سازمان بهداشت جهانی نوشته: مطالعات تا به امروز هیچ نشانهای از اینکه قرار گرفتن در معرض تشعشعات RF، مانند ایستگاههای پایه، خطر ابتلا به سرطان یا هر بیماری دیگری را افزایش میدهد، ارایه نکرده است. سرعت اینترنت و کیفیت آنتندهی تلفن همراه مسائلی است که مردم با آنها سروکار دارند و چالشهایی را نیز به […]
سازمان بهداشت جهانی نوشته: مطالعات تا به امروز هیچ نشانهای از اینکه قرار گرفتن در معرض تشعشعات RF، مانند ایستگاههای پایه، خطر ابتلا به سرطان یا هر بیماری دیگری را افزایش میدهد، ارایه نکرده است. سرعت اینترنت و کیفیت آنتندهی تلفن همراه مسائلی است که مردم با آنها سروکار دارند و چالشهایی را نیز به همراه داشته است. همهگیری کرونا و اکنون آلودگی هوا شرایط را به سمتی برده که مدارس و دانشگاهها غیرحضوری شدهاند، بحث سرعت اینترنت اهمیت بیشتری پیدا کرده است. شهروندان از پایین بودن سرعت اینترنت گلایه دارند و مسؤولان وزارت ارتباطات و اپراتورها یکی از دلایل پایین بودن سرعت را وجود سایتهای کور و عدم مجوزدهی برای نصب سایتهای جدید عنوان کردهاند. وزارت ارتباطات میگوید که شهرداری به ما مجوز نصب و راهاندازی سایت را نمیدهد و شهروندان هم به دلایلی همچون خطرزا بودن دکلهای مخابراتی BTS اجازه نصب آنها در نزدیکی خانههایشان نمیدهند. اما موضوعی که وزارت ارتباطات و اپراتورها به آن اشاره میکنند این است که این دکلها بیماریزا نیستند و تشعشعات آنها توسط سازمان انرژی اتمی به دقت اندازهگیری میشود و اگر از چهار کمتر باشد، اجازه راهاندازی را میدهند.
میزان مجاز تشعشعات چقدر است؟
طبق قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب سال ۱۳۶۸ مجلس شورای اسلامی، دفتر حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران بهعنوان واحد قانونی نظارت بر ایمنی تشعشع ناشی از تمام منابع و آنتنهای تولیدکننده امواج الکترومغناطیسی، تعیین شده است. دو سازمان نظارتی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از یکسو و سازمان انرژی اتمی ایران از سوی دیگر، بر مقادیر پرتوگیری نظارت دارند. تحقیقات سازمانهای جهانی نشان میدهد که میزان تشعشعات (در باند ۹۰۰ مگاهرتز) تا ۴۴۰ میکروبات در هر سانتیمترمربع مجاز است و بالاتر از این مقدار به سلامت انسان آسیب میرساند. این عدد در سطح بینالمللی است و عددی که سازمان انرژی اتمی برای کشور تعیین کرده، چهار میکروبات در هر سانتیمترمربع است. سازمان بهداشت جهانی، یکی از سازمانهای تخصصی سازمان ملل است و بهعنوان مرجع سازمان دهنده بهداشت جامعه جهانی شناخته میشود. این سازمان مقالات بسیاری درباره میزان تأثیر تشعشعات دکلهای مخابراتی و تأثیر آنها بر انسان و محیطزیست دارد. در یکی از مقالات این سازمان به همه چیز درباره ایستگاههای پایه پرداخته شده و به نگرانیهای مردم پاسخ داده است. نگرانیهایی از سوی مردم درباره خطراتی که دکلهای مخابراتی بر سلامتی میگذارند وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی در مقاله خود نوشته: مطالعات تا به امروز هیچ نشانهای از اینکه قرار گرفتن در معرض میدانهای RF، مانند ایستگاههای پایه، خطر ابتلا به سرطان یا هر بیماری دیگری را افزایش میدهد، ارایه نکرده است. اجماع عمومی نیز بر این است که قدرت ایستگاههای پایه و آنتنهای آن برای آسیب به سلامتی بسیار پایین است. سازمان بهداشت جهانی مقاله دیگری با عنوان سلامت عمومی و میدانهای مغناطیسی دارد که در آن به موارد بیشتری اشاره کرده است. در این مقاله آمده: بخشی از نگرانیهایی که وجود دارد به ایستگاههای پایه و آنتنها در شبکه وایرلس محلی و اثرات بلندمدت آنها برای انسان به دلیل قرار گرفتن در معرض تشعشعات RF است. تا زمانی که سازمان بهداشت جهانی این مقاله را منتشر کرد، تنها تأثیری که از میدان تشعش RF از سوی دانشمندان کشف شد، افزایش دمای بدن (کمتر از یک درجه سانتیگراد) بود که در زمان مواجهه فرد با میدانهای الکترومغناطیس شدید دیده شده بود. سطح تشعشع RF که از ایستگاههای پایه و شبکههای بیسیم ساطع میشود به قدری پایین است که دمای بدن را در حد بسیار پایینی افزایش میدهد و تأثیری بر سلامت انسان ندارد. هرچه فاصله از میدانهای RF بیشتر باشد، قدرت آنها نیز کمتر است. بررسیهایی که توسط سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته نشان میدهد تشعشعات RF از ایستگاههای پایه و فناوریهای بیسیم در مکانهای عمومی (مانند مدارس و بیمارستانها) معمولاً تا هزاران بار پایین تر از استانداردهای جهانی است.
آیا قرار گرفتن در معرض تشعشعات سرطانزاست؟
سازمان بهداشت جهانی، در این باره میگوید: ایستگاههای پایه در محیط زندگی انسان حضور بسیاری دارند و طبق برآوردها ابتلا به برخی از سرطانها برای افرادی که در نزدیکی آنتنهای موبایل بودهاند، مسألهای اتفاقی بوده است. سرطانهایی که در نتیجه این همجواری گزارش شدهاند در دستهبندیهای مختلفی قرار دارند که مشخصه یکسان ندارد و بعید است که عامل مشترکی داشته باشند. این سازمان همچنین نوشته: مطالعات تا به امروز هیچ نشانهای از اینکه قرار گرفتن در معرض تشعشعات RF، مانند ایستگاههای پایه، خطر ابتلا به سرطان یا هر بیماری دیگری را افزایش میدهد، ارایه نکرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.