ساماندهی منابع کمیاب ملی؛ ایجاد ۳۱سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل

ساماندهی منابع کمیاب ملی؛ ایجاد ۳۱سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از برنامه‌ریزی برای نصب ۱۶۷ سایت مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور و نیز ۳۱ سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل خبر داد. به گزارش مهر به نقل از وزارت ارتباطات، علی‌اصغرعمیدیان گفت: در جهت ساماندهی منابع کمیاب ملی از جمله […]

ساماندهی منابع کمیاب ملی؛ ایجاد ۳۱سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از برنامه‌ریزی برای نصب ۱۶۷ سایت مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور و نیز ۳۱ سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از وزارت ارتباطات، علی‌اصغرعمیدیان گفت: در جهت ساماندهی منابع کمیاب ملی از جمله طیف فرکانس و شماره، به عنوان یکی از پروژه‌های تعریف شده در قالب اقتصاد مقاومتی، ۶ پروژه و ۲۰ زیرهدف تعیین شده است.

وی در تشریح اقدامات انجام گرفته در قالب این پروژه اظهار داشت: برای انجام کارهای توسعه‌ای، نیاز به منابع است و منابع بخش ارتباطات کشور هم طیف و فرکانس هستند که به دلیل محدودیت، نیازمند ساماندهی است. از این جهت باید این منابع ارزشمند و کمیاب را در راستای منافع ملی برنامه‌ریزی کرده تا مانع هدررفت و استفاده نادرست از آن شد.

۱۶۷ سایت مانیتورینگ در کشور نصب می‌شود

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به صدور مجوز استفاده از فرکانس برای بهره‌برداران کوچک و بزرگ گفت: در حال حاضر، در ۹ نقطه کشور مراکز عمده نظارتی فرکانس به همراه تعدادی مراکز ریموت مشغول فعالیت هستند.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: تا پایان سال گذشته، ۸۷ ایستگاه ثابت در کشور وجود داشته که قرار است طبق منشور سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، هر سال بین ۱۳ تا ۱۵ سایت به این تعداد افزوده شود و در نهایت تا پایان سال ۹۹ تعداد ۱۶۷ سایت مانیتورینگ داشته باشیم که به این ترتیب، پوشش مؤثر جغرافیایی نیز از ۵۴ درصد به بالای ۹۰ درصد خواهد رسید.

عمیدیان، برنامه سال جاری در راستای ساماندهی منابع طیف فرکانسی را راه‌اندازی ۱۵ سایت مانیتورینگ عنوان کرد و افزود: اکنون در مرحله مکان یابی و عقد قرارداد هستیم.

سامانه پایش فضای فرکانسی موبایل

وی ادامه داد: در زمینه نظارت سیار نیز، رگولاتوری ۲۲ سامانه پایش و جهت‌یاب فرکانس فعال دارد و در این خصوص نیز در آینده ۹ سامانه دیگر نصب و راه‌اندازی خواهد شد.

عمیدیان در زمینه توسعه کاربردهای فرکانس در شبکه‌های رادیویی اضافه کرد: با افزایش ارتباطات ماشین‌باماشین، ماشین با انسان و هوشمندی بین اینها، منابع فرکانسی باید برای این نوع از ارتباطات تعریف و نظم داده شود.

مقررات‌گذاری برای استفاده اینترنت اشیا از فضای فرکانسی کشور

وی با بیان این‌که رگولاتوری در چارچوب ملزومات این سرویس‌ها، در حال تهیه مقرراتی برای این شبکه‌ها است، افزود: بر این اساس، یک پروژه با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دست اجرا داریم و در حال تدوین مقررات و شناسایی منابع برای ارتباط این دستگاه‌ها، تضمین امنیت و رعایت حریم خصوصی آن‌ها هستیم.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به رویکرد تسهیل امور برای استفاده‌کنندگان مختلف، به موضوع مقررات‌گذاری باندهای جدید فرکانسی پرداخت و افزود: یک سری مقررات را باید هم‌‌پای رشد فناوری به روز کرد تا ابهام آن رفع شود. علاوه بر این با ورود دستگاه‌های جدید مثل بیسیم‌های ال‌پی‌دی (باند ۴۳۳ مگاهرتز) که نیاز است تعیین تکلیف شود، باید مقررات‌گذاری صورت پذیرد.

