی و صنعتی و انتقال موفقیتآمیز تکنولوژی محسوب میشود، که میتوان با بهرهگیری از تجربیات این کشور در شرایط پساتحریم در قراردادهای جدید و جوینتونچرها موفق بود. نظرنمایندگان مجلس شورای اسلامی را درباره این موضوع میخوانیم:
صندوق توسعه ملی اختصاص منابع به صنایع هایتک را در اولویت قرار دهد
حمید گرمابی با بیان اینکه هدف اصلی از ورود محصولات و ماشینآلات خارجی که مشابه داخلی ندارند، باید بومیسازی این صنایع و انتقال دانش فنی به داخل باشد، گفت: بومیسازی دانش فنی از راهکارهای بنیادین و تأثیرگذار در پیشبرد اهداف صنعتی کشورها و تداوم نوآوری و ابتکار در چرخه رو به رشد صنایع، محسوب میشود.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نقش مؤثر احیای جاده ابریشم در تبدیل ایران به قطب صنعتی منطقه، افزود: زمانی همکاریها با شرکتهای خارجی اثربخش خواهد بود که همراه با سرمایهگذاریها، زمینههای انتقال تکنولوژی به داخل کشور همزمان با بهرهوری از منابع داخلی و بومیسازی فراهم شود.
گرمابی، ادامه داد: گاهی اوقات تولید یک محصول درکشور به صرفه نبوده و از سوی دیگر کمبود آن محصول نیز احساس میشود؛ از این رو میتوان در مقطعی به واردات روی آورد، اما این واردات باید مدت دار بوده و شروطی داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید در این برهه زمانی بتوان نیاز مردم را با واردات برطرف کرد، یادآور شد: در این صورت واردات یک محصول باید به شرط انتقال تکنولوژی صورت گیرد تا بعد از مدتی بتوانیم در کشور آن محصول مورد نیاز مردم را به تولید رساند.
تفکر صنعت و بازرگانی کشور باید صادرات محور باشد
گرمابی با تأکید بر اینکه بستر برای بومیسازی تکنولوژی در داخل کشور وجود دارد، افزود: وجود نیروی کار متخصص یکی از ظرفیتها و پتانسیلهای ویژه ایران است و در همین راستا باید براساس استراتژی خاص کشور برحسب نیازها، شرایط و استعدادها و ظرفیتهای موجود، اقدام کرد و در طول زمان به توان تولید ساخت محصولات در کشور دست یافت.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران و قرارگیری کشور در قلب راه ابریشم، ادامه داد: تفکر صنعت و بازرگانی کشور باید صادرات محور باشد، ایران از این موقعیت میتواند برای ارزآوری به کشور استفاده کند و نمایندگی این مجموعهها را در کشور جهت توزیع در منطقه و آسیا به شرط انتقال تکنولوژی کسب کند.
ایران باید قطب توزیع محصولات خاص را در آسیا باشد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه از محل صندوق توسعه ملی باید به صنایع هایتک تسهیلاتی اختصاص داده شود، اظهارکرد: صندوق توسعه ملی جهت ارایه تسهیلات باید شرکتهای داخلی را در مقایسه با شرکتهای خارجی سرمایهگذار در ایران در اولویت قرار دهد.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه ایران باید قطب توزیع محصولات خاص را در آسیا به شرط انتقال تکنولوژی به داخل برعهده بگیرد، تصریحکرد: ایران از گذشته تاکنون به دلیل قرارگیری در موقعیت مکانی مناسب و برخورداری از توانمندیهای متنوع اقتصادی، به عنوان یکی از نقاط تأثیرگذار در مسیر ارتباط غرب و شرق مطرح بوده است.
ممانعت از ورودکالاهای مشابه تولید داخل به کشور ضروری است
زهرا سعیدی مبارکه درگفت وگو با خانه ملت، با تأکید برضرورت مقابله با قاچاق سازمان یافته که اقتصاد کشور را درگیر مشکلات عدیده کرده است، گفت: در موضوع واردات حتی اگر به صورت قاچاق هم نباشد، باید به دو اصل مهم انتقال تکنولوژی و همچنین به نبود مشابه کالای وارداتی در داخل توجه کرد.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه درصورت توافق مسؤولان با در نظر گرفتن شرایط کشور در خصوص واردات بایدکالاهایی در اولویت قرار بگیرد که مشابه آن در داخل تولید نشود، افزود: باید در قالب واردات بومیسازی و انتقال دانش صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه باید از موقعیت استراتژیک کشور درمسیر رونق اقتصادی استفاده شود، گفت: با توجه به قرارگرفتن ایران در مسیر راه ابریشم، میتوانیم از این فرصت استثنایی در راستای رشد اقتصادی استفاده کنیم.
این نماینده مردم درمجلس دهم، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی، تصریحکرد: اقتصادمقاومتی با نگاه به درون و همچنین استفاده از منابع و جذب تکنولوژی کشورهای پیشرفته میتواند در مسیر تحقق قرار بگیرد.
عقد قرارداد با کشورهای خارجی برای واردات کالاها باید همسو با سیاستهای داخلی باشد
سعیدی با بیان اینکه عقد قرارداد با کشورهای خارجی برای واردات کالاها باید همسو با سیاستهای داخلی باشد، تأکیدکرد: شرکتهای خارجی باید ملزم به سرمایهگذاری برای رشد توان داخلی ما باشند تا به این ترتیب عقد قرارداد صورت بگیرد.
عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: برای رشد اقتصادی باید به مولفههای اقتصادمقاومتی توجه شود تا به این ترتیب اقتصادی مولد در کشور وجود داشته باشد.
قرارداد با کشورهای خارجی و واردات حول محور انتقال تکنولوژی باشد
صدیف بدری درگفت وگو با خانه ملت، با تأکید بر ضرورت توجه به انتقال تکنولوژی در عقد قرارداد با کشورهای خارجی و واردات، گفت: درحال حاضر واردات صرف و بیتوجهی به تولید داخل نابودی اقتصاد ما را رقم زده است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به فراوانی کالاهای وارداتی در بازارهای داخلی، افزود: ارایه مجوز ورود به کالاهای خارجی که مشابه داخل دارند خیانت به اقتصاد ملی است.
وی با تأکید بر اینکه باید با هر نوع کالای قاچاق برخورد شود، تصریحکرد: هر نوع وارداتی باید با در نظر گرفتن مصالح کشور و با پیششرطهای در نظر گرفته شده انجام شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه انتقال دانش فنی و تکنولوژی روز باید در عقد قرارداد با کشورهای خارجی مدنظر باشد، گفت: ما باید بتوانیم با انتقال دانش از کشورهای پیشرفته موفق به بومیسازی علم برای دست یابی به توسعه شویم.
نیاز به واردات انتقال تکنولوژی بیش از کالا برای داشتن اقتصادی پویا
بدری با تأکید بر اینکه با انتقال تکنولوژی به کشور امکان تولید با کیفیت فراهم خواهد شد، تصریحکرد: تولید با کیفیت در بازارهای خارجی متقاضی بسیاری داشته از این رو رشد اقتصادی ما را رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه کشور ما از موقعیت مناسب و فرصتهای بسیاری برخوردار است، افزود: الگوگیری از کشورهای موفق میتواند تراز صادرات ما را مثبت کند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی را توجه به درون خواند و گفت: لازم است برای داشتن اقتصادی پویا در ضرورت و نیاز به واردات انتقال تکنولوژی بیش از کالا مدنظر ما باشد.
انتقال تکنولوژی پیش شرط هر نوع واردات
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی درگفت وگو با خانه ملت، با تأکید بر ضرورت توجه به تولید داخل و حمایت از آن، گفت: صرف واردات امری منفور و ناپسند نیست، اما اگر با هدف تهدید تولیدات داخل صورت بگیرد باید مورد برخورد واقع شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ما برای به صرفه بودن تولیدات خود باید از ظرفیت واردات نیز استفاده کنیم، تصریحکرد: گاهی اوقات وارد کردن محصول یا کالایی صرفه اقتصادی بیش از تولید آن در داخل دارد که در این صورت برای رشد شاخصهای اقتصادی نیاز به واردات احساس میشود.
بومیسازی دانش باید در اولویت واردات باشد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به پیش شرطهای مورد نیاز برای اقدام به واردات، تصریح کرد: در نظر گرفتن شرایط واردات از جمله اینکه انتقال تکنولوژی برای بومیسازی دانش صورت بگیرد، باید در اولویت هر اقدامی قبل از واردات باشد.
وی با بیان اینکه باید همیشه صادرات در کشور بیش از واردات باشد، افزود: منفی بودن تراز واردات، راز مثبت شدن تراز تجاری است.
واردات باید از مبادی قانونی و مجاز صورت بگیرد
جعفرزاده ایمنآبادی با تأکید بر اینکه هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند نسبت به تولید تمامی کالاها و محصولات مورد نیاز خود توانمند است، گفت: توجه به اینکه واردات باید از مبادی قانونی و مجاز صورت بگیرد؛ بهطورحتم از واردات کالاهای مشابه تولید داخل و لطمه زننده به تولیدات ملی جلوگیری خواهد کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه واردات کالا به داخل کشور درصورتی که مشابه آن در داخل وجود دارد برخلاف مصالح کشور است، افزود: هر نوع وارداتی که به سلب حقوق کشور ازجمله مالیات و گمرک منجر شود باید متوقف شود.
ورود کالای قاچاق به کشور خسارتهای غیرقابل جبرانی به کشور وارد میکند
جعفرزاده ایمنآبادی با تأکید بر اینکه ورود کالای قاچاق به کشور خسارتهای غیرقابل جبرانی به کشور وارد میکند، تصریح کرد: باید در انجام هر نوع وارداتی به انتقال تکنولوژی توجه شود تا به این ترتیب بتوانیم در مسیر تولید آن محصول یا کالا خودکفا شویم.
عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: حمایت از تولید داخل باید با درنظرگرفتن پیش شرطهای واردات درصورت لزوم انجام شود.
رمضانعلی سبحانی فر درگفت وگو با خانه ملت، با اشاره به انعقاد قراردادهای جدید در شرایط پساتحریم گفت: انعقاد قراردادهای جدید و همکاری با شرکتهای خارجی باید گامی درجهت ارتقای کیفی محصولات داخلی، برآورده شدن نیاز مشتریان و رعایت حقوق مصرفکنندگان داخلی باشد.
نماینده مردم سبزوار و جوین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هدف از انعقاد قراردادهای جدید و تشکیل شرکتهای مشترک(جوینتونچر) باید تولید مشترک و صادرات بخشی از محصولات به نام ایران باشد، افزود: اکنون که در شرایط پساتحریم زمینههای سرمایهگذاری برندهای معتبر دنیا فراهم شده، ایران باید از این وضعیت برای انتقال فنآوری، مدرن کردن و افزایش کیفیت محصولات داخلی اقدام کرده و به کشور برتر منطقه در تولید محصولات تخصصی تبدیل شود.
سبحانیفر با تأکید بر اینکه باید بخشی از تولیدات مشترک با شرکتهای خارجی صادر شود، ادامهداد: اکنون با توجه به لغو برخی تحریمها و زمینه بهرهمندی از سرمایهگذاری و سوددهی آنها فراهم است، توقع ایران از شرکای خارجی رویکرد سرمایهگذاری و تولیدات مشترک و همچنین صادرات کالاهای تولید مشترک به کشورهای منطقه است، باید از خامفروشی محصولات جلوگیری شود و با ایجاد ارزش افزوده برای کشور ارزآوری کرد.
وی با بیان اینکه زمانی تحریمهای بینالمللی مانع سرمایهگذاری در ایران بود، یادآور شد: خریدکالای نهایی از سوی ایران سیاستی اشتباه است که نباید به بهانه تأمین نیاز داخل از ظرفیتها و توانمندیهای کشور و همچنین نیروی جوان تحصیلکرده چشمپوشی و تنها به واردات کالای تمامشده اکتفا کرد.
ایران نباید به بازار مصرفی تبدیل شود
سبحانیفر با بیان اینکه در فضای جدید اقتصادی، ایران نباید به بازار مصرفی تبدیل شده و یا یک صادرکننده صرف انرژی و نفت باشد، افزود: قصد ما باید شکلگیری روابط مستحکم و پایدار با کشورهای دنیا باشد، به گونهای که زمینه سرمایهگذاری مشترک و انتقال فنآوری به داخل فراهم شود، بر این اساس ایران باید به قطب توزیع برخی کالاهای تخصصی در آسیا تبدیل شود.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خارجیها نباید ایران را به عنوان بازار عرضه کالای نهایی بدانند، تصریحکرد: کشورهای علاقهمند به همکاری با ایران همانند کرهجنوبی باید به سوی سرمایهگذاری در کشور، انتقال تکنولوژی و تولید مشترک سوق داده شوند.
لازم به ذکر است؛ در شرایط پساتحریم مجموعه تکنولوژیهای موردنیاز هر بخش اقتصادی باید بر مبنای اولویتهای بخش مربوطه تعیین شود، تا بتوان با تعیین اولویتها در مرحله بعد روش تأمین آن را تعیین کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.