تا پایان سال محقق میشود ۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی به مناقصه میرود انتخاب پیمانکار در واگذاری ۳ میدان نفتی؛ قدم بعدی وزارت نفت گروه انرژی- درحالی که روز گذشته از سوی مجلس الگوی جدید قراردادها نفتی به دولت ابلاغ شد، معاون وزیر نفت از امضای ۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی تا پایان […]
تا پایان سال محقق میشود
۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی به مناقصه میرود
انتخاب پیمانکار در واگذاری ۳ میدان نفتی؛ قدم بعدی وزارت نفت
گروه انرژی- درحالی که روز گذشته از سوی مجلس الگوی جدید قراردادها نفتی به دولت ابلاغ شد، معاون وزیر نفت از امضای ۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی تا پایان سال ۹۵ خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده، روز هشتم ماه جاری نخستین جلسه شرکت نفت با کمیته برگزاری مناقصات برگزار شد تا پس از تأیید نهایی کلیات قراردادهای جدید مدل این قراردادها تدوین شوند و شرایط برای حضور شرکتهای خارجی در مناقصه آماده شود. این درحالی است که ۸ شرکت ایرانی تأیید صلاحیت شدهاند و در وندورلیست شرکت ملی نفت ایران جای گرفتهاند. به گفته کاردر معاون وزیر نفت مقرر شده میادین نفتی کوچک به این شرکتها واگذار شود تا اینها بروند با شرکتهای خارجی مذاکره کنند و کار توسعه در این میادین را بر عهده بگیرند.
از سوی دیگر وعده امضای قراردادهای توسعهای به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار تا پایان سال به گوش میرسد.
علیکاردر درباره حجم امضای قراردادهای توسعهای بخش بالادستی صنعت نفت و گاز به مهر گفت: پیشبینی میکنیم تا پیش از پایان امسال حدود ۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید برای توسعه میادین نفت و گاز با شرکتهای خارجی و یا داخلی امضا کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه امسال قرارداد توسعه ۳ میدان نفت و گاز امضا خواهد شد، بیان کرد: به زودی با برگزاری مناقصات نسبت به انتخاب پیمانکاران توسعه میادین نفت و گاز اقدام میکنیم.
کاردر، معاون وزیرنفت با اشاره به برگزاری اولین مناقصه بینالمللی صنعت نفت کشور در دوران پسابرجام، گفته بود: هفته پایانی مهر ماه فراخوان برگزاری مناقصه توسعه میدان نفتی آزادگانجنوبی برگزار خواهد شد.
بر اساس اعلام مسؤولان وزارت نفت در برنامه ششم توسعه باید حدود ۱۳۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری با اولویت توسعه میادین مشترک نفت و گاز، اجرای طرحهای افزایش ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری، بازسازی و نوسازی تأسیسات موجود نفتی جذب شود.
شرکت ملی نفت ایران تاکنون ۷ قرارداد محرمانگی برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با شرکتهای نفتی اروپایی و آسیایی از جمله توتال فرانسه امضا کرده است.
معاون وزیر نفت پیشتر تصریح کرده بود: در میادین بزرگ قضیه فرق میکند بهطوریکه محوریت کار با شرکتهای اروپایی است و شرکتهای نفتی داخلی باید با این شرکتها جوینت شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۷ قرارداد محرمانگی مطالعاتی با شرکتهای خارجی مانند شرکتهایی از فرانسه، روسیه، آلمان، اتریش و اندونزی منعقد کردهایم که اینها یک قرارداد کاملاً علمی است بهطوریکه این شرکتها اطلاعات مخزن را دریافت کردهاند تا بر روی آن مطالعه انجام دهند تا بتوانند بهترین شرایط تولید را برای ما بیان کنند.
وی ادامه داد: براساس آخرین تغییرات صورت گرفته بر کلیات قراردادهای جدید صنعت نفت، اولاً اولویت تولید با مخازن کمتر از ۲۰ درصد ضریب بازیافت تعیین شد و همچنین مقرر شد تا قرارداد محرمانگیمان به شورای عالی امنیت ملی برود تا جلوی خسارتهای احتمالی بعدی گرفته شود.
معاون وزیر نفت گفته بود: همچنین ایراداتی که هیأت تطبیق قوانین مجلس به قراردادها گرفته بود اصلاح شد اما سقف قرارداد تغییر پیدا نکرد و پاداش تولید از هر بشکه نفت نیز مانند گذشته در این قراردادها دیده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرده بود: هفته آینده نامههای خود را به شرکتهای بینالمللی برای تأیید، ورود به مناقصه واگذاری میادین ارسال میکنیم و به آنها میگوییم که علاقهمندی خود را برای شرکت به میادین اعلام کنند و اگر مشکلی پیش نیاید اولین مناقصه را در اواخر مهرماه که مربوط به میدان آزادگان جنوبی است برگزار خواهیم کرد.
از سوی دیگر غلامرضامنوچهری، معاونمدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه و مهندسی از امضای قرارداد محرمانگی میدان نفتی آزادگان با ۳ شرکت ژاپنی، چینی و فرانسوی میگوید.
منوچهری بیان کرد: درباره توسعه میدان آزادگان ما غیر از توتال با اینپکس و یکی دو شرکت دیگر هم MOU را مبادله کردیم و قرار است برای این میدان مناقصه برگزار شود.
وی با بیان اینکه ما به صورت موازی هم با شرکتهای خارجی و هم با شرکتهای ایرانی مذاکره میکنیم، گفت: طبق مصوبه دولت ما میتوانیم شرکتهای ایرانی را به عنوان طرف اصلی قرارداد انتخاب کنیم و بنابراین حالا که شرکتهای ایرانی به میدان آمدند، امیدواریم تعداد قراردادها تا پایان سال براساس IPC از ۳ مورد هم بیشتر شود، اما الان قطعاً نمیتوانم بگویم چه خواهد شد.
منوچهری گفت: با اینپکس و CNPC قرارداد محرمانگی امضا کردیم و با توتال هم که قبلاً قرارداد محرمانگی امضا شده بود.
او پیش از این از امضای ۳ قرارداد نفتی در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی موسوم به IPC تا پایان سال خبر داده بود.
این در حالی است که روز گذشته الگوی جدید قراردادهای نفتی از سوی رییس مجلس الگوی قراردادهای جدید نفتی به دولت ابلاغ شد.
اسدا…قرهخانی، سخنگوی کمیسیون انرژی؛ با اعلام این خبر افزود: هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین پس از بررسی الگوی قراردادهای جدید نفتی، نبود مغایرت آن با قوانین بالا دستی و توصیههای مطلعان و منتقدان را اعلام کرده است.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت منطبق با الگوی مذکور قراردادهای جدید نفتی را تنظیم میکند، ادامه داد: بهطور طبیعی ملاحظاتی در هر قراردادی وجود دارد که با ارزیابی توان شرکتها، میزان انتقال فنآوری، میزان سرمایهگذاری و فعالیت در مناطق جغرافیایی قراردادها متفاوت است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت در مصوبه سوم نیز دغدغه منتقدان و دلسوزان نظام را اعمال کرد و هیأت تطبیق مصوبات با بررسیها، الگوی قراردادهای جدید نفتی را منطبق با قوانین بالادستی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: نظارت بر قراردادها براساس بندهای مندرج در الگو صورت میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.