رییس رگولاتوی دیگر اقدام این سازمان در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ساماندهی باندهای فرکانسی واگذار شده عنوان کرد و گفت: ساماندهی باند فرکانس جزو سخت‌‌ترین کارهای مدیریت فرکانس بوده و باید به‌گونه‌ای باشد که اختلالی در کار استفاده‌کنندگان ایجاد نکرده و در عین حال، زمینه استفاده بهینه از منابع فرکانسی را فراهم کند.

وی با بیان این که در حال حاضر سنجش بهره‌وری طیف و ارزیابی استفاده از طیف فرکانس توسط اپراتورهای ارتباطی براساس گزارش‌های میدانی است، اظهار داشت: برای این‌که ارزیابی دقیق‌تر شود، باید یک سیستم نرم‌افزاری تهیه و با ارتباط به بخش مدیریت شبکه اپراتورها، گزارش لحظه‌ای تهیه کرد.

رگولاتوری خواستار تخلیه باندهای فرکانسی در اختیار صدا و سیما شد

عمیدیان با تأکید بر این‌که باید منابعی که به‌طور قانونی مدیریت آن به عهده رگولاتوری است در اختیار این نهاد قرار گیرد، به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و۸۰۰ مگاهرتزی که در حال حاضر مورد استفاده صدا و سیما قرار دارد اشاره کرد و گفت: در صورتی که این باند‌ها تخلیه شود می‌توان برای ارایه خدمات ارتباطی در مناطق کم‌جمعیت و روستا‌ها از آن بهره برد. تعیین تکلیف این فضای فرکانسی، در راستای ارتباطات‌رسانی به مناطق محروم و روستا‌ها و دسترسی این مناطق به ابزارهای ارتباطی، می‌تواند تأثیر عمیقی در ارایه بهتر این خدمات داشته باشد.

معاون وزیر ارتباطات تعیین تکلیف باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز را مستلزم همکاری صدا و سیما دانست و گفت: با توجه به این که، صدا و سیما با بهره‌گیری از فناوری پخش دیجیتال، عملاً فقط نیازمند دسترسی به بخش کوچکی از این باندهای فرکانسی است، در حال رایزنی و ایجاد کارگروه مشترکی هستیم تا با بررسی مسایل فنی و اقتصادی و موانع موجود، راهکاری همراه با زمان‌بندی مشخص ارایه شود تا آزادسازی باندهای فرکانسی از پخش فراگیر تلویزیونی صورت گیرد.

ساخت سنسورهای ارزان‌قیمت مانیتورینگ در کشور

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین از ارتقای تجهیزات سایت‌های پایش فرکانس HF (فرکانس دو  تا ۳۰ مگاهرتز) در کشور خبر داد و گفت: در حال به‌روزرسانی تجهیزات تحلیلگر طیف فرکانس و ارتقای توان مراکز مانیتورینگ شیراز، قزوین و مشهد هستیم.

به گفته وی در زمینه سنسورهای ارزان‌قیمت مانیتورینگ هم به دنبال طراحی و ساخت نمونه صنعتی در داخل کشور بوده و در حال مذاکره با شرکت‌های تولیدکننده دانش‌بنیان هستیم که در صورت دستیابی به تفاهم به زودی با پیمانکار قرارداد بسته خواهد شد.

 

عمیدیان درمورد رفع تداخل در باندهای فرکانسی نیز از انجام مذاکرات مداوم و امضای توافقنامه برای کاهش تداخل امواج مرزی با کشورهای همسایه خبر داد و افزود: به‌رغم وجود مشکلات میدانی، این موارد کاهش چشمگیری یافته و به نوار مرزی محدود شده است.