سرمایه‌گذاری مشترک مخابرات و اپراتورهای اینترنت

سرمایه‌گذاری مشترک مخابرات و اپراتورهای اینترنت رییس هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران گفت: برای حل مشکلات ارایه خدمات اینترنت پرسرعت و تلفن در کشور، با اپراتورهای جدید ارتباطات ثابت (FCP) ، مدل مشارکتی جدید را در سرمایه‌گذاری تعریف کردیم. برات قنبری در گفت‌و‌گو با مهر، در مورد گلایه اپراتورهای جدید بازار اینترنت (FCP) از عدم […]

سرمایه‌گذاری مشترک مخابرات و اپراتورهای اینترنت

رییس هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران گفت: برای حل مشکلات ارایه خدمات اینترنت پرسرعت و تلفن در کشور، با اپراتورهای جدید ارتباطات ثابت (FCP) ، مدل مشارکتی جدید را در سرمایه‌گذاری تعریف کردیم.

برات قنبری در گفت‌و‌گو با مهر، در مورد گلایه اپراتورهای جدید بازار اینترنت (FCP) از عدم دریافت امکانات مخابراتی در برخی از شهر‌ها به دلیل نبود ظرفیت‌های زیرساختی مخابرات اظهار داشت: طی جلساتی که با شرکت‌های دارای پروانه ارتباطات ثابت (FCP) و شرکت‌های ارایه‌دهنده اینترنت پرسرعت (PAP) در هفته‌های اخیر داشته‌ایم برای مشارکت در سرمایه‌گذاری و توسعه اینترنت و تلفن در کشور به نتیجه رسیدیم.

وی با بیان این‌که هم اکنون ظرفیت‌های مخابراتی در اختیار شرکت‌های PAP و FCP قرار دارد و به نظر نمی‌رسد این شرکت‌ها با مشکلی در این زمینه روبه‌رو باشند، اضافه کرد: یکی از مدل‌های همکاری شرکت مخابرات ایران با شرکت‌های FCP و PAP، همکاری به صورت حجمی است به نحوی که این شرکت‌ها، نمایندگان مخابرات در استان‌ها هستند و در صورت تقاضای مشتری، سرویس‌ها را در مراکز مخابراتی ارایه می‌دهند و مشکلی نیز از این بابت وجود ندارد.

رییس هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران با تأکید براین‌که هم اکنون کاربران حق انتخاب دارند تا اپراتوری که سرویس بهتری ارایه می‌دهد را برگزینند، ادامه داد: برای استفاده از زیرساخت‌های مخابراتی و نیز ارایه سرویس مناسب به ‌کاربران، مدل مشارکتی جدیدی با شرکت‌های اینترنتی تعیین کرده‌ایم، به نحوی که دیگر مخابرات و شرکت‌های اینترنتی با یکدیگر رقیب نبوده و با هم مشارکت می‌کنند.

قنبری با اشاره به این‌که این مدل مشارکتی جدید هم با شرکت‌های FCP و هم با شرکت‌های PAP منعقد شده است، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به مجوز صادر شده برای شرکت‌های FCP، این شرکت‌ها می‌توانند بدون محدودیت برای زیرساخت‌های مخابراتی سرمایه‌گذاری کرده و شبکه ایجاد کنند. به همین دلیل نباید مشکلی در خصوص دریافت امکانات مخابراتی داشته باشند. البته از آن‌جایی که سرمایه‌گذاری برای شبکه‌سازی صرفه اقتصادی ندارد، به نظر نمی‌رسد این شرکت‌ها قصد انجام آن را داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که برای راه‌اندازی یک خط تلفن ثابت حداقل نیازمند ۷۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری در کشور هستیم، گفت: این میزان سرمایه‌گذاری برای شرکت مخابرات ایران، ماهانه تنها حدود ۱۲ هزار تومان بازگشت دارد و این اقتصادی نیست به همین دلیل شرکت‌هایی که مجوز FCP دارند و می‌توانند با شبکه‌سازی و سرمایه‌گذاری همانند مخابرات، تلفن ثابت و اینترنت واگذار کنند، این سرمایه‌گذاری را انجام نمی‌دهند.

 

وی تأکید کرد: با این حال شرکت مخابرات ایران در تمامی مناطقی که ظرفیت‌های مخابراتی وجود دارد، این امکانات را در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهد. از سوی دیگر براساس مدل مشارکتی جدید، در جاهایی که امکانات وجود ندارد قرار است سرمایه‌گذاری مشترک صورت گیرد و هم اکنون یکی از طرح‌های مخابرات، سرمایه‌گذاری مشترک با اپراتورهای FCP است.