با دستاورد دانشمندان انگلیسی شاید محقق شود حذف جنس مؤنث از چرخه تولید مثل! نتایج یک تحقیق جدید جنجالی مدعی است که در آینده میتوان نوزادانی را بدون نیاز به تخمک جنس مؤنث تولید کرد. به گزارش ایسنا به نقل از سی.ان.ان، دانشمندان دانشگاه بث انگلستان برای نخستین بار موفق شدهاند، بچه موشهای سالم را […]
با دستاورد دانشمندان انگلیسی شاید محقق شود
حذف جنس مؤنث از چرخه تولید مثل!
نتایج یک تحقیق جدید جنجالی مدعی است که در آینده میتوان نوزادانی را بدون نیاز به تخمک جنس مؤنث تولید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سی.ان.ان، دانشمندان دانشگاه بث انگلستان برای نخستین بار موفق شدهاند، بچه موشهای سالم را بدون نیاز به تخمک و تنها با اسپرم تولید کنند.
سابقاً تصور رایج این بود که تنها یک سلول تخمک میتواند تغییرات لازم را در اسپرم به منظور ایجاد جنین به وجود آورد زیرا تخمک از یک نوع خاص از تکثیر سلولی تشکیل میشود که تنها نیمی از تعداد کرموزومها برخوردارند.
سلولهای اسپرم نیز به همین شکل تولید میشوند. از این رو تخمک و اسپرم با هم یک سهمیه ژنتیکی را تشکیل میدهند و نیمی از دیانای فرزند از مادر و نیمی دیگر از پدر تأمین میشود.
اما اکنون دانشمندان نشان دادهاند که میتوان جنینها را از سلولهای دارای کرموزومهای کامل تولید کنند، بنابراین شاید بتوان از هر سلول بدن برای بارور شدن توسط اسپرم استفاده کرد.
این نخستین بار است که دانشمندان از تکنیکهای بارورسازی غیررایج استفاده کردهاند. پیش از این، آنها توانسته بودند تخمکها را به گونهای فریب دهند که بدون نیاز به اسپرم، جنین تولید کنند. البته جنینهای به دست آمده در این روش چند روز بعد مردند.
طبق این یافتهها که در مجله Nature Communications منتشر شده، یکی از هر ۴ بچه موش متولد شده با اسپرم تنها، زنده مانده و به موشهای بالغ سالم تبدیل شدند. به گفته محققان، با این دستاورد در آینده دور شاید بتوان جنس مؤنث را از فرایند تولیدمثل حذف کرد.
در این تحقیق، دانشمندان از یک تخمک بارور نشده استفاده کرده و با بهکارگیری مواد شیمیایی، آن را فریب دادند تا به یک شبه جنین تبدیل شود. این جنینهای جعلی از اشتراکات زیادی با سلولهای عادی مانند سلولهای پوست برخوردار بودند، به این معنی که آنها نیز تکثیر شده و دیانای خود را کنترل میکردند.
اگرچه دانشمندان در این آزمایش از یک سلول تخمک استفاده کردند، اما معتقد نیستند که نیازی به آن برای انجام بارورسازی باشد. در حالت نظری، این تکنیک میتواند با انواع سلولهای بدن انجام شود زیرا در ابتدای آزمایش، نیمی از کرموزومها حذف شدند تا بتوانند با کرموزومهای اسپرم ترکیب شوند.
محققان به این نتیجه رسیدند که اگر تزریق اسپرم به شبهجنینهای موش بتواند کودکان سالم را تولید کند، پس شاید بتوان در آینده نتایج مشابهی را با استفاده از سلولهای غیرتخمک در انسانها به دست آورد.
به گفته دکتر تونی پری، سرپرست این تحقیق، این اولین بار است که چیزی غیر از تخمک با اسپرم ترکیب و منجر به تولد نوزاد شده است.
بچه موشهای حاصل از این آزمایش، از سلامت کامل برخوردار بوده، طول عمر عادی داشتند و توانستند بچههای سالمی به دنیا بیاورند.
حذف تخمک از فرایند باروری میتواند تأثیر گستردهای در جامعه داشته باشد. به گفته دکتر پری، در آینده شاید بتوان از سلولهای عادی بدن برای ترکیب با اسپرم و تولید جنین بهره برد.
این کشف میتواند در آینده برای درمان ناباروری کاربرد داشته باشد. گام بعدی دانشمندان آزمایش این فرضیه با استفاده از سلولهای پوست است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.