آغاز توزیع کارت‌های اعتباری عام از روزهای آینده

مدیرعامل بانک پارسیان خبر داد آغاز توزیع کارت‌های اعتباری عام از روزهای آینده گروه بازارسرمایه‌ـ پرویزیان با اشاره به سیاست بانک مرکزی مبنی بر ارایه کارت‌های اعتباری خرید کالا و خدمات به مردم، گفت: موضوع ارایه کارت اعتباری خرید طی سال‌های اخیر مطرح شده و در شبکه بانکی جا افتاده است و به مرور قرار […]

مدیرعامل بانک پارسیان خبر داد

آغاز توزیع کارت‌های اعتباری عام از روزهای آینده

گروه بازارسرمایهـ پرویزیان با اشاره به سیاست بانک مرکزی مبنی بر ارایه کارت‌های اعتباری خرید کالا و خدمات به مردم، گفت: موضوع ارایه کارت اعتباری خرید طی سال‌های اخیر مطرح شده و در شبکه بانکی جا افتاده است و به مرور قرار است سهم خود را در نهادهای مالی پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، کوروش‌پرویزیان در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: در حوزه پولی رفتار پایدار و بلندمدت مربوط به سیاست پولی اثرگذار در کسب و کار مردم و اطمینان‌بخشی به فعالیت فعالان اقتصادی بسیار مهم تلقی می‌شود، به نحوی که نهادینه کردن سیاست پولی مناسب که استقلال سیاست‌گذار پولی یک روی آن است، این امکان را فراهم می‌آورد تا به صورت بلندمدت فضای مساعدی ایجاد شود.

پرویزیان در ادامه با اشاره به سیاست بانک مرکزی مبنی بر ارایه کارت‌های اعتباری خرید کالا و خدمات به مردم، گفت: موضوع ارایه کارت اعتباری خرید طی سال‌های اخیر مطرح شده و در شبکه بانکی جا افتاده است و به مرور قرار است سهم خود را در نهادهای مالی پیدا کند. بر این اساس ما به دنبال الگویی هستیم که در همه جای دنیا پذیرفته شده بوده و تجربه شده است، اما خطری که معمولاً در این میان گوشزد می‌شود آن است که کارت اعتباری با عقد مرابحه ترکیب و تبدیل به یک فرایند اعتباردهی شود که مخاطراتی در مورد آن مطرح است چرا که بنای کارت اعتباری باید بر این باشد که اگر فردی به فروشگاهی مراجعه و خرید کرد، بدون پرداخت وجه تا مدت خاصی مثل یک ماه تا ۴۵ روز فرصت داشته باشد تا وجه را تسویه نماید.

 این فعال بانکی خاطرنشان کرد: در واقع فرد فروشنده مطمئن است که در بازه زمانی مشخص، رقم خرید به حسابش واریز می‌شود و مشتری وقتی کارت را در POS فروشگاهی استفاده می‌کند ممکن است پول در حسابش نباشد، اما به هر حال کالا را تحویل می‌گیرد و اجازه دارد وجه آن را در مدت زمان مشخص بپردازد.

رییس کانون هماهنگی بانک‌های خصوصی در ادامه با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی برای پرداخت وجه سپرده‌گذاران مؤسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج نیز گفت: براساس آماری که بانک مرکزی ارایه داده، از مجموع یک میلیون و ۳۵۰ هزار حساب مربوط به این مؤسسه، هم‌اکنون تنها ۳۳ هزار حساب باقی مانده که ارقام بسیاری بالایی دارند و شامل ۲۱ هزار نفر می‌شود، اما از بهمن سال قبل این سپرده‌ها در حال بازگشت هستند و به نظر می‌رسد تعیین تکلیف آن‌‌ها ظرف یک سال آینده انجام شود.

وی ادامه داد: ما در موضوع نرخ سود منافع مردم و کسب و کار‌‌ها را در منافع بانکی اولویت می‌دهیم و پیرامون این موضوع رفتار خود را تنظیم می‌کنیم، به همین دلیل خواهش کردیم که در حوزه نرخ سود که یک پارامتر مهم و اثرگذار در حوزه کسب و کار است، فرایند منطقی پیگیری شود.

 

پرویزیان در خصوص FATF نیز گفت: بانک‌ها در چارچوب مقرراتی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در حوزه مبارزه با پولشویی تعیین کرده، عمل می‌کنند و کار را پیش خواهند برد.