کلاه بزرگی که سر آمریکایی‌ها رفت

کلاه بزرگی که سر آمریکایی‌ها رفت به گزارش سیناپرس تحقیقات جدید نشان می‌دهد سنگ بنای تغذیه مردم آمریکا در قرن بیستم متکی به صنایع قند و شکر بوده و از این راه کلاه بزرگی بر سر آن‌ها رفته است. صنایع قند و شکر آمریکا در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی همکاری گسترده‌ای با دانشمندان انجام […]

کلاه بزرگی که سر آمریکایی‌ها رفت

به گزارش سیناپرس تحقیقات جدید نشان می‌دهد سنگ بنای تغذیه مردم آمریکا در قرن بیستم متکی به صنایع قند و شکر بوده و از این راه کلاه بزرگی بر سر آن‌ها رفته است.

صنایع قند و شکر آمریکا در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی همکاری گسترده‌ای با دانشمندان انجام می‌دادند تا نقش ساکاروز را در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و سایر خطرات ناشی از تغذیه متکی بر مواد قندی کمرنگ جلوه دهند. این تنها بخشی از گزارش نگران‌کننده‌ای است که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو منتشر شده است .

این گزارش به دلیل اهمیتی که دارد در ژورنال تخصصی JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

جزییات این گزارش نشان می‌دهد که فریب دادن مردم آمریکا در نشان دادن این دروغ که خوردن مواد قندی خطر چندانی برای سلامت آن‌ها ندارد جریانی هماهنگ شده با یک انجمن تجاری موسوم به Sugar Research Foundation بوده تا از این طریق مصرف ساکاروز در بین مردم افزایش یابد.

فریب دادن مردم آمریکا در نشان دادن این دروغ که خوردن مواد قندی خطر چندانی برای سلامت آن‌ها ندارد جریانی هماهنگ شده با یک انجمن تجاری بوده تا از این طریق مصرف ساکاروز در بین مردم افزایش یابد.

یافته جدید محققان نشان می‌دهد که در سال ۱۹۶۵ گزارشی منتشر شده بود که در آن به فاکتورهای مؤثر در داشتن رژیم غذایی کم چربی برای آمریکایی‌ها پرداخته شده بود.

بنیاد Sugar Research Foundation در آن زمان وجه قابل توجهی معادل ۵۰ هزار دلار امروز به پیشبرد آن گزارش کمک کرده بود. آن گزارش تأکید می‌کرد که کلسترول و نه البته ساکاروز فاکتور اصلی در مطالعات مربوط به پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی است.

در سال ۱۹۶۷ این گزارش منتشر شد اما هیچگاه به کمک مالی ارایه شده از سوی Sugar Research Foundation اشاره‌ای نشد.

فریب دادن مردم آمریکا در نشان دادن این دروغ که خوردن مواد قندی خطر چندانی برای سلامت آن‌ها ندارد جریانی هماهنگ شده با یک انجمن تجاری موسوم به Sugar Research Foundation بوده تا از این طریق مصرف ساکاروز در بین مردم افزایش یابد.

عقیده بر این است که این گزارش گمراه‌کننده تأثیر زیادی بر اذهان مردم آمریکا داشته است به‌طوریکه آن‌ها هیچگاه خطر مصرف مواد قندی را به درستی درک نکردند.

پس از ارایه آن گزارش بود که صنایع غذایی شروع به جایگزین کردن مواد چربی با مواد قندی کردند تا بدین ترتیب پول سرشاری به جیب زده باشند.

نکته جالب اینجا که بنیاد Sugar Research Foundation در سال ۱۹۵۴ چنین اعلام کرده بود: این تغییر به معنای آن است که مصرف مواد قندی در سبد غذایی خانواده‌ها تا یک سوم افزایش یافته و این روند تأثیر به‌سزایی بر سلامت مردم خواهد داشت.

 

حالا اما روشن شده که آن سیاست‌ها چیزی جز گمراه کردن مردم آمریکا نبوده است زیرا اکنون مردم این کشور در مقایسه با بیش از سه دهه پیش، ۳۰ درصد مواد قندی بیش‌تری استفاده می‌کنند. این بدان معناست که کودکان آمریکایی سه برابر بیش‌تر از میزانی که باید مواد قندی مصرف کنند از این مواد استفاده در غذا‌ها و نوشیدنی‌هایشان می‌خورند.