۳ هزار دفتر ICT روستایی تعطیل شده‌اند

۳ هزار دفتر ICT روستایی تعطیل شده‌اند دبیر انجمن ICT روستایی کشور با بیان این‌که تاکنون ۳ هزار دفتر تعطیل شده‌اند، گفت: با تفاهم تازه مخابرات و پست بانک ۳۵ تا ۷۵ درصد از کارمزد ماهیانه خدمات بانکی دفاتر بابت ساختمان و ۲۰ درصد بابت وثیقه نقدی کسر می‌شود. اکبرآسیایی‌زاده در گفت‌وگو با فارس از […]

۳ هزار دفتر ICT روستایی تعطیل شده‌اند

دبیر انجمن ICT روستایی کشور با بیان این‌که تاکنون ۳ هزار دفتر تعطیل شده‌اند، گفت: با تفاهم تازه مخابرات و پست بانک ۳۵ تا ۷۵ درصد از کارمزد ماهیانه خدمات بانکی دفاتر بابت ساختمان و ۲۰ درصد بابت وثیقه نقدی کسر می‌شود.

اکبرآسیایی‌زاده در گفت‌وگو با فارس از شرایط جدید دفاتر ICT روستایی انتقاد کرد و گفت: با دو دستورالعمل اخیر مخابرات و پست‌بانک برای کسر کارمزد از خدمات بانکی دفاتر روند تعطیلی این دفاتر تسریع خواهد شد.

وی گفت: حفظ فرهنگ، اقتصاد و امنیت کشور در گروه حفظ روستاهاست و حفظ روستا با حفظ انگیزه حضور در روستا محقق می‌شود.

دبیر انجمن ICT روستایی کشور با بیان این‌که ساختن این انگیزه صرفاً با احداث سالن و زمین چمن ورزشی، روشنایی معابر، طرح‌هادی و فضای سبز تأمین نمی‌شود، گفت: یک روستایی در هفته حداقل دو تا ۳ بار باید برای نیاز‌های خود در ارگان‌های دولتی یا بخش خصوصی به شهر مراجعه کند که منجر به ایجاد ترافیک، خطرات احتمالی، هدررفت زمان و سوخت می‌شود و از رو بهترین راهکار ورود خدمات دستگاه‌های دولتی به نقاط کوچک‌تر و کوتاه‌‌ترین گزینه دفتر خدمات ICT روستایی است.

وی گفت: دفاتر ICT روستایی به عنوان پنجره خدمات دولت با سرمایه ۱۸۰ میلیارد تومانی از سال ۸۳ در راستای توسعه روستایی و کاهش مهاجرت روستاییان با متولی‌گری وزارت ارتباطات و مجری‌گری شرکت مخابرات ایران ایجاد شدند و تا پایان برنامه چهارم توسعه این دفاتر به ۱۰ هزار دفتر روستایی رسید و در سال ۹۲ مقرر شد تمامی وزارتخانه‌ها خدمات خود را در این دفاتر ارایه کنند. همچنین در ماده ۱۹۴ قانون برنامه پنجم توسعه ردیف اعتباری برای این دفاتر دیده شده و مقرر شده تعداد دفاتر به ۱۶ هزار دفتر افزایش یابد.

دبیر انجمن ICT روستایی کشور افزود: اما این تحولات با خصوصی شدن شرکت مخابرات و کمرنگ شدن تولی گری وزارت ارتباطات کند شد.

وی با انتقاد از عدم حمایت از دفاتر گفت: بیش از ۵۰ درصد دفاتر، درآمدی کم‌تر از درآمد مصوب شده اداره کار دارند و ۹۰ درصد دفاتر قادر به پرداخت بیمه پرسنل دفتر نیستند.

آسیایی‌زاده همچنین با انتقاد از دستورالعمل کسر وثیقه نقدی از کارمزد دفاتر، گفت: شرکت مخابرات و پست بانک حدود یک ماه قبل تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌اند که به وسیله آن بابت ساختمانی که در اختیار دفاتر ICT روستایی گذاشته شده بین ۳۵ تا ۷۵ درصد از کارمزد ماهیانه خدمات بانکی این دفاتر کسر و به حساب شرکت مخابرات استان‌ها واریز شود؛ همچنین ۱۰ روز پیش نیز بخشنامه‌ای توسط پست بانک صادر شد که ۲۰ درصد از کارمزد ماهیانه این دفاتر بابت وثیقه نقدی کسر شود.

دبیر انجمن ICT روستایی کشور با اشاره به تعطیلی حدود ۳۰۰۰ دفتر ICT روستایی، گفت: دو بخشنامه اخیر روند تعطیلی دفاتر را تسریع خواهد کرد.

وی همچنین از پیگیری مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان‌ها برای جذب خدمات دولتی برای دفاتر ICT روستایی قدردانی کرد.