یک فعال معدنی واسطهگری در معادن باید حذف شود محمدقرهداغلی-رییس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: باید بحث واسطهگری را در معدن جمع کنیم؛ اینکه فردی امتیاز معدنی را خریداری کرده و به دیگری وامیگذارد معنایی ندارد و اگر نقطه ضعفی وجود دارد باید رفع شود. به گزارش مناقصهمزایده، محمدحسینفرهنگی در نشست مکتشفین و بهرهبرداران معدنی استان […]
یک فعال معدنی
واسطهگری در معادن باید حذف شود
محمدقرهداغلی-رییس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: باید بحث واسطهگری را در معدن جمع کنیم؛ اینکه فردی امتیاز معدنی را خریداری کرده و به دیگری وامیگذارد معنایی ندارد و اگر نقطه ضعفی وجود دارد باید رفع شود.
به گزارش مناقصهمزایده، محمدحسینفرهنگی در نشست مکتشفین و بهرهبرداران معدنی استان با نمایندگان مجلس اظهار داشت: مطالبی که در شورای معادن استانی مطرح میشود قانونی به شمار میرود و مصوبات جلسه نیز لازمالاجرا است.
وی بر لزوم ایجاد صندوق توسعه بخش معدن تأکید و اضافه کرد: مشابه این صندوق در بخش کشاورزی نیز وجود دارد که بسیار هم مفید واقع میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تشریح کرد: معمولاً وقتی منابعی تعریف میشود به سمت صنایع سوق داده میشود بهطوری که ۹۰ درصد صندوق منابع صندوق توسعه ملی در صنعت صرف میشود و در ۱۰ درصد بقیه نیز بحث وجود دارد که در چه محلهایی صرف شود.
فرهنگی اذعان داشت: در اینکه چه میزان از نقدینگی بانکها که در استان حاصل میآید در استان صرف میشود و چه میزان به جاهای دیگر میرود بحث وجود دارد که باید این گردش مالی به بخش معدن استان نیز تزریق شود.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در عین حال خاطرنشان کرد: باید در مطالعات و اقدامات معدنی کمترین تخریب محیطزیست و منابع طبیعی صورت گیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اذعان داشت: باید بحث واسطهگری را در معدن جمع کنیم؛ اینکه فردی امتیاز معدنی را خریداری کرده و به دیگری وا میگذارد معنایی ندارد و اگر نقطه ضعفی وجود دارد باید رفع شود.
فرهنگی ادامه داد: برای راهاندازی صنایع پایین دستی معادن باید همه تلاش کنند تا به جایگاهی برسیم که فقط خامفروشی نشود و به محض استحصال صنایع پایین دستی آن نیز تولید و در نتیجه ارزشافزوده نصیب استان شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: به جای اینکه جلسات محل اوقات تلخی و جر و بحث باشد باید مبنایی برای تصمیمگیریهای اساسی و مفید به حال استان و منشأ برای اتفاقات مطلوب بعدی باشد.
وی گفت: تمام اهتمام ما برای حل مشکلات استان است و بیان درددلها باید برای حل مشکلات موجود باشد نه اینکه تبدیل به محل کم احترامی و دلخوری و عقدهگشایی شخصی شود.
رییس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: استان آذربایجان شرقی مقام اول میزان ذخایر معدنی کشور را به خود اختصاص داده و بر این اساس بخش معدن مهمترین محور توسعه استان باید باشد.
انجام ۴۰ درصدی برداشتهای ژئوفیزیک هوایی آذربایجانشرقی
در ادامه محمدفریدی، مدیر کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی آذربایجانشرقی از انجام ۴۰ درصدی برداشتهای ژئوفیزیک هوایی استان آذربایجانشرقی خبر داد.
فریدی گفت: پروژههای زمینشناسی و اکتشافات معدنی که در شمالغرب و توسط این اداره کل انجام میشود، امروزه بیشتر دربردارنده نقشههای زمینشناسی کاربردی در مقیاس ۱: ۲۵۰۰۰ میباشد.
وی ادامه داد: پروژههای دیرینه لرزهشناسی برای تعیین پارامترهای لرزهای و هندسی گسلهای فعال منطقه شمالغرب از جمله برنامههای تحقیقاتی کارشناسان این سازمان است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری کشور افزود: در حال حاضر ۶ پروژه فعال در حال انجام برداشتهای میدانی و عملیات صحرایی هستند که در استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل توسط کارشناسان این مرکز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه برداشتهای ژئوفیزیک هوایی استان آذربایجانشرقی تا ۴۰ درصد انجام شده و پردازش دادههای آن نیز پایان یافته است، گفت: با این حال ۶۵ هزار کیلومتر از پرواز خطی این پروژه هنوز باید انجام شود تا این پروژه نیز پایان یابد.
فریدی با اشاره به پروژه ژئودینامیک آذربایجان، که یک پروژه مشترک بین سازمان زمینشناسی و دانشگاه ETH کشور سوئیس است، اظهار کرد: این پروژه تا بیش از ۷۰ درصد انجام یافته است و طی این پروژه کارشناسان سازمان زمینشناسی به همراه متخصصین دانشگاه ETH، پدیدهها و فرایندهای ژئودینامیکی منطقه شمالغرب را با دادههای عددی مدلسازی خواهند کرد.
وی اضافه کرد: افزون بر دانشگاه ETH، از امکانات آزمایشگاهی و تخصصی دانشگاههای دیگری از اروپا از جمله لوزان سوئیس، استراسبورگ فرانسه و سنپترزبورگ روسیه نیز در تعیین سن مطلق نمونهها، ژئوشیمی و ترموبارومتری آنها استفاده میشود.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری کشور گفت: کارشناسان این سازمان در انجام پژوهشهای زمینگرمایی سبلان با کارشناسان سازمان انرژی زمینگرمایی و دفتر انرژیهای تجدید پذیر نیز همکاری دارند.
وی تأکید کرد: پروژههای دیرینه لرزهشناسی برای تعیین پارامترهای لرزهای و هندسی گسلهای فعال منطقه شمالغرب از جمله برنامههای تحقیقاتی کارشناسان این سازمان است.
وی همچنین با اشاره به جایگاه تکتونوماگمایی منطقه شمالغرب کشور و قرارگیری آن در کمربند کوهزایی آلپ-هیمالیا، گفت: این منطقه دربردارنده پهنههای کانیزایی فلزی و غیرفلزی متنوعی است که سازمان با بررسیهای ژئوفیریک هوایی درصدد شناسایی آنها با شیوههای نوین اکتشاف است.
توسعه معادن نیازمند بهرهگیری از متخصصان نظام مهندسی است
همچنین در حاشیه این دیدار محمدصادقپورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دو هزار و ۷۰۰ متخصص معدن در استان عضو نظام مهندسی معدن هستند، گفت: باید از ظرفیت متخصصان موجود در جهت افزایش توسعه بخش معدن استان استفاده کرد.
پورمهدی افزود: ظرفیت نیروی انسانی متخصص موجود در بخش معدن بیش از معادن استانی است و اگر هنر داشته باشیم میتوانیم از این ظرفیت در جهت تعالی و توسعه بخش معدن استان بهرهمند شویم.
وی از اعضای نظام مهندسی معدنآذربایجانشرقی خواست: به عنوان متخصصان این حوزه، راهکارهای لازم برای استفاده از بخش معدن جهت توسعه استان را نشان دهید.
پورمهدی با بیان اینکه ۹۰ درصد فعالیتهای انجام شده در آذربایجان شرقی غیردولتی است، گفت: مدیریت ارشد استان از همان روزهای نخست بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای انجام پروژههای مختلف تأکید داشته و بارها اعلام شده که نباید منتظر بودجه و اعتبارات دولتی بود.
وی بر نگرش تخصصی توسط مسؤولان تأکید کرد و افزود: نباید این نگرش به مسایل موجب ایجاد سردرگمی در بین مردم شود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: متأسفانه نبود سیستم و ساختار اداری مکانیزه موجب شده بوروکراسی اداری مردم را گرفتار کند بهطوری که برای دریافت یک امضا در ادارات سردرگم میشوند.
وی اظهار کرد: ضروری است بخشهای تخصصی در مجموعهها ایجاد شود و هر کس نسبت به تخصص خود جوابگوی ارباب رجوع باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